GuidePedia

0

Έρχεται «μεγάλη καταιγίδα» στην Τουρκία σύμφωνα με Τούρκο αμυντικό αναλυτή και πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικού κλάδου της ΜΙΤ, Bülent Orakoğlu. Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται εντατικά για αντιπαράθεση με τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα εμπλέκοντας άμεσα την Ελλάδα σε επιχείρηση στα Στενά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η πυραυλική άσκηση στην Κρήτη από Αμερικανούς και Γερμανούς «εναντίον εχθρού στην Ανατολή», με την επωνυμία «Άρτεμης» η οποία θα περατωθεί αύριο αποτελεί μια σαφή επιθετική κίνηση κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Τουρκίας.

Για την άσκηση ήρθε στην Ελλάδα και ο Αμερικανός αντιστράτηγος Μπεν Χότζες, ο ανώτερος Αμερικανός στρατιωτικός που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Μάλιστα συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Ρ. Πάιατ.

Ο πρέσβης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter «είναι μεγάλη τιμή μας να καλωσορίσουμε τον Μπεν Χότζε εδώ στην Αθήνα κατά το ταξίδι του για την άσκηση “Artemis Strike” που διεξάγεται στην Κρήτη», συνοδεύοντας την ανάρτηση και με κοινή φωτογραφία τους.

Oντως, Συστήματα Patriot, αμερικανικά Avenger και Stinger MANPADS εξαπέλυσαν κόλαση πυρός σε ένα απολαυστικό επτάλεπτο βίντεο στα Χανιά από 31 Οκτωβρίου μέχρι 9 Νοεμβρίου. 200 Αμερικανοί στρατιώτες και 370 Γερμανοί συμμετείχαν.

Συγκεκριμένα αναφέρει : «η αμερικανική «σκοτεινή κυβέρνηση», τονίζει ο ίδιος, έχει επιβάλλει ένα αποκλειστικό εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, και μαζί με τη Γερμανία και την Ελλάδα, που ηγούνται του λόμπι για την»εισβολή στην Τουρκία», ξεκίνησαν άσκηση με την χρήση πυραύλων Patriot και Stinger «σκοπεύοντας» την χώρα μου».

Σε ανακοίνωση του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας, η ακόλουθη φράση είναι εντυπωσιακή τονίζει ο Orakoğlu : «Ασκήσεις όπως η «Άρτεμης» δείχνουν ότι οι νατοϊκές δυνάμεις αποκτούν ικανότητες όπως η αποτροπή δυνητικών αντιπάλων με ταχεία εξουδετέρωση σε περιπτώσεις αποτροπής. Ενώ είναι έτοιμες να πολεμήσουν σε διαφορετικές περιοχές ή σε αμφισβητούμενες περιοχές ».

«Γιατί, σύμφωνα με ανώτερους αξιωματικούς, οι οποίοι είναι ειδικοί στην περιοχή, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ελλάδα, οι οποίες ανήκουν ι στη συμμαχία του ΝΑΤΟ με την Τουρκία, , απειλούν ότι θα πολεμήσουν εάν κριθεί απαραίτητο;

Οι αμφισβητούμενες περιοχές αφορούν τα νησιά της γκρίζας περιοχής του Αιγαίου;

Η Τουρκία απειλείται ότι μπορεί να ανακηρυχθεί νέος δυνητικός εχθρός του ΝΑΤΟ επειδή μετατοπίστηκε από τον άξονα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Δύσης στην Ευρασία, λόγω της αποφασιστικότητάς της να αγοράσει το σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία, αναπτύσσοντας τοπικά και εναλλακτικά αμυντικά συστήματα;

Αυτό δείχνει μια τραγική αξιολόγηση μίσους και εχθρικής συμπεριφοράς από πλευρά του ΝΑΤΟ .

Στην πραγματικότητα, οι Αμερικανοί «σύμμαχοί μας» δεν βλέπουν κανένα κακό στην απεικόνιση της Τουρκίας ως εχθρού των Η.Π.Α., με κάθε ευκαιρία», τονίζει ο Τούρκος αμυντικός σύμβουλος της κυβέρνησης Ερντογάν…απειχώντας σαφώς αυτά που λέγονται στο παλάτι της Άγκυρας .

Ο εκπρόσωπος των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία, συνταγματάρχης Ryan Dillon, ο οποίος πρόσφατα εμφανίστηκε στη γερμανική τηλεόραση, δήλωσε ότι όχι μόνο ότι παρέδωσε όλα τα είδη όπλων στο Δημοκρατικό Κόμμα (PYD), αλλά ανέφερε , σε σχέση με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) ), «Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου» υπονοώντας την Τουρκία.

Ο πρώην αξιωματούχος και σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Τραμπ, Steve Bannon, δήλωσε επίσης στην Ουάσινγκτον ότι «η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ και στην πραγματικότητα, οι Τούρκοι είναι ακόμη πιο επικίνδυνοι και από το Ιράν».

Σαν να μην έφταναν αυτά οι ΗΠΑ υποκίνησαν πραξικόπημα στην Τουρκία το 1960, 1971, 1980, αλλά και αυτό της 15ης Ιουλίου 2016, θέλοντας να επιβάλουν την άποψη τους στην χώρα διαχρονικά.

Όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ έχουν ανοίξει τις θύρες τους σε χιλιάδες φυγόδικους τρομοκράτες της οργάνωσης (FETÖ), και πρωτίστως στον επικεφαλής Fetullah Gülen, πόσο μάλλον να εκδώσουν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης στην Τουρκία, βοηθώντας παράλληλα και ενθαρρύνοντας την τρομοκρατία.

Τι ζημιά έχει κάνει η Τουρκία στις ΗΠΑ από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα; Τίποτα απολύτως. Ωστόσο, οι ΗΠΑ έχουν θυσιάσει χιλιάδες πολίτες μας στην τρομοκρατία , με την υποστήριξη που δίνουν σε τέτοιου τύπου οργανώσεις .

Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ είναι αυτοί που είναι οι πραγματικοί εχθροί της Τουρκίας, οι οποίοι ενεργώντας σαν «φίλοι», προσπαθούν να υπονομεύσουν την χώρα μας .

Θέλουν να χωρίσουν και να διασπάσουν την Τουρκία, ενώ ταυτόχρονα διαχωρίζουν και αποσπούν τη Μέση Ανατολή. Εντούτοις, ως παίκτης επιβολής παιχνιδιών στη Μέση Ανατολή και στον κόσμο, η Τουρκία απέφυγε τα παιχνίδια των Η.Π.Α. και του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή με την στρατιωτική επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» .

Η Άγκυρα ανακοίνωσε σαφώς σε όλες τις χώρες, φίλους και εχθρούς, ότι δεν θα επιτρέψει τον διαμελισμό της χώρας , όπως και δεν θα επέτρεπε τον τρομοκρατικό διάδρομο.

Ως κινητήρια δύναμη της διαδικασίας της Αστάνα, μέσω μιας συμμαχίας με τη Ρωσία και το Ιράν, η Τουρκία αντέδρασε τη στρατηγική που αποσκοπούσε στην καταστροφή της Συρίας και της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ με τη «βαλκανιοποίηση» της περιοχής.

Η δήλωση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως το δεύτερο του δόγμα, είχε ως στόχο τις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία: «Δεν μας νοιάζει καθόλου το ότι ένα τέτοιο κράτος βρίσκεται πίσω από τέτοιες και τέτοιες τρομοκρατικές οργανώσεις και ένα άλλο κράτος βρίσκεται πίσω από άλλη τρομοκρατική οργάνωση.

Κανένα νόμιμο κράτος δεν μπορεί να σταματήσει τους δικούς μου στρατιώτες, το δικό μου προσωπικό μαζί με τρομοκράτες.

Οι πρόγονοί μας λένε ότι δεν πρέπει να εξαναγκάζουμε τις πιθανότητές και απλά να μην δεχόμαστε ό, τι μας υπονομεύει. Αυτός είναι ο τελευταίος μας λόγος για όσους σκέφτηκαν ότι μας διέλυσαν λέγοντας ανούσιες λέξεις μέχρι τώρα όπως «συμμαχία», «στρατηγική εταιρική σχέση», «δεσμοί συμμαχίας» και άλλα τέτοια», κατέληξε ο ίδιος ο Τούρκος πρώην αξιωματούχος επικαλούμενος τον Τούρκο πρόεδρο .

Αυτή είναι η ωμή αλήθεια για τις σχέσεις Ισραήλ-ΗΠΑ και Τουρκίας …βρίσκονται στο ναδίρ και πλέον όλα είναι πιθανά ακόμη και μία διένεξη.

Πρόκειται σαφώς για ανεξέλεγκτες διαστάσεις που λαμβάνουν χώρα καθημερινά και η κόντρα Τουρκίας-ΗΠΑ στην περιοχή της Α. Μεσογείου, με τα σενάρια μιας επικείμενης σύγκρουσης να εστιάζονται πλέον επικίνδυνα στα Στενά του Βοσπόρου τα οποία κατέχουν οι νέο-οθωμανοί Τούρκοι του Ερντογάν και τα οποία «παζαρεύουν» .

Τα σενάρια που επεξεργάζονται οι ΗΠΑ ξεκινούν από μικρή εμπλοκή στα Στενά με κάποια «δικαιολογία» και φτάνουν σε πολεμική επιχείρηση τύπου «Καλλίπολη 1915».

Ο Βόσπορος είναι το κρυφό του Ερντογάν στις σχέσεις του με την Ρωσία και εκεί ακριβώς εστιάζουν οι ΗΠΑ και φυσικά το ΝΑΤΟ.

Τα Στενά άλλωστε μνημονεύουν και οι προφητείες των Αγίων …που μιλούν για πόλεμο για τον έλεγχο τους.

Όταν όμως τρεις δυνάμεις του κακού συγκρούονται αναμεταξύ τους για οτιδήποτε, αυτό είναι καλό για την Ελλάδα και σχεδόν μόνο για αυτή .

ΥΓ. Ο Orakoğlu γεννήθηκε το 1950 στο Εσκήσεχιρ και ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση του εκεί . Μετά την αποφοίτησή του από την Αστυνομική Ακαδημία το 1968, την ανωτάτη Ακαδημία το 1971, εργάστηκε ως Διευθυντής Τρομοκρατίας και πληροφοριών στην ΜΙΤ σε διάφορες επαρχίες για περίπου 7 χρόνια.



πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top