GuidePedia

0

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για το φθινόπωρο επίσκεψή του ρώσου Υπουργού Εξωτερικών στη Αθήνα. Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο και το ρωστκό Tass κρίθηκε πως «η χρονική στιγμή για την επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ τον Σεπτέμβριο δεν είναι πλέον η κατάλληλη». Η σχετική δήλωση έγινε από τον ρώσο πρέσβη στην Αθήνα.

Επιπροσθέτως, ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόφ, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass ανέφερε ότι το Κρεμλίνο σκοπεύει να προχωρήσει στην απέλαση ελλήνων διπλωμάτων, μια κίνηση που έρχεται ως αντίποινα για την απέλαση των δύο ρώσων διπλωματών προ ημερών από την ελληνική πλευρά.

Ωστόσο δεν διευκρίνισε τον αριθμό των ελλήνων διπλωματών που θα απελαθούν ούτε το χρόνο απέλασής τους. «Έχουμε ήδη πει πως θα ακολουθήσουν ανάλογα μέτρα (με αυτά που έλαβε η Αθήνα). Δεν γνωρίζω πότε, ποιος και πόσοι, αλλά, θα υπάρξουν αντίποινα όπως γίνεται φυσικά συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις« δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντρέι Μασλόφ.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, είχε προειδοποιήσει πως θα υπάρξουν συνέπειες για τις αποφάσεις που έλαβε η Αθήνα και έκανε λόγο για «επιθετικές κινήσεις που βλάπτουν τις διμερείς σχέσεις ανάμεσα στα δύο κράτη» αλλά και για βρώμικες προβοκάτσιες από πλευράς της Αθήνας.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε τις δηλώσεις αυτές, τονίζοντας πως «είναι χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα, καθώς και έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου, στον οποίο τα κράτη, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν αυτοτέλεια και μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και δημοκρατική εξωτερική πολιτική». Επέμεινε δε πως «Η Ελλάδα επεδίωξε εξαρχής να διαχωρίσει τις ενέργειες των ατόμων αυτών από την επίσημη ρωσική εξωτερική πολιτική. Με τη σημερινή της όμως δήλωση, η Εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών υιοθετεί και δείχνει ως να θέλει να νομιμοποιήσει τις παράνομες αυτές ενέργειες».

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top