GuidePedia

0

Τουρκική απειλή θανάτου εναντίον του Υπουργού ΕΘνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, εξαπέλυσε Τούρκος βουλευτής ο οποίος δεν έμεινε μόνο εκεί αλλά απείλησε την Ελλάδα με πόλεμο και στρατιωτική ήττα. Χρησιμοποίησε επίσης τη λέξη ‘Βαριοπούλα» υπονοώντας και το σχέδιο επίθεσης Σχέδιο «Balyoz», «Βαριοπούλα ή Βαριά» κατά της χώρας μας.

Ο Οζτούρκ Γιλμάζ, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Anadolu, κατηγόρησε τη χώρα μας ότι κατέχει τουρκικά εδάφη- αναφερόμενος σε νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου, ενώ προειδοποίησε την Ελλάδα να μην δοκιμάζει την υπομονή της Τουρκίας και τον κ. Καμμένο να προσέχει τι λέει.

«Οταν το CHP έρθει στην εξουσία, θα αποκαλύψουμε ένα- ένα τα τουρκικά ονόματα 156 νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο, που ανήκουν στην Τουρκία και θα το διακηρύξουμε σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Γιλμάζ.

«Η Ελλάδα ας μην δοκιμάζει την υπομονή της Τουρκίας με το να κατέχει τα δικά μας εδάφη εκεί. Ο Ελληνας υπουργός θα φάει καμιά βαριοπούλα στο κεφάλι εκεί που δεν το περιμένει», συμπλήρωσε, σχολιάζοντας δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για τη στάση της Τουρκίας.

«Δεν θα επιτρέψουμε να κάνουν στα δικά μας νησιά μπάρμπεκιου και να κουνάνε το δάχτυλο στην Τουρκία», συμπλήρωσε, και κάλεσε τον κ. Καμμένο «να προσέχει τα λόγια του».

«Μιλάτε για νησιά του Αιγαίου, πώς τα λένε; Κανείς δεν ξέρει. Η Ελλάδα κάνει επισκέψεις, χτίζει εκκλησίες, οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων, οι πρωθυπουργοί τους πηγαίνουν στα υπό κατοχή νησιά. Η συνέχιση της κατοχής είναι αποτέλεσμα της κρατικής πρακτικής. Όταν το CHP έρθει στην εξουσία, θα αποκαλύψουμε ένα προς ένα τα τουρκικά ονόματα των 156 νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο που ανήκουν στην Τουρκία και θα το διακηρύξουμε σε όλον τον κόσμο. Η Ελλάδα ας μη δοκιμάζει την υπομονή της Τουρκίας, με το να κατέχει τα δικά μας εδάφη εκεί. Το ξαναλέω: Η Τουρκία δεν είναι μόνο η κυβέρνησή της, ο Έλληνας υπουργός θα φάει καμιά βαριοπούλα στο κεφάλι, εκεί που δεν θα το περιμένει. Αν κοιτάξει πίσω στην ιστορία, θα δει πολλά τέτοια παραδείγματα».

Ο Οζτούρκ Γιλμάζ ανέφερε μάλιστα ότι αντί να μιλάνε στον αέρα, πρέπει να περάσουν και σε πράξεις.

«Εμείς θα το κάνουμε, είναι χρέος μας. Εμείς πάνω στα δικά μας νησιά, νησίδες και βραχονησίδες δεν θα επιτρέψουμε να κάνουν μπάρμπεκιου πάρτι και να κουνάνε το δάχτυλο στην Τουρκία. Αυτό ας το μάθουν όλοι!», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μπουλέντ Τεζτζάν, απαντώντας στον Πάνο Καμμένο, είπε: «συστήνω στον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας να αποφεύγει τις περιπέτειες, τους ενθουσιασμούς και τα παραληρήματα, σε αυτή την περιοχή πνέει ακόμη το πνεύμα του Κεμάλ Ατατούρκ».

Ταυτόχρονα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος επαναφέρει θέμα Θράκης, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε μια πρωτοφανή δήλωση, αναφερόμενος στα νησιά του Αιγαίου, δεν αποκλείει την στρατιωτική λύση, παρ’ ότι όπως σημειώνει η παρούσα επιλογή είναι η διπλωματία.

Οι νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τους Τούρκους αξιωματούχους δείχνει ότι η Ελλάδα καταστεί κύριο θέμα της εσωτερικής πολιτικής τους σύγκρουσης.

Δείτε τα βίντεο





πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top