GuidePedia

0

Οι «Γκρίζοι Λύκοι» μπαίνουν στη κυβέρνηση -Άσχημη εξέλιξη

Ραγδαίες και άσχημες εξελίξεις στο εσωτερικό της Τουρκίας που αναμφισβήτητα θα οδηγήσουν σε αυξημένες εντάσεις και πολεμικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών καθώς το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) μελετούν σενάρια συγκυβέρνησης με το «ναι» στο δημοψήφισμα στις 16 Απριλίου να μην θεωρείται δεδομένο.Ήδη τουρκικά ΜΜΕ προχώρησαν σε μια λεπτομερέστατη ανάλυση των ναυτικών δυνάμεων Ελλάδας και Τουρκίας και μεταφέρουν κλίμα νίκης σε ενδεχόμενη σύγκρουση. Αποτέλεσμα; Σύμφωνα με τους Τούρκους νικούν σε κάθε σενάριο οπότε…γιατί όχι;

Συγκεκριμένα, στην Άγκυρα συζητείται το ενδεχόμενο της εισόδου δυο ή τριών μελών των Γκρίζων Λύκων στο κυβερνητικό σχήμα. Το εν λόγω ενδεχόμενο φαίνεται να έχει συζητηθεί στην πρόσφατη συνάντηση Προέδρου Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν-Πρωθυπουργού Μπιν Αλί Γιλντιρίμ.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αμφισβητεί εκτός από τα ελληνικά χωρικά ύδατα και κάποια νησιά αναφέροντας πως αυτά «εμπίπτουν σε πολιτικές και νομικές διαφωνίες». Η πλευρά των Τούρκων με επίσημο έγγραφο ζητούν να μην πραγματοποιούνται στρατιωτικές ασκήσεις σε 11 νησιά καθώς όπως επισημαίνουν «είναι αποστρατικοποιημένες ζώνες». Και προχωρούν ένα βήμα παρακάτω καθώς αυτά τα 11 νησιά τα αναφέρουν με τουρκικά ονόματα.

Τις τελευταίες ημέρες, οι εντάσεις γύρω από τις βραχονησίδες Ίμια φέρνουν αντιμέτωπα για μια ακόμη φορά το τουρκικό και το ελληνικό ναυτικό, αναφέρει τουρκικό προκλητικότατο σημερινό δημοσίευμα, ενδεικτικό των άνομων προθέσεων της Άγκυρας .

Στο Αιγαίο έρχονται απέναντι η μία από την άλλη τουρκικές και ελληνικές ναυτικές δυνάμεις. Λοιπόν, τι θα συμβεί αν συγκρουστούν τα δύο πολεμικά ναυτικά;

Για να πάρουμε την απάντηση στο ερώτημα αυτό θα πρέπει να εξετάσουμε την δύναμη του τουρκικού και του ελληνικού ναυτικού.

Όσον αφορά τις μονάδες επιφανείας και τα υποβρύχια , η Ελλάδα διαθέτει οκτώ υποβρύχια (δηλαδή τρία λιγότερα από ό,τι το 2004) και η Τουρκία 14. Η Ελλάδα διαθέτει 13 φρεγάτες (μία λιγότερη από ό,τι το 2004) και η Τουρκία 19 όπως και προ δεκαετίας.


Η Ελλάδα διαθέτει 5 «κορβέτες», 28 περιπολικά (7 λιγότερα από το 2004) και 19 αποβατικά (5 πλοία), καθώς και 9 σκάφη υποστήριξης διαφόρων τύπων. Η Τουρκία, από την άλλη, διαθέτει 6 Κορβέτες, 54 περιπολικά και 54 αποβατικά (5 πλοία), καθώς και 79 σκάφη υποστήριξης διαφόρων τύπων.

ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ

Σύγχρονα υποβρύχια: 7 – 9

Αντιτορπιλικά: 8 – 7

Φρεγάτες: 8 – 16

Κορβέτες: 5

Τορπιλοπυραυλάκατοι: 14 – 16

Τορπιλάκατοι: 10 – 2

Περιπολικά: 13 – 31

Σκάφη ναρκοπολέμου: 16 – 30

Ελικόπτερα ναυτ. συνεργ.: 17 – 18

Από τη σύγκριση των ναυτικών δυνάμεων Ελλάδας και Τουρκίας προκύπτει τουρκική υπεροχή σε αριθμό σύγχρονων υποβρυχίων, 1,28 φορές, σε αριθμό φρεγατών 2 φορές, σε πυραυλάκατους 1,14 φορές, σε περιπολικά κάθε τύπου 2,38 φορές, σε σκάφη ναρκοπολέμου 1,87 φορές και σε τόνους πλοίων αμφιβίων επιχειρήσεων 1,16 φορές.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥΡΚΩΝ

Στην Ανατολική μεσόγειο κυριαρχεί το τουρκικό ναυτικό, όπως φαίνεται στον πίνακα σύγκρισης δυνάμεων .

Εκτός του ότι το τουρκικό ναυτικό διαθέτει πολύ πιο σύγχρονες και ανταγωνιστικές μονάδες και σύγχρονα οπλικά συστήματα, αποτελείται από προσωπικό υψηλής ειδίκευσης και γενναίους ναύτες που κυριεύουν τον κόσμο …, γράφουν οι «περήφανοι» Τούρκοι δημοσιογράφοι!



Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν θα τολμήσει να ξεμυτίσει στο Αιγαίο και να αντιπαρατεθεί απέναντι στο τουρκικό . Το Αιγαίο και η Μεσόγειος Θάλασσα ανήκουν στο κυρίαρχο τουρκικό ναυτικό, καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.

Υπενθυμίζουμε με άρθρο μας που έχει τίτλο (Αποκάλυψη: Το 70 τοις εκατό των πολεμικών πλοίων του τουρκικού ναυτικού συμμετείχε στο πραξικόπημα – Τι ελέγχει ο Ρ.Τ.Ερντογάν στο στράτευμα;), ότι περίπου το 70 τοις εκατό των πολεμικών πλοίων του τουρκικού ναυτικού συμμετείχαν στο πραξικόπημα στην 15η Ιουλίου , ενώ το προσωπικό τους είχε προηγουμένως ενημερωθεί για την προσπάθεια του αποτυχημένου εκ των υστέρων εγχειρήματος, σύμφωνα με εισαγγελείς στην Άγκυρα

Πρόκειται για «βόμβα» στα θεμέλια των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων διότι και η πολεμική αεροπορία σε συντριπτικό ποσοστό συμμετείχε στο πραξικόπημα και μόνο δύο στρατηγοί επικεφαλείς στρατιών στήριξαν τον Ερντογάν το βράδυ εκείνο.

Η ουσία έγκειται στο ότι ο Τούρκος πρόεδρος ούτε και τώρα μετά από τόσες εκδιώξεις και αποτάξεις αξιωματικών, υπαξιωματικών δεν ελέγχει τις τουρκικές ΕΔ.

Με όλα αυτά ως δεδομένα ας «κοπιάσουν» οι νεο-Οθωμανοί στο Αιγαίο να αναμετρηθούμε διότι το βράδυ των Ιμίων το 1996 δεν πρόλαβε να γίνει η σύγκρουση, και την «γλίτωσαν» πραγματικά .

Τότε ο ελληνικός στόλος θα έστελνε έστελνε στον πάτο της θάλασσας σε ποσοστό 70% τις τουρκικές μονάδες επιφανείας, εξαφανίζοντας την ύπαρξη του τουρκικού ναυτικού από το Αιγαίο «με την μία» για πολλά χρόνια .

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top