GuidePedia

0

Φαίνεται πως εξειδικευόμαστε στο να βάζουμε τον εαυτό μας με την πλάτη στον τοίχο. Είτε αδυνατώντας να προβλέψουμε τι μπορεί να μας στήσουν και να έχουμε την προσοχή μας εστιασμένη στην επιτήρηση του ελληνικού εδάφους στον υπερθετικό, είτε διότι έχουμε πλέον συνηθίσει να «πυροβολούμε τα πόδια μας». Είναι απίστευτο.

Να είχε γίνει για πρώτη φορά, να το καταλάβουμε. Όταν όμως οι μνήμες από την κρίση των Ιμίων είναι τόσο νωπές και οι συζητήσεις που έχουν γίνει τόσες πολλές, το να βρίσκεσαι εγκλωβισμένος σε παρόμοια κατάσταση, είτε από ανεξέλεγκτη «ιδιωτική πρωτοβουλία» είτε από τους σχεδιασμούς άλλων, είναι αυτοκτονικό.

Είναι κατανοητό μέχρι ενός σημείου ότι η στάση της ελληνικής πλευράς στη «βόμβα» Γιλντιρίμ είναι τέτοια που μεταδίδει σαφή μηνύματα απροθυμίας κλιμάκωσης. Αντιλαμβανόμαστε όμως ποια είναι η εικόνα που δημιουργείται και με ένα θέμα που δημοσιεύθηκε σε τοπικό μέσο εμφανίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις τόσες μέρες μετά να μην έχουν πάρει χαμπάρι;

Αυτή είναι η απάντηση της χώρας αν τα τουρκικά μέσα βγάλουν φωτογραφίες με δικούς τους να κατεβάζουν την ελληνική σημαία; Το ΥΠΕΘΑ δηλώνει πλήρη άγνοια προς το παρόν. Φυσικά δεν είναι πειστικό και θα δούμε στη συνέχεια τι μπορεί να έχει συμβεί. Κοντός ψαλμός αλληλούια… σύντομα πάντως θα ακούσουμε και ότι πρόκειται για προβοκάτσια. Έχει όμως πολλές παραλλαγές.

Ήδη το ΥΠΕΘΑ δηλώνει άγνοια και αμφισβητεί το όλο περιστατικό. Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) δεν επιβεβαιώνει παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων. Άρα, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο τουρκικής προβοκάτσιας; Μα τα πρόσωπα δεν τα έκρυψαν οι νεαροί! Εναλλακτικά, μήπως θα αποδοθεί σε πολιτικούς αντιπάλους γενικώς, οι οποίοι στόχο είχαν να οδηγήσουν την κυβέρνηση σε αδιέξοδο;

Με απλά λόγια: Αν το πήραν χαμπάρι, διότι δεν είναι δυνατό να γίνει πιστευτό οτιδήποτε άλλο και πήγαιναν να την κατεβάσουν, θα τους κατηγορούσαν για ενδοτισμό. Θα υπήρχε ποτέ περίπτωση να κάνει τέτοιο πράγμα του υπουργείο Εθνικής Άμυνας και μάλιστα υπό την ηγεσία του Πάνου Καμμένου; Όχι. Το άφησαν όμως και τώρα αντιμετωπίζει εξίσου σοβαρό πρόβλημα για την εικόνα του και έβγαλε μπροστά το Ναυτικό για να «καθαρίσει» επικοινωνιακά.

Όποιος θέλει ανεβαίνει σε ελληνικό έδαφος και κάνει ό,τι του γουστάρει; Είναι εικόνα σοβαρής χώρας αυτή; Είναι δυνατόν να πέφτουμε συνεχώς στις ίδιες γκάφες; Ανέβηκε ή δεν ανέβηκαν Τούρκοι στη νησίδα; Η ελληνική πλευρά πρέπει να αντιληφθεί πως πλέον δεν κρύβεται τίποτα και θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στο τι λένε και τι ανακοινώνουν. Διότι το ταχύπλοο έχει περισσότερες σημαίες, παραπέμποντας σε ευρύτερη, πέρα από οργανωμένη, ιδιωτική πρωτοβουλία.



Ένα τελευταίο σενάριο: Το ανέβασαν Έλληνες και οι δικοί μας πήγαν και κατέβασαν τη σημαία «εν κρυπτώ» για να μην υπάρξει κλιμάκωση. Εάν όντως δεν υπάρχει παραβίαση ελληνικών χωρικών υδάτων, οι Τούρκοι διαπιστώνοντας την ελληνική ενέργεια, έσπευσαν να στήσουν πανηγυράκι για να εξυπηρετήσουν το εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι των Ισλαμιστών του Ερντογάν, για να μην τους κατηγορεί η αντιπολίτευση για μειοδοσία…

Όποιος βρει κάτι το θετικό για την ελληνική πλευρά για το θέμα αυτό ας μας το πει. Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα όλα τα επιχειρήματα στην «απόλυτη τιμή» όμως, όχι και σε όσα αυτά συνεπάγονται, στις επιπτώσεις τους δηλαδή. Και επιμένουμε, ότι δεν είναι δυνατόν να αφήνεται η χώρα να βρίσκεται τόσο ανεύθυνα, με την πλάτη στον τοίχο.



πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top