GuidePedia

0

ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ: ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΜΕ ΤΟΞΙΚΑ ΑΕΡΙΑ - ΓΕΜΙΣΑΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΤΩΜΑΤΑ

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ότι τουλάχιστον 58 άμαχοι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής με χρήση τοξικού αερίου στην πόλη Χαν Τσεϊχούν, στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που επικαλείται ιατρικές πηγές, οι άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία, ενώ ήδη το γύρο του Διαδικτύου κάνουν συγκλονιστικές εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας.

Εξάλλου, το πρακτορείο Reuters, με επείγον τηλεγράφημά του, ανέφερε ότι βομβαρδίστηκε και το νοσοκομείο που υποδέχθηκε τα θύματα της επίθεσης με τοξικό αέριο.

Την ίδια στιγμή πάντως, το τηλεοπτικό δίκτυο Orient News ανέφερε πως οι τραυματίες ξεπερνούν τους 200, πολλοί από τους οποίους έχουν οδηγηθεί στα νοσοκομεία, με συμπτώματα ασφυξίας από αέρια χλωρίου.

Οι εικόνες σοκάρουν: Εθελοντές χρησιμοποιούν μάνικες νερού για να ξεπλύνουν τους τραυματίες, ενώ διακρίνονται άνθρωποι να βγάζουν αφρούς από το στόμα τους.

Προσοχή: Οι εικόνες που ακολουθούν είναι ιδιαίτερα σκληρές




Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία για την ταυτότητα του τοξικού αερίου. Ωστόσο, πολλοί γιατροί των τοπικών νοσοκομείων που άρχισαν να υποδέχονται κατά δεκάδες τα θύματα, ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται πίσω από τη μαζική δολοφονία να κρύβεται το θανατηφόρο νευροπαραλυτικό αέριο Σαρίν (Sarin). Άλλοι, υποστήριξαν πως για τις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν βαρέλια – βόμβες με αέριο χλωρίου.

Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς λένε ξεκάθαρα πως η συγκεκριμένη επίθεση συνιστά έγκλημα πολέμου.

Ζητείται η άμεση παρέμβαση του ΟΗΕ

Την ίδια ώρα ο Εθνικός Συνασπισμός, μία από τις βασικές συνιστώσες της συριακής αντιπολίτευσης, ζητά με ανακοίνωσή του «την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά το έγκλημα αυτό και την έναρξη έρευνας αμέσως».

Παράλληλα, κατηγορεί «το εγκληματικό καθεστώς Μπασάρ αλ Άσαντ» για τις αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Χαν Τσεϊχούν με «οβίδες τοξικού αερίου».

πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top