GuidePedia

0

Οι πρώτες εντυπώσεις που δημιουργούνται από τη συνάντηση του Μάικ Πομπέο με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ουάσιγκτον, δεν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι δυο πλευρές βρήκαν κοινό έδαφος. Απλώς αυτά δε λέγονται δημοσίως, όμως εννοούνται και τις επόμενες ώρες και ημέρες θα μάθουμε περισσότερα.

Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς την αναφορά Τσαβούσογλου στα μούτρα (στην “έδρα” του στις ΗΠΑ…) του Πομπέο που δε φημίζεται ιδιαίτερα για τις ανοχές του σε τέτοιου είδους «νταήδες», ότι η Τουρκία δεν θα δεχτεί απειλές για τις επιλογές των εξοπλιστικών της προμηθειών, όπως αυτή του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής και αντιβληματικής προστασίας S-400 από τη Ρωσία. Του είπε τέτοιο πράγμα και ο Πομπέο απλώς τον κοιτούσε; Πολύ δύσκολο να γίνει πιστευτό.

Ταυτόχρονα, επίσης στα μούτρα (με την ανωτέρω έννοια) του Αμερικανού ομόλογού του, ο Τσαβούσογλου, όχι ο Πομπέο, δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση ή ακύρωση στο πρόγραμμα απόκτησης του μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς F-35. Δε χρειάζεται και πολύ φιλοσοφία για να διαπιστώσει κανείς με πολύ σημαντική πιθανότητα επαλήθευσης, ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Εν αναμονή λοιπόν…

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top