GuidePedia

0

Ζωντανή μετάδοση της Συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την Ιερουσαλήμ

Kυριολεκτικά «οργιάζει’ η τουρκική διπλωματία στον ΟΗΕ, με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών να έχει δημιουργήσει ισχυρότατο μπλοκ χωρών εναντίον των ΗΠΑ-Ισραήλ. Ακόμη και η Νότιος Αφρική ανακοίνωσε ότι υποβιβάζει στο χαμηλότερο δυνατό σημείο τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ.

Στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που συγκαλείται εκτάκτως τα 193 κράτη μέλη θα κληθούν να ψηφίσουν του σχεδίου ψηφίσματος που θα καταδικάζει την αναγνώριση από την Ουάσιγκτον της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Πάνω από 150-160 κράτη αναμένεται να ψηφίσουν κατά των ΗΠΑ. Και οι υπόλοιπες χώρες αποχή..

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ συνεδριάζει μετά την άσκηση βέτο από τις ΗΠΑ στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας τη Δευτέρα, που είχε ζητήσει από την Ουάσινγκτον να άρει την απόφασή της για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας είχαν ψηφίσει υπέρ του ψηφίσματος.

Μάλιστα οι ΗΠΑ δια στόματος Ν.Τραμπ και της πρέσβειρας στον ΟΗΕ απειλούν με διακοπή χρηματοδότησης. Η Νίκι Χέιλι είχε στείλει απειλητική επιστολή σε κράτη-μέλη του διεθνούς Οργανισμού. Σε αυτήν, η Νίκι Χέιλι προειδοποιούσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος «έχει πάρει το θέμα αυτό προσωπικά», ενώ σε συναφές μήνυμα μέσω Twitter τόνιζε ότι οι Αμερικανοί «θα κρατήσουν τα ονόματα» όσων ταχθούν εναντίον τους.



πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top