GuidePedia

0

Σύμφωνα με άρθρο που φέρει την υπογραφή του δημοσιογράφου ERKAM COBAN, και με τίτλο : «Έτοιμη η δεύτερη φάση της Ασπίδας του Ευφράτη» , η Τουρκία φέρεται να προετοιμάζεται για την επόμενη φάση της στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, με πρωταρχικό στόχο το Idlip. Η νέα στρατιωτική επιχείρηση, όπως αναφέρει το άρθρο, θα διεξαχθεί μετά από τις συνομιλίες της Astana (13-15 Σεπτεμβρίου), όπου θα τεθούν προς συζήτηση οι περιοχές εκεχειρίας στη Συρία.

Ο «Οδικός Χάρτης» της επιχείρησης φέρεται να καθορίστηκε πριν από μερικές ημέρες σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν αξιωματούχοι του τουρκικού ΓΕΕΘΑ και της MİΤ, και προβλέπει, σύμφωνα πάντα με το άρθρο, ότι για την επιχείρηση του Idlip η Τουρκία θα ενεργήσει σε συνεργασία με το Ιράν και τη Ρωσία.

Με την εν λόγω επιχείρηση, υποστηρίζει ο Coban ότι η Άγκυρα θα προσπαθήσει να αποτρέψει τα σχέδια των ΗΠΑ, οι οποίες προφασιζόμενες τη δράση της TAHRIR AL SHAM στο Idlip, θα προσπαθούν να «παραχωρήσουν» την περιοχή στο PKK / PYD. Σύμφωνα με τον στρατιωτικό σχεδιασμό, η Ρωσία θα επιτρέψει την χρήση του εναέριου χώρου της Συρίας, και η Τουρκία, με οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη , θα λαμβάνει εικόνες και βάσει αυτών θα πλήττει τους στόχους.

Η Ρωσία και το Ιράν θα παράσχουν χερσαία στρατιωτική στήριξη από τα νότια, και η Τουρκία από τα βόρεια. Η Τουρκία, το Ιράν και η Ρωσία θα μοιράζονται τις στρατιωτικές πληροφορίες που αφορούν την περιοχή.

Σημειώνεται ότι το άρθρο φιλοξενεί και σχετικό χάρτη και τον παράπλευρο χάρτη στον οποίο οι περιοχές που ελέγχονται από τους Κούρδους του PYD απεικονίζονται με κίτρινο, οι περιοχές που ελέγχονται από τον FSA με πράσινο και οι περιοχές στις οποίες η Τουρκία έχει προβεί σε εκκαθάριση με την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», με γαλάζιο, ουσιαστικά αποτρέποντας την ενοποίηση κουρδικών καντονιών, και τη δημιουργία ενός διαδρόμου προς την Μεσόγειο.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top