GuidePedia

0

Υπάρχει μεγάλη έκρηξη στο μετρό στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.Έχουν κλείσει τρεις σταθμοί του μετρό ενώ υπάρχουν πληροφορίες για δύο εκρήξεις. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν 17 νεκρούς και 50 τραυματίες.



Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε: «Όταν ακούστηκε η έκρηξη αρχίσαμε να τρέχουμε πανικόβλητοι. Υπήρχαν άνθρωποι ματωμένοι, σε άλλους καίγονταν τα μαλλιά τους»

Πυκνοί καπνοί και ένας κατεστραμμένος συρμός του μετρό… Αυτές είναι οι εικόνες που μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης από έκρηξη που σημειώθηκε σε μετρό της Αγίας Πετρούπολης.



Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών, η έκρηξη φαίνεται να προκλήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που ήταν τοποθετημένος μέσα σε βαγόνι. Αυτό το σενάριο εξηγεί και την εικόνα του κυριολεκτικά διαλυμένου τρένου που εμφανίζεται στις φωτογραφίες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, που επικαλείται πηγή της αστυνομίας, η έκρηξη σημειώθηκε στον σταθμό Σενάγια Πλόσαντ, ο οποίος σύμφωνα με αναφορές στα ΜΜΕ έχει γεμίσει πυκνούς καπνούς.

Οι τραυματίες σέρνονται στο έδαφος με άλλα άτομα να προσπαθούν με κάθε τρόπο να τους βοηθήσουν και να τους παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο RIA, πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος σημειωτέων βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη, καθώς είχε συνάντηση με τον Λευκορώσο Πρόεδρο Αλαξάντερ Λουκασένκο, ενημερώθηκε άμεσα.

Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν γεμάτος με σφαιρίδια ώστε να προκληθούν περισσότερα θύματα.

Καπνός έχει καλύψει τον υπόγειο σιδηρόδρομο, ενώ μετά τις εκρήξεις έκλεισαν όλοι οι σταθμοί του Μετρό.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top