GuidePedia

0

Ο κύριος της φωτογραφίας είναι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ. Χθες αυτός ο κύριος δήλωσε για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα και ζητούν άσυλο:

“Μπορεί να τους υποθάλπει (σ.σ η Ελλάδα), όπως κάνουν και κάποιες άλλες χώρες. Ότι και να κάνουν είναι καθήκον μας να βρούμε εκείνους τους πραξικοπηματίες στρατιώτες της οργάνωσης του Γκιουλέν, να τους πακετάρουμε και να τους φέρουμε στην Τουρκία. Όπου και να πάνε”.

Το “καταζητείται” που έχουμε προσθέσει στη φωτογραφία δεν νομίζουμε ότι είναι υπερβολή. Η “πολιτισμένη” και “ευαίσθητη” Δύση σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα είχε ενεργοποιηθεί, αν οποιαδήποτε κυβέρνηση μέσω του εκπροσώπου της χρησιμοποιούσε τέτοια…επιχειρήματα! Το ΝΑΤΟ επίσης, του οποίου η Τουρκία είναι μέλος, θα είχε άμεσα πάρει θέση. Ο Γενς Στόλντεμπεργκ που ασχολείται κάθε μέρα με τον “ρωσικό κίνδυνο” θα έχει ενημερωθεί για τις απίστευτες δηλώσεις του εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης…

Υποθέτουμε ότι θα ΄χουν ενημερωθεί και στην Ουάσινγκτον, όπου χθες ο ΥΠΕΞ Μάϊκ Πομπέο διαβεβαίωσε τον Τούρκο ομόλογό του ότι οι παραλαβές των τουρκικών F-35 θα γίνουν κανονικότατα! Αυτό δήλωσε ο κ.Τσαβούσογλου ενώπιόν του! Οι δηλώσεις έγιναν περίπου την ίδια ώρα που ο απίθανος Μποζντάγ απειλούσε με απαγωγές των Τούρκων στρατιωτικών.

Γνωστές θα ΄ναι οι δηλώσεις και στο Βερολίνο βεβαίως το οποίο συνεχίζει κανονικότατα την ναυπήγηση των έξι υποβρυχίων για το τουρκικό ναυτικό.

Κατανοητό να ενδιαφέρονται οι μεν Αμερικανοί για τα έσοδα της Lockheed Martin με τα F-35 και οι Γερμανοί για της Thyssen με τα υποβρύχια, αλλά να τους θυμίσουμε ότι κι εμείς …πληρώσαμε τη συνδρομή μας. Αυτές τις ημέρες η Lockheed Martin έβαλε στα ταμεία της 58 εκατομμύρια δολάρια από την Ελλάδα για την αναβάθμιση των F-16. Ας μην θυμηθούμε τι έχουν εισπράξει οι Γερμανοί για τα υποβρύχια.

Νομίζουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να θυμώσει και να το δείξει. Η κατάσταση με τους γείτονες ξεφεύγει πέρα από κάθε λογική και η δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από την προεκλογική περίοδο. Δεν μπορούν όλες οι ανοησίες που εκστομίζονται κάθε μέρα από τους υποτακτικούς του Ερντογάν να περνάνε έτσι. Δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές δηλώσεις και συμπεριφορές που δεν θυμίζουν κράτος αλλά τρομοκρατική οργάνωση. Και δεν μπορεί η Δύση να “σφυράει αδιάφορα”… Η Αθήνα πρέπει να εκμεταλλευθεί με κάθε τρόπο την απαράδεκτη τουρκική συμπεριφορά. Όχι δεν αρκούν οι δηλώσεις Κοτζιά ,θα πρέπει να αναδειχθεί η συμπεριφορά της Τουρκίας με πολύ πιο έντον τρόπο. Αρκετά με τους γραφικούς αλλά και επικίνδυνους γείτονες.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top