GuidePedia

0

Αμέσως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15 Ιουλίου 2016 στην Τουρκία ανακοινώθηκε επίσημα ότι 14 πολεμικά πλοία τα οποία βρίσκονταν σε περιπολίες στην Μαύρη θάλασσα και Αιγαίο δεν επέστρεψαν ποτέ στις βάσεις τους .Ανακοινώθηκε επίσης επίσημα ότι 42 μαχητικά ελικόπτερα ούτε λίγο ούτε πολύ αγνοούνται.

Χθες 22 -1-2017 οι Τούρκοι ανακοίνωσαν ότι τα πλοία που αγνοούνται είναι τελικά 30 .

Όσο για τα ελικόπτερα κανένα νέο για την τύχη τους.Μιλάμε για μισό χρόνο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.Που μπορεί να έχει κρυφτεί ή να έχει φυγαδευτεί ένας μικρός στρατός σαν κι αυτόν;

Καταρχήν ο λόγος για τον οποίο οι Τούρκοι είναι ειλικρινείς για τις περίεργες αυτές απώλειες είναι ότι εφόσον ανήκουν στο ΝΑΤΟ για κάθε οπλικό σύστημα, πτητικό μέσο και πλοίο για το οποίο υπάρχει κάποια μεταβολή είναι υποχρεωμένοι να το αναφέρουν.

Από την άλλη όμως οι Τούρκοι κάθε χρόνο με απάθεια ανακοινώνουν ότι τα ελλείμματα στον κρατικό προϋπολογισμό τους τα τελευταία 12 χρόνια καλύπτονται από άγνωστο χρηματοδότη και αφορούν σε ποσά 4-5 δις δολαρίων κάθε χρονιά.

Όλοι γνωρίζουν ότι πίσω από ΄΄τον άγνωστο χρηματοδότη'' κρύβεται το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία και ότι οι Τούρκοι απλά δεν δίνουν δεκάρα για την αλλοπρόσαλλη εξήγηση που δίνουν επίσημα σχετικά με την κάλυψη των ελλειμμάτων τους, ίσα ίσα και επίδειξη ισχύος και καλά οικονομικά αποτελέσματα παρουσιάζουν.

Ίσως λοιπόν οι Τούρκοι σε αυτό το μοτίβο σχεδόν απροκάλυπτης εξαπάτησης μας να ανακοινώνουν ότι έχασαν τόσες πολλές αξιόμαχες μονάδες σκαφών και ελικοπτέρων θέλοντας να μας περιπαιξουν υπονοώντας ότι στη πραγματικότητα δεν τις έχουν χάσει αλλά τις έχουν στείλει κάπου άλλου, σε κάποια συμμαχική τους χώρα όπως χ η Αλβανία όπου διατηρούν και ναυτικές βάσεις εδώ και χρόνια αλλά και αεροπορικές .

Όμως από την άλλη πλευρά είναι πολύ δύσκολο τεχνικά για τα ελικόπτερα να έχουν διανύσει τόσο μεγάλη απόσταση και δια μέσω του ελληνικού εναέριου χώρου ή του Βαλκανικού χωρίς ανεφοδιασμό και χωρίς να ε΄χουν εντοπισθεί Το ίδιο και ακόμα περισσότερο ισχύει για τα πολεμικά πλοία. Αυτά που βρίσκονταν στην Μαύρη θάλασσα θα ήταν αδύνατο να κατευθυνθούν προς Αλβανία εφόσον θα έπρεπε να περάσουν από τα στενά και όλο το Αιγαίο το Ιόνιο και την Αδριατική.Το ίδιο ισχύει και τα τουρκικά πλοία που εξαφανίσθηκαν απτό Αιγαίο.Ανεξάρτητα απο το εάν αυτομόλησαν ή όχι δηλάδη απο το εάν ήθελαν να ζητήσουν καταφύγιο ή ήθελαν κρυφά να μεταφερθούν σε κάποια άλλη χώρα όπως η Αλβανία με προκάλυμμα την ανωμαλία και το χάος του πραξικοπήματος, είναι αδύνατον να διέσχισαν ευρωπαϊκό εναέριο και θαλάσσιο χώρο χωρίς αναχαίτιση.Το χάος επικρατούσε στην Τουρκία και όχι στην Ευρώπη και Βαλκάνια.

Η άποψη που έχει ελπίδες για επαλήθευση είναι να έχουν καταφύγει σε Ρωσία -Ισραήλ-Αίγυπτο τα πολεμικά πλοία και Αρμενία-Συρία-Ιράν τα ελικόπτερα με επικρατέστερη την Αρμενία η οποία και φιλοξενεί με χαρά μια ολόκληρη ρωσική μεραρχία με δικιά της αεροπορία και βαλλιστικούς πυραύλους .

Τα πολεμικά πλοία εύκολα θα μπορούσαν να προσεγγίσουν τα λιμάνια της νότιας Ρωσίας στην Μαύρη θάλασσα ,τα λιμάνια του Ισραήλ και με λίγη τύχη της Αιγύπτου.Ίσως και με λίγη βοήθεια απο τις ΗΠΑ ή την Ρωσία Είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι ΗΠΑ γνωρίζουν που είναι τα πλοία αυτά εφόσον οι κινήσεις τους είναι πέρα για πέρα ανιχνεύσιμες όπως και ο προορισμός τους Εάν ήθελαν να αυτομολήσουν είχαν τα μέσα να επικοινωνήσουν τόσο με το ΝΑΤΟ και να ζητήσουν άσυλο στο Ισραήλ όσο και με την Ρωσία και να ζητήσουν άσυλο στην Αίγυπτο, αυτό για όσα βρίσκονταν στην ανατολική Μεσόγειο την βραδιά του πραξικοπήματος.Γι αυτά που βρίσκονταν στ΄ ανοιχτά της Μαύρης θάλασσας είναι περιττές οι περαιτέρω εξηγήσεις,ήδη κάνουν διακοπές στο ρωσικό θέρετρο του Σότσι οι Τούρκοι ναύτες.

Τα ελικόπτερα θα μπορούσαν να πετάξουν ίσως και με ένα ανεφοδιασμό μέχρι την Αρμενία που συνορεύει με την Τουρκία.Καθ όλη την πτήση θα πετούσαν εντός τουρκικού εναέριου χώρου, σε ανάγλυφο που γνώριζαν και κοντά σε σημεία ανεφοδιασμού , κανένα πρόβλημα να πετάς μέσα στην επικράτεια σου έστω και σε ύποπτη στιγμή και ώρα, χάος επικρατούσε στα επιτελεία εξάλλου,ποιος θα τους καταλάβαινε..

Είναι χαρακτηριστικό ωστόσο ότι οι Τούρκοι ανακοινώνουν με σχετική ψυχραιμία την απώλεια και είναι ακόμη πιο περίεργο ότι ΗΠΑ και Ρωσία δεν σχολιάζουν. Δηλαδή έχουμε μια ταξιαρχία επιθετικών ελικοπτέρων που κάπου έχει χαθεί και ένα στόλο πλοίων και μάλιστα όχι κάπου στον νότιο πόλο αλλά στην ανατολική μεσόγειο και κανείς δεν δείχνει να ανησυχεί, μα κανείς...

Ίσως γιατί αυτοί που θα έπρεπε να ανησυχούν είναι οι ίδιοι που επωφελούνται.

Στο ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΡΩΣΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΟΛΑ ΓΥΡΝΑΝΕ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ SOUTH STREAM ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/07/blog-post.html
γράφω με επιχειρήματα ότι ο Πούτιν έχει πλευροκοπήσει τον Ερντογάν στον οποίο και πουλάει φιλία διότι θέλει να κερδίσει χρόνο και όχι γιατί πιστεύει σε μια προοπτική συμμαχίας με την Τουρκία

Απο τα παραπάνω προκύπτει ότι το πραξικόπημα έγινε απο τον ίδιο τον Ερντογάν, άρα όσοι στρατιωτικοί αγνοούνται έχουν διαφύγει ως αντιφρονούντες και εφόσον ο Πούτιν μόνο σύμμαχος δεν είναι του Ερντογάν τότε είναι λογικό να έχει δεχθεί τους αγνοούμενους με τα σκάφη τους .

Σε αυτή όμως την περίπτωση θα απαιτούνταν και η συναίνεση των ΗΠΑ.

Όταν έγινε η απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, ΗΠΑ και Ρωσία είχαν μεν συμφωνήσει για την ίδρυση του Κουρδικού κράτους, δηλαδή είχαν κάποιες φιλικές παρασκηνιακές επαφές, αλλά όλοι θυμόμαστε ότι ο Ερντογάν εξαπέλυσε με λύσσα επίθεση εναντίον των ΗΠΑ και μάλιστα απειλούσε ,και ακόμα απειλεί, με διώξιμο των ΗΠΑ απο την βάση του Ιντσιρλίκ και απόδοσης της στην Ρωσία η οποία σύμφωνα με τον Ερντογάν τον βοήθησε να επιβιώσει του πραξικοπήματος.

Συνεπώς οι ΗΠΑ εκείνη την εποχή βρέθηκαν ξαφνικά στριμωγμένες απο τον Ενρτογάν και μάλιστα ανέχθηκαν ακόμα και πολιορκία της βάσης στο Ιντσιρλίκ από την τουρκική αστυνομία.Εάν λοιπόν τότε οι ΗΠΑ γνώριζαν ότι τα πλοία και τα ελικόπτερα κατέληξαν στην ρωσική αγκαλιά γιατί να μην το ανακοινώσουν και να δείξουν στον Ερντογάν ότι οι Ρώσοι δεν είναι σύμμαχοι του και ότι η Αμερική δεν έχει σχέση με το πραξικόπημα; Είπαμε ότι τουλάχιστον για τα πλοία οι ΗΠΑ είναι σε θέση να γνωρίζουν τις κινήσεις τους.

'Ετσι αναφύεται και πάλι το ερώτημα: μήπως τελικά δεν κατέληξαν στην αγκαλιά του Πούτιν αλλά κάπου άλλου ; Είπαμε παραπάνω ότι ενώ για τα ελικόπτερα είναι αδύνατον να περάσουν από τον εναέριο χώρο της Ελλάδα και μάλιστα χωρίς ανεφοδιασμό το ίδιο δύσκολο είναι αλλά όχι αδύνατο για τα πλοία. Πόσες φορές δεν έχουμε γίνει μάρτυρες τουρκικών φρεγατών να σουλατσάρουν έξω από την Εύβοια και την Μακρόνησο χωρίς να τις έχει αντιληφθεί κανείς ; Και εάν τελικά τα 40 ελικόπτερα ήταν ήδη φορτωμένα και αποσυναρμολογημένα πάνω σε αυτά τα 30 πλοία; Δεν θα μπορούσαν να φθάσουν έως την Αλβανία όπου οι Τούρκοι διατηρούν ναυτικές και αεροπορικές βάσεις. το θεωρείτε αδύνατο;

Εάν τώρα πολύ σωστά κάποιος παρατηρήσει ότι πιο πάνω είπαμε ότι για τα τουρκικά πλοία που αγνοούνται στην Μαύρη θάλασσα θα ήταν αδύνατον να περάσουν ως αυτόμολα απο τα στενά, αμέσως θα αναχαιτίζονταν και τα πληρώματα τους θα συλλαμβάνονταν.Εάν όμως η Τουρκία τα έστελνε επίτηδες στην Αλβανία τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα.

Τα κενά είναι πολλά. Τον Ιούλιο του 2016 οι Τούρκοι ανακοίνωσαν 14΄΄εξαφανισμένα ΄΄ πλοία και έξι μήνες μετά ανέβασαν τον αριθμό σε 30. Ίσως ο Ερντογάν που διοργάνωσε και την απόπειρα πραξικοπήματος να ανακοίνωσε αρχικά στο ΝΑΤΟ 14 εξαφανισμένα πλοία και ίσως να είπε ψέμματα ότι μερικά απ αυτά βρίσκονταν στην Μάυρη Θάλασσα (Έυξεινο Πόντο). Ισως όλα να βρίκσονταν στο Αιγαίο ή ακόμα πιο κοντά στην Αλβανία.Κατόπιν αποφάσισε να στείλει κι άλλα, ειδικά μετα την εντάση στην εθνικιστική ρητοτική του Ραμα και τις τελευαίες διώξεις των βοεριοηπειρωτών που σημαίνουν μια κλιμάκωση στην ένταση με την Ελλάδα. Ο αριθμός των ΄΄εξαφανισμένων'' ελικοπτέρων ωστοσο παραμένει σταθερός απο την αρχή.

Είναι δυνατόν να έχει χαθεί ΄ενας μικρός στρατός που πολλές χώρες θα τον ζήλευαν,πόσες χώρες άραγε διαθέτουν 40 επιθετικά ελικόπτερα και 30 πλοία , είναι δυνατό να μην ιδρώνει τ αυτί κανένός, ουτε της Τουρκίας,ούτε των ΗΠΑ, ούτε της Ρωσίας, ούτε του ΝΑΤΟ,ούτε της Ε.Ε ; Δεν χάθηκαν 70 ζευγάρια άρβυλα αλλα 70 ελικόπτερα και πλοία, ποιος μας κοροιδεύει ;

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top