GuidePedia

0

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ένα πολύ σημαντικό ερώτημα που αιωρείται έντονα αυτόν τον καιρό, είναι γιατί η Τουρκία ενώ έχει εμπλακεί σε ένα ανοιχτό πόλεμο στην Συρία και έχει στραμμένη την προσοχή της εκεί, συνεχίζει και επαυξάνει την προκλητικότητα της σε επικίνδυνο βαθμό προς την δική μας πλευρά.

Για να μπορέσουμε να απαντήσουμε θα πρέπει να εξετάσουμε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα στο εσωτερικό της.

Η μεγάλη εσώτερη ανασφάλεια που επικρατεί εδώ και καιρό στο εσωτερικό της Τουρκίας με τις συνεχείς συλλήψεις στρατιωτικών και αστυνομικών με τις κατηγορίες της συνομωσίας αλλά και με τις απειλές που δέχονται μελη της γνωστής τουρκικής μυστικής υπηρεσίας, της ΜΙΤ, έχει σαν συνέπεια να ληφθούν για πρώτη φορά μερικά έκτακτα μέτρα.

Όπως έγινε γνωστό, με τα ίδια όπλα που έχουν εξοπλιστεί οι προσωπικές φρουρές του προέδρου Ερντογάν και του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, τύπου MPT-76, θα εξοπλίζονται εφ εξής και για πρώτη φορά και τα μελη της ΜΙΤ.

Παράλληλα έχει οργανωθεί ένα καθαρά παραστρατιωτικό σώμα προσκείμενοι στον Ερντογάν, οι λεγόμενοι Bekçiler, που εξοπλίζονται για αντιμετώπιση καταστάσεων «εκτάκτου ανάγκης» στο εσωτερικό

Παράλληλα επίσης αυξάνεται ο φόβος για εκδήλωση μεγάλων τρομοκρατικών επιθέσεων εξ αιτίας της εκ νέου ανάληψης δράσης από το κουρδικό ΡΚΚ.

Επειδή η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί στο προσεχές διάστημα καθώς η τουρκική εισβολή στον κουρδικό θύλακα του Αφρίν συναντά πολλά εμπόδια μετά από 14 μέρες συνεχών επιχειρήσεων, αναμένεται να ληφθούν και άλλα έκτακτα μέτρα ενώ το «θερμόμετρο» θα ανεβαίνει συνεχώς.

Έτσι εξηγείται σε μεγάλο βαθμό και η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο καθώς κάποιοι στην Άγκυρα ψάχνουν συνεχώς για… «βαλβίδες αποσυμπιέσης».

Η Ελλάδα προσφέρεται ;;;

Ίδωμεν!

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top