GuidePedia

0

Λεωνίδας Κουμάκης

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Πρόεδρος Τουρκικής Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός, Αρχηγός Στρατού, Δικαιοσύνης, Θρησκείας και Μυστικών Υπηρεσιών (μαζί με το αναβαθμισμένο Βαθύ Κράτος) επιδιώκει με κάθε θυσία να εξασφαλίσει την τυπική «νομιμοποίηση» του καθεστώτος που έχει επιβάλλει στην Τουρκία, με ένα «δημοψήφισμα» που έχει προκηρύξει για τις 16 Απριλίου 2017.

Άποψη

Στο «δημοψήφισμα» που έχει προκηρυχτεί στην Τουρκία, παραχωρείται μεγαλόψυχα σε όλους τους ψηφοφόρους το δικαίωμα να ψηφίσουν μόνο ΝΑΙ, αφού όσοι θα ήθελαν να ψηφίσουν ΟΧΙ απειλούνται απροκάλυπτα πως εάν επικρατήσει το ΟΧΙ στην νομιμοποίηση της δικτατορίας Ερντογάν, ο εμφύλιος πόλεμος, η τρομοκρατία και ο διαμελισμός αποτελούν το βέβαιο μέλλον της Τουρκίας. Με άλλα λόγια, αυτά ακριβώς που πιθανότατα θα συμβούν όταν «νομιμοποιηθεί» ο νέος Τούρκος δικτάτορας, παρουσιάζονται σαν συνέπειες ενός πιθανού «ΟΧΙ».

Οι εξωπραγματικοί «στόχοι» που οδηγούν την Τουρκία στον γκρεμό έχουν διακηρυχτεί με απόλυτη σαφήνεια από τον θεωρητικό του νέο-οθωμανισμού Αχμέτ Νταβούτογλου στις 7 Απριλίου 2011 κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ στο Ικόνιο της Μικράς Ασίας: «Μέχρι το έτος 2023 θα ξανασμίξουμε με τα αδέλφια μας που βρίσκονται στα εδάφη που χάσαμε την περίοδο 1911-1923 και στα εδάφη από τα οποία αποχωρήσαμε. Αυτό αποτελεί ένα επιτακτικό ιστορικό καθήκον».

Ο ίδιος ο Ρ. Τ. Ερντογάν ο οποίος διαλαλεί χωρίς αναστολές τα σύνορα της καρδιάς του και κόπτεται θορυβωδώς για τους κανόνες της δημοκρατίας σε διάφορες χώρες, εκτός βέβαια από την Τουρκία, τα πρώτα χρόνια της πολιτικής του καριέρας είχε διακηρύξει με αφοπλιστική ειλικρίνεια τις απόψεις του για την δημοκρατία την οποία μέχρι σήμερα επικαλείται όπου τον συμφέρει: «Η Δημοκρατία είναι σαν ένα τρένο. Όταν φτάσεις στον προορισμό σου, κατεβαίνεις!»

Με τα δεδομένα αυτά, όλοι παρακολουθούμε άφωνοι την τρελή πορεία της Τουρκίας προς τον γκρεμό, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου 2017, όπως προκύπτει ανάγλυφα μέσα από την καθημερινή ειδησεογραφία της περιόδου 13 Φεβρουαρίου έως 20 Μαρτίου 2017:

13 Φεβρουαρίου 2017: Μετά από ανηλεής ρωσικούς βομβαρδισμούς οι Τούρκοι στρατιώτες κατάφεραν να φθάσουν στο διοικητικό κέντρο της συριακής πόλης Αλ-Μπάμπ, ενώ ο Συριακός στρατός στις νότιες περιοχές της πόλης. Ο νεο-σουλτάνος της Άγκυρας άρχισε αμέσως τις γνωστές μεγαλοστομίες: «Ο τελικός στόχος μας είναι όχι απλώς η ανακατάληψη της πόλης Αλ Μπαμπ, αλλά η εκκαθάριση της περιοχής των συνόρων, συμπεριλαμβανομένης και της πόλης Ράκκα, από τους τζιχαντιστές σε μια συνολική περιοχή 5.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων». Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας: «Ο κυβερνητικός στρατός της Συρίας έφθασε ήδη στο προσωρινό σύνορο της περιοχής Αλ-Μπάμπ που συμφωνήθηκε με την Τουρκία». Χωρίς συμφωνία και χωρίς ρωσική βοήθεια ο Τουρκικός στρατός δεν μπορούσε να προχωρήσει ούτε ένα βήμα για ολόκληρους μήνες! Όσον αφορά την Ράκκα, την «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού κράτους, έγινε γνωστό πως οι στρατιωτικές δυνάμεις του κουρδικού YPG έχουν ήδη πλησιάσει την πόλη σε απόσταση μόλις πέντε χιλιομέτρων.

14 Φεβρουαρίου 2017: Την ώρα που έκθεση του Αμερικανικού κογκρέσου επεσήμανε με νόημα πως ο Τούρκος πρόεδρος προβάλλει «περίεργες απαιτήσεις που περιπλέκουν τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού», μέσα στην ίδια την Τουρκία όσοι δημοσιογράφοι τολμούν να εκφραστούν υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου 2017 θεωρούνται «πραξικοπηματίες» με συνέπεια είτε να διώκονται, είτε να απολύονται από τις δουλειές τους. Τα προεδρικά διατάγματα που κυβερνούν την Τουρκία από τον Ιούλιο του 2016 έχουν ήδη φιμώσει όλα τα ΜΜΕ που δεν έγιναν «φιλοκυβερνητικά». Αλλά και δημοσιογράφοι «φιλοκυβερνητικών» μέσων, αν τολμήσουν και εκφραστούν υπέρ του ΟΧΙ, απολύονται – τελευταία κρούσματα εκείνα των δημοσιογράφων Ιρφάν Ντεμιρτσί που εκφράστηκε υπέρ του ΟΧΙ μέσω twitter και του Χακάν Τσελένκ της εφημερίδας Posta Hakan. Και οι δύο απολύθηκαν αμέσως από τον όμιλο Ντογάν επειδή έκαναν το μεγάλο «έγκλημα» να υποστηρίξουν το ΟΧΙ. Ένας άλλος δημοσιογράφος, ο Μπαρίς Πεχλιβάν του τηλεοπτικού σταθμού Oda TV, είναι αποκαλυπτικός σε συνέντευξη του στην Γερμανική Deutsche Welle: «Καθημερινά μάς έρχονται δικαστικές αποφάσεις να απομακρύνουμε συγκεκριμένες ειδήσεις από τις ιστοσελίδες μας. Εάν δεν το κάνουμε, τότε μας αναγκάζουν να κλείσουμε». Έτσι λοιπόν θα διεξαχθεί στην Τουρκία το «αδιάβλητο» δημοψήφισμα το οποίο θα «νομιμοποιήσει» την δικτατορία Ερντογάν!

15 Φεβρουαρίου 2017:
Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, επτακόσιοι Τούρκοι στρατιωτικοί που υπηρετούσαν στην Ευρώπη διατάχθηκαν να επιστρέψουν στην χώρα. Οι 400 υπάκουσαν και οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές. Οι υπόλοιποι δεν θέλησαν να το διακινδυνεύσουν και ζητούν μαζικά πολιτικό άσυλο σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και από την Ολλανδία, για να γλυτώσουν από την «δημοκρατία» του Ερντογάν.

16 Φεβρουαρίου 2017: Ο Νιλς Μούιζνιεκς, επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης σε έκθεση για την κατάσταση στην Τουρκία υπογραμμίζει μεταξύ άλλων τα εξής: «Εφαρμόζοντας µε υπερβολική ευρύτητα τις έννοιες της «τρομοκρατικής προπαγάνδας» και της «υποστήριξης προς µια τρομοκρατική οργάνωση» …. η Τουρκία έχει µπει σε µια πολύ επικίνδυνη οδό».

17 Φεβρουαρίου 2017: Το πρωί της Παρασκευής 17/2/2017 το τουρκικό πολεμικό πλοίο «Κουσάντασι» εκτέλεσε βολές με πραγματικά πυρά, μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, μόλις δύο μίλια από το Φαρμακονήσι. Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών σε σχετική ανακοίνωση τονίζει ότι «Η Τουρκία, για μια ακόμη φορά κατά την τρέχουσα περίοδο, προβαίνει σε μια απαράδεκτη ενέργεια, προκαλώντας έντονο προβληματισμό για τις συνέπειες που δύναται να έχει η συμπεριφορά της στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής».

20 Φεβρουαρίου 2017: Λίγες μέρες μετά την επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Τουρκία, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ συναντήθηκε με την Γερμανίδα καγκελάριο στο περιθώριο της διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, «εισπράττοντας» και αυτός συστάσεις για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στην συνέχεια επισκέφθηκε το Όμπερχάουζεν όπου απευθύνθηκε σε Τούρκους που ζουν στην Γερμανία καλώντας τους να ψηφίσουν ΝΑΙ στο επερχόμενο δημοψήφισμα «αν αγαπούν την Τουρκία». Κατά την διάρκεια της ομιλίας, πολλές εκατοντάδες Τούρκων υποστηρικτών του ΟΧΙ συγκεντρώθηκαν έξω από τον κλειστό χώρο της εκδήλωσης. Στην Τουρκία, με απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων (HSYK), αποτάχθηκαν από το δικαστικό σώμα 227 δικαστές και εισαγγελείς, ανεβάζοντας σε 3.886 τον συνολικό αριθμό των δικαστικών που δεν ήταν αρεστές στο καθεστώς Ερντογάν και απολύθηκαν.

21 Φεβρουαρίου 2017: Μετά τους ηγέτες του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών – HDP Φιγκέν Γιουξεκντάγ και Σελαχατίν Ντερμιτάς που βρίσκονται στις Τουρκικές φυλακές από τον Νοέμβριο του 2016, συνελήφθη και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Ιντρίς Μπαλουκέν με τις κατηγορίες «διατάραξης της ενότητας της εδαφικής ακεραιότητας του Τουρκικού κράτους, σχέσεις με μέλη ένοπλης τρομοκρατικής ομάδας και διάδοση τρομοκρατικής προπαγάνδας», αντιμετωπίζοντας ποινή ισόβιας κάθειρξης. Το κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο Ανθρωπίνων ∆ικαιωμάτων (Ε∆Α∆) για τις διώξεις του Τουρκικού καθεστώτος εναντίον του. Την ίδια μέρα συνελήφθη και ο Ντενίζ Γιουτζέλ, ανταποκριτής της Γερμανικής εφημερίδας Die Welt στην Τουρκία ενώ άρχισε η δίκη 47 κατηγορουμένων για απόπειρα δολοφονίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

24 Φεβρουαρίου 2017:
Ο κατευθυνόμενος φιλοκυβερνητικός τύπος της Τουρκίας εγκαινίασε ένα οξύ, πολεμικό κλίμα εναντίον της Ελλάδας με αφορμή την επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή στην νήσο Παναγιά του Δήμου Οινουσών γιατί δήθεν «μετέβη σε Τουρκικό έδαφος και ύψωσε Ελληνική σημαία!». Σίγουρα ένα ακόμα βήμα στον υβριδικό πόλεμο που έχει εξαπολυθεί εναντίον της Ελλάδος εδώ και μερικές δεκαετίες, από αυτούς που κατά καιρούς αντιπροσωπεύουν το Βαθύ Κράτος της Τουρκίας.

25 Φεβρουαρίου 2017: Την σκυτάλη της ανθελληνικής υστερίας ανέλαβε το εξαπτέρυγο του Τούρκου ψευτο-σουλτάνου, ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβιούσογλου: «Δυστυχώς για εμάς η συμπεριφορά των Ελλήνων δεν αποτελεί έκπληξη. Η Ελλάδα έκρυψε κάποτε τον επικεφαλής του ΡΚΚ (σ.σ. Αμπντουλάχ Οτσαλάν) ο οποίος είναι τώρα στη φυλακή και δεν έχει επιτρέψει την έκδοση των προδοτών για τα εγκλήματά τους – αυτό δεν συνάδει με τις σχέσεις καλής γειτονίας!», ενώ αναφερόμενος στα τα Ίμια δήλωσε πως «Αν θέλαμε να ανεβούμε θα μπορούσαμε». Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών απάντησε όπως ακριβώς θα απαντούσε σε ένα κακομαθημένο παιδί: «Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι’ αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις. Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του». Τέλος, ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ δήλωσε μεταξύ άλλων «Δεν υπάρχει θέμα να πατήσουν ελληνικό νησί. Να δω πώς θα φύγουν από εκεί αν πατήσουν το πόδι τους» προσθέτοντας με νόημα ότι «οποιαδήποτε πρόκληση απαντάται».

26 Φεβρουαρίου 2017: Το εξαπτέρυγο – Τσαβούσογλου επιδόθηκε σε μια ακόμα παράσταση για τους διάφορους «χρήσιμους ηλίθιους» αλλά και όλους τους αμόρφωτους της ανατολής: Χαρακτήρισε «κακομαθημένο παιδί» τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας και απείλησε την Ελλάδα για το «τι μπορεί να κάνει ο Τουρκικός στρατός» καλώντας την Ελλάδα «να μην δοκιμάζει την υπομονή» της Τουρκίας. Στο θέμα παρενέβη, με πιο διπλωματικό τρόπο, ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νουμάν Κουρτουλούς: «Υπήρξαν πολλοί πολιτικοί που έκαναν δηλώσεις που αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο. Εγώ θέλω να πιστεύω ότι και ο Έλληνας ΥΠΑΜ εξέφραζε μόνο τις δικές του απόψεις. Ελπίζω ότι δεν είναι επίσημες απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν εξυπηρετούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τη διασφάλιση ειρήνης στο Αιγαίο. Η Τουρκία γνωρίζει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο. Δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων στο Αιγαίο. Τα Ίμια για την Τουρκία έχουν ένα συμβολικό νόημα. Με αυτή την έννοια η Τουρκία έχει και τη δύναμη, και την δυνατότητα και τη στρατηγική για να προστατεύσει κάθε δικαίωμά της και δίκαιο στη θάλασσα του Αιγαίου».

27 Φεβρουαρίου 2017: Ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της Ε.Ε. επίτροπος Γιoχάνες Χαν, απαντώντας σε ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή Ν. Ανδρουλάκη κάλεσε την Άγκυρα «να σεβαστεί όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων καλής γειτονίας καθώς και του σεβασμού στις εσωτερικές δικαστικές διαδικασίες των κρατών – μελών». Την ίδια μέρα το Ελληνικό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί οι οποίοι συνελήφθησαν την 15η Φεβρουαρίου 2017 στην περιοχή του Έβρου, κρατούνται από την Ελληνική Αστυνομία σε ασφαλή χώρο.

28 Φεβρουαρίου 2017: Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεµπάστιαν Κουρτς σε μήνυμα του στο Facebook έγραψε πως «Ο πρόεδρος της Τουρκίας μπορεί να έρθει στην Ευρώπη και στην Αυστρία για επίσημες διμερείς επισκέψεις, αλλά όχι για να εξαγάγει την Τουρκική προεκλογική εκστρατεία στην Αυστρία». Σχεδόν ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε ότι η Τουρκία έχει ολοκληρώσει την ανέγερση τείχους μήκους 290 χιλιομέτρων και ύψους 3 μέτρων κατά μήκος των συνόρων με την Συρία, στις επαρχίες Χατάι, Κιλίς, Σανλιούρφα, Μαρντίν, Σιρνάκ και Γκαζιαντέπ. Η συνολική έκταση των συνόρων με την Συρία φθάνει τα 900 χιλιόμετρα, από τα οποία στα 511 χιλιόμετρα θα ανεγερθεί τείχος. Τέλος ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος των Γκρίζων Λύκων MHP ο οποίος στις 27 Μαΐου 2013 χαρακτήριζε τον Ρ. Τ. Ερντογάν «ψεύτη με παραισθήσεις που θέτει σε αμφισβήτηση και σε κίνδυνο την ασφάλεια της Τουρκίας», αλλά μεταμορφώθηκε ξαφνικά σε ένα ακόμα εξαπτέρυγο του «ψεύτη με τις παραισθήσεις», και τι δεν είπε κατά την διάρκεια ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του (διχασμένου) κόμματός του, προκειμένου να το «πείσει» να ψηφίσει ΝΑΙ στο επερχόμενο δημοψήφισμα: Διακήρυξε πως η Κύπρος είναι Τουρκική, ζήτησε να μπει τέρμα στην «κατοχή των νήσων του ανατολικού Αιγαίου από την Ελλάδα» και απείλησε να ρίξει τους Έλληνες στην θάλασσα όπως το 1922! Φαίνεται πως οι ψευτιές και οι πολιτικές παραισθήσεις είναι μεταδοτική ασθένεια…

1 Μαρτίου 2017: Την ώρα που άρχιζε η μεγάλη δίκη με 330 κατηγορούμενους για το στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 (όλοι απειλούνται με ποινές ισόβιας κάθειρξης), σάλος με μεγάλο Ελληνικό ενδιαφέρον ξέσπασε στην Τουρκία όταν η εφημερίδα «Χουριέτ» επιβεβαίωσε πληροφορίες του Φουάτ Αβνί, ενός Τούρκου χάκερ του διαδικτύου με 3 εκατομμύρια φίλους στο Twitter, ότι η ιδιωτική εταιρία SADAT είναι δημιούργημα του Adnan Tanrıverdi, έμπιστου και επίσημου συμβούλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αποτελεί την βιτρίνα μιας μυστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης του καθεστώτος Ερντογάν. Το «έργο» της οργάνωσης δεν είναι άλλο από όλες τις βρώμικες δουλειές που παραδοσιακά εκτελούσε το Βαθύ Κράτος της Τουρκίας: Προπαγάνδα, αποσταθεροποίηση ξένων χωρών, ανορθόδοξος και υβριδικός πόλεμος τύπου Ίμια, εμπόριο όπλων, εμπόριο ναρκωτικών, επιδρομές και πολιτικές δολοφονίες, σαμποτάζ και φυσικά η οργάνωση, εποπτεία και κατεύθυνση των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο Ρ.Τ. Ερντογάν από το 2012 προχώρησε στην σύσταση της παραστρατιωτικής αυτής οργάνωσης, με τον μανδύα της ιδιωτικής εταιρίας SADAT, αναθέτοντας το έργο αυτό στον εκδιωχθέντα το 1996 από τον Τουρκικό στρατό με την κατηγορία της «ακραίας ισλαμικής προπαγάνδας» ταξίαρχο Adnan Tanrıverdi και 23 άλλους στρατιωτικούς που είχαν αποστρατευτεί με την ίδια κατηγορία. Στις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας περιλαμβάνεται και το γεγονός ότι ο Τουρκικός όχλος που βγήκε «αυθόρμητα» στους δρόμους την νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016 κινητοποιήθηκε από την SADAT η οποία ήδη παρουσιάζει πλούσια δράση και σε πολλές χώρες εκτός Τουρκίας όπως η Συρία, η Βοσνία, η Αλβανία και άλλες! Με άλλα λόγια, η δολοφονική μαφία του Τουρκικού παρακράτους, απέκτησε τώρα επίσημη αρχή – τον ίδιο τον αρχηγό του Τουρκικού κράτους!
Συνεχίζεται...

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top