GuidePedia

0

«Βόμβα» από τις ΗΠΑ από τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού «περί γεωστρατηγικής ανάγκης αναβάθμισης των ελληνικών μαχητικών, διότι το θέμα δεν είναι «οικονομικό»( κατά τον ίδιο) καθώς υπάρχει μια επιθετική και απρόβλεπτη Τουρκία .

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για «ενημέρωση» για δεύτερη φορά μετά τις τελευταίες κρίσεις στην ανώτατη ελληνική στρατιωτική ηγεσία σε χρόνο «μη προβλεπόμενο», ενόψει «επικείμενης επίθεσης/σαμποτάζ /θερμού επεισοδίου των Τούρκων στην περιοχή Νότιο Αιγαίο- ΑΟΖ Κύπρου από τον πάντα απροσδόκητο στις κινήσεις του Τούρκο πρόεδρο.



Δεν το είπε ξεκάθαρα ο Έλληνας πρωθυπουργός αλλά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα εθνικά μας θέματα στο αμέσως εγγύς μέλλον, γι αυτό και όλο αυτό το παζάρι όπλων με κατεπείγοντα τρόπο.

Αναφερόμενος στο πολυσυζητημένο θέμα της αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 που ανήκουν στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία και στο κόστος που θα επιφέρει η συγκεκριμένη συμφωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «θα ήθελα να μην ξοδέψω ούτε ένα ευρώ για στρατιωτικές δαπάνες και θα το υποστήριζα αν οι γείτονες μας ήταν το Λουξεμβούργο ή το Βέλγιο. Ο πρωθυπουργός, αφού επισήμανε ότι ακόμα υπάρχουν ανοικτές συζητήσεις και πως θέλουμε να πείσουμε την αμερικανική κυβέρνηση ότι είναι απαραίτητο να κρατήσει τις ισορροπίες στην περιοχή».

Ο ίδιος διευκρίνισε πως ό,τι συζητήθηκε είναι η δυνατότητα να αναβαθμίσουμε τα F16 με ένα ποσό που δεν θα ξεπεράσει το 1,1 δισ. για την ελληνική πλευρά».



Πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου Άμυνας αξιολογούν ότι είναι κάτι που θα έχει μεγάλο όφελος για την ελληνική πλευρά.

Είπε ότι δεν είναι οικονομικό το θέμα, αλλά γεωστρατηγικό και ότι προσπάθησε να πείσει την αμερικανική κυβέρνηση να εξετάσει το θέμα όπως έχει. Το θέμα, πρόσθεσε, είναι να κρατήσουμε την ισορροπία και να δουλέψουμε για τη σταθερότητα στην περιοχή.

Γιατί όμως όλα αυτά τώρα και με τέτοιο τρόπο όσον αφορά το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον.

Η εσπευσμένη πρόσκληση του Λευκού Οίκου προς τον Έλληνα πρωθυπουργό αυτήν την δεδομένη στιγμή εμπεριέχει αυτό ακριβώς το «καυτό μήνυμα» από πλευράς Αμερικανών, ότι υπάρχει δηλαδή ένας «ανεξέλεγκτος» πλέον Ερντογάν που ετοιμάζεται να επεκταθεί, ενθυμούμενος Οθωμανικές αυτοκρατορίες και τα εθνικά συμβόλαια του σφαγέα Κεμάλ.

Ο Ερντογάν μιλώντας μόλις χθες στην 40η συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου της Τουρκίας επανήλθε για άλλη μια φορά στην προκλητική θεωρία του περί «συνόρων της καρδιάς του» ,λέγοντας πως αυτά εκτείνονται τόσο ανατολικά και νότια όσο και δυτικά και νότια .

Μάλιστα ο ίδιος είχε μιλήσει και παλαιότερα και πάλι για περιοχές που ανήκουν σε Ελλάδα και Βουλγαρία ενώ οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών καταγράφουν καθημερινά τεράστια διείσδυση στην Νότια Βουλγαρία και την ελληνική Θράκη από Τούρκους πράκτορες .

Η τουρκική μειονότητα της Βουλγαρίας αριθμεί περίπου 700.000 άτομα ενώ στην Δυτική Θράκη υπάρχουν 145000 μουσουλμάνοι. Υπενθυμίζουμε επίσης πρόσφατα και ο Βούλγαρος ΥΠΑΜ είχε μιλήσει για « ισλαμικό αντάρτικο» και θέμα ασφαλείας στα βουνά της Θράκης.

Όλα αυτά όπως αναφέρεται και από ειδικούς αμυντικούς αναλυτές, δεν έχουν διαφύγει της προσοχής του στρατηγικού «παίκτη» της περιοχής ( ΗΠΑ) , οι οποίες έχουν ιδρύσει στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Βουλγαρία, ενώ Αμερικανοί αξιωματικοί επισκέπτονται κάθε τρεις και λίγο την Ελλάδα….για συνεκπαιδεύσεις με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Τίποτα από όλα αυτά δεν τυχαίο και ανεξάρτητο και όλα συνδέονται μεταξύ τους.

Αυτό θα ήταν πιθανότατα και το « καυτό μήνυμα» από τους «στρατηγούς» που πλαισιώνουν τον Τραμπ προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, που ελέχθη κατ’ ιδίαν και μακριά από τις κάμερες.

Για αυτόν τον λόγο και ο Τσίπρας παρέδωσε και λίστα με τις τουρκικές παραβιάσεις στον Αμερικανό αντιπρόεδρο και πρώην στρατηγό των αμερικανικών ΕΔ , που γνωρίζει το παιχνίδι και τις απειλές που ετοιμάζει ο Σουλτάνος στο Αιγαίο …με διακύβευμα τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο.

Αυτή είναι προφανώς η ωμή αλήθεια πίσω από την αμερικανική ξαφνική συμπαράσταση και τόσα ωραία λόγια προς την ελληνική πλευρά …τελεία και παύλα.

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top