GuidePedia

0

Με μια κίνηση ελιγμού, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Edi Rama, αναφέρθηκε ξανά σε θέμα «Τσαμουριάς», καθώς παρόλο που επιβεβαίωσε ότι δεν αποτελεί αντικείμενο των συζητήσεων με την Ελλάδα στην παρούσα φάση, συμπλήρωσε ωστόσο ότι η αλβανική πλευρά διεκδίκησε έντονα να τεθεί το θέμα των τσάμηδων στο τραπέζι, αφήνοντας έτσι ανοιχτή την πόρτα για μελλοντικές βλέψεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το www.echedoros-a.gr, μιλώντας στην εκπομπή “Real Story” (Αληθινή Ιστορία) της αλβανικής τηλεόρασης “Vizion +”, ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας χαρακτήρισε το ζήτημα των Αλβανοτσάμηδων ως ένα από τα πιο προβληματικά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Επιπλέον, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, πως δεν υφίσταται «τσάμικο» ζήτημα» και πως «δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των δυο πλευρών», ο Edi Rama ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο Κοτζιάς έχει ακούσει λάθος» και πρόσθεσε ότι «η αλβανική πλευρά διεκδίκησε έντονα να τεθεί το θέμα των τσάμηδων στο τραπέζι».

Ωστόσο πρόσθεσε ότι «το γεγονός ότι τελειώνουμε με τη συζήτηση για όλα αυτά τα τρία πράγματα που ήταν αδιανόητα, είναι κατόρθωμα της κυβέρνησής μας, εργαζόμαστε για αυτά εδώ και τρεισήμισι χρόνια». Επιπλέον, ο κ. Rama τόνισε ότι «επιμένουμε στο δικαίωμα της ανάμνησης αλλά σε κινήσεις σκακιού. Δεν θέλουμε να βλάψουμε τα άλλα (θέματα). Δεν θέλουμε τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο, αυτά που μας ανήκουν».

πηγή 



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top