GuidePedia

0

Στην Ουάσινγκτον, ο Πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλιντίν εξέφρασε την αντίθεσή του στην επιθυμία των ΗΠΑ να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις συριακές δυνάμεις των Κούρδων ανταρτών ακόμη και μετά την ήττα του ISIS.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπίναλι Γιλντερίμ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να αποσύρουν τα όπλα και την υποστήριξή τους προς τις κουρδικές και αραβικές δυνάμεις .

Ο Yildirim, ο οποίος επισκέπτεται την Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ότι η αμερικανική δικαιολογία για τον εξοπλισμό του YPG ,πρέπει τώρα να λήξει.

“Αυτό είχε πολύ αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες”, δήλωσε ο Γιλντιρίμ, ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο Mike Pence, μέλη του Κογκρέσου και άλλους αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Το YPG και το PKK “είναι τρομοκρατικές οργανώσεις, μαρξιστικές-λενινιστικές οργανώσεις”, δήλωσε στους δημοσιογράφους στην κατοικία του Τούρκου πρεσβευτή. 

Ο Yildirim πρόσθεσε: “Πού αλλού το έχουμε δει αυτό στον κόσμο … χρησιμοποιούμε μια τρομοκρατική οργάνωση για να νικήσουμε άλλη τρομοκρατική οργάνωση;” είπε στην Ουάσινγκτον.

“Θα υπάρξει μεγαλύτερη απειλή στην περιοχή, διότι το YPG και το PKK έχουν περισσότερα όπλα, χάρη στους αμερικανούς φίλους μας. … Έχουν βαριά όπλα, άρματα μάχης, πυροβολικό », ισχυρίστηκε. “Αυτά τα όπλα πρέπει να αποσυρθούν έτσι ώστε να μην χρησιμοποιούνται εναντίον αθώων ανθρώπων”..

Ο Τούρκος πρωθυπουργός υπερασπίστηκε επίσης την απόφαση να αγοράσει η χώρα του το αντιπυραυλικό σύστημα S-400 από τη Ρωσία, λέγοντας ότι η άρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να προμηθεύσουν παρόμοια συστήματα δεν τους άφησε επιλογή. Η συμφωνία με τη Ρωσία ήταν αναγκαία για την υπεράσπιση της Τουρκίας και για να καταστούν τα νότια σύνορα του ΝΑΤΟ πιο ασφαλή από τις επιθέσεις. Δεν απάντησε άμεσα όταν ρωτήθηκε αν η Τουρκία θα επανεξετάσει την αγορά προκειμένου να βελτιώσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, αλλά ανέφερε τη συμφωνία με Γαλλία και Ιταλία για συνεργασία στην αντιπυραυλική άμυνα.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top