GuidePedia

0

Διαβουλεύσεις ανώτατων στελεχών της Συμμαχίας για την αποπομπή της και η ρωσο-τουρκική συμφωνία. 

Η ώρα έφτασε και μετράει πλέον αντίστροφα! Με πρωτοσέλιδα «Το ΝΑΤΟ είναι τρομοκρατική οργάνωση» κυκλοφορούν τουρκικές εφημερίδες ενώ 0 Ρ.Τ.Ερντογάν ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ατλαντική Συμμαχία επί προεδρίας Ν.Τραμπ εάν δεν του ικανοποιηθούν δύο «τρελές» απαιτήσεις. Αυτό επιβεβαιώνει κυβερνητικό στέλεχος του ΑΚΡ που είναι «χείμαρρος» στην συνέντευξη του στον τουρκικό τύπο. Φαίνεται ότι η Ρωσία πετυχαίνει τον μεγάλο στόχο της…

Την ίδια στιγμή υπάρχουν διαβουλεύσεις ανώτατων στελεχών του ΝΑΤΟ για τον ίδιο ακριβώς λόγο: Την αποπομπή της Τουρκίας και οι λόγοι είναι 4:

Πρώτον η πρόσφατη κοινή ρωσοτουρκική αεροπορική επιχείρηση στην Al-Bab. Η Ρωσία αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες, η Τουρκία αιφνιδιάστηκε αρχικά και το διέψευσε για να το παραδεχτεί αργότερα. «Εννέα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, Su-24M, Su-25 και Su-34 καθώς και οκτώ μαχητικά της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, ενεπλάκησαν στην επιχείρηση έπειτα από συμφωνία με τις συριακές αρχές, είχε αποκαλύψει από τη Μόσχα ο Ρώσος στρατιωτικός Σεργκέι Ρουντσκόι, επικεφαλής της επιχειρησιακής διεύθυνσης των ρωσικών δυνάμεων.»

Δεύτερον ο Ρ.Τ.Ερντογάν άνοιξε τον τουρκικό εναέριο χώρο στα ρωσικά αεροσκάφη με προορισμό τη Συρία κάτι αντίθετο με τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ. Ρωσικό αεροσκάφος τύπου Tu-134Β-2 με αριθμό RA-65733, ακολούθησε την διαδρομή Chkalov (Ρωσία)- Hmeymim(Συρία) δια μέσω του τουρκικού εναέριου χώρου, η οποία δεν επιτρέπονταν προηγουμένως.

Τρίτον η Τουρκία αποκτά βάση στο Β.Χαλέπι στην περιοχή Kaljabrin. Στη συγκεκριμένη περιοχή καταφθάνουν ενισχύσεις από τις περιοχές Tal al-Hmar και al-Rai. Η βάση αυτή έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την αμερικανική βάση στο βουνό Abdul Aziz στη δυτική Hasaka που είναι υπό τον έλεγχο των Κούρδων PYD, στη Β.Συρία.

Τέταρτον Ρωσία και Τουρκία συμφώνησαν σε κοινή στρατιωτική επιχείρηση για την ανακατάληψη της Al-Bab.

Η επιχείρηση αυτή θα είναι προοίμιο της μεγάλης επιχείρησης για Ράκκα αργότερα…

Πρόκειται για τεκτονικού τύπου αλλαγές που «κυοφορούνται» σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο από την Λιβύη και το Ισραήλ μέχρι την Τουρκία ενόψει της νέας αμερικανικής πολιτικής.

Βουλευτής του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ είναι μια «τρομοκρατική οργάνωση», λέγοντας ότι η συμμαχία έχει γίνει η κύρια «δομή που απειλεί την Τουρκία».

Στην συνέντευξη του ο Samil Tayyar ισχυρίστηκε ότι το ΝΑΤΟ είχε «πάντα εμπλοκή σε δραστηριότητες που στόχευαν την Τουρκία» από την ίδρυση της.

«Η Τουρκία έχει υποβληθεί σε πραξικοπήματα από τότε που εντάχθηκε στην συμμαχία . Το ΝΑΤΟ ήταν πάντα υπεύθυνο για βρώμικες και αιματηρές πράξεις στη χώρα. Το 1960 το στρατιωτικό πραξικόπημα στήθηκε από τους Βρετανούς, το 1971 το πραξικόπημα στήθηκε από τη CIA, και το πραξικόπημα του 1980…. από το ΝΑΤΟ. Στο νέο σχέδιο του ΝΑΤΟ, Τουρκία με πρόεδρο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν πρέπει να υπάρχει» , είπε ο Tayyar αυτό λέει και ο ίδιος πρόεδρος της χώρας «πίσω από τις κάμερες» .
«Το ΝΑΤΟ έχει γίνει μια απειλή και εξαπλώνεται μαζί με τις τρομοκρατικές οργανώσεις σε ολόκληρη την περιοχή. Μπορείτε να ορίσετε το ΝΑΤΟ ως τον «ISIS» του κόσμου , μαζί με το PKK [Κουρδικό Εργατικό Κόμμα] και την οργάνωση Feto του Ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν», είπε ο ίδιος.

Ο Tayyar τόνισε επίσης ότι η Τουρκία θα επιλέξει το οριστικό κλείσιμο της αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ, στη νότια επαρχία των Αδάνων που χρησιμοποιείται από το ΝΑΤΟ, «για προληπτικούς λόγους».

Ο αναπληρωτής αντιπρόεδρος του ΑΚΡ δήλωσε ότι η Άγκυρα «θα μπορούσε να ανοίξει μια νέα σελίδα» με την Ουάσιγκτον υπό τον πρόεδρο Ν.Τραμπ, αλλά προειδοποίησε ότι η χώρα του θα μπορούσε να υποβαθμίσει τις διμερείς σχέσεις και να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ, αν τα αιτήματά της από τη νέα αμερικανική κυβέρνηση , συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης του ιεροκήρυκα Fethullah Gülen και της διακοπής υποστήριξης των Κούρδων στην Συρία , «δεν εκπληρωθούν».

«Το ΝΑΤΟ υπάρχει ως προϊόν της εποχής του Ψυχρού Πολέμου. Είναι περιττό για μας να μείνουμε στο ΝΑΤΟ, καθώς αυτό έχει μετατραπεί σε μια δομή που απειλεί την Τουρκία αντί να την προστατεύει », είπε ο Τούρκος πολιτικός.

Σε άρθρο αναφέραμε ότι Βρετανία και ΗΠΑ καταρτίζουν σχέδια για να μετασταθμεύσουν τα αεροσκάφη τους και να μετακινήσουν εκατοντάδες άνδρες των ειδικών δυνάμεων τους από τουρκικές αεροπορικές βάσεις μετά τις απειλές Ερντογάν ότι θα διώξει τους συμμάχους έξω από την χώρα κλείνοντας την βάση του Ιντσιρλίκ. Προφανώς κάτι γνωρίζουν ή κάτι επίκειται να γίνει άμεσα…

Το σκηνικό «μυρίζει μπαρούτι» εδώ και πολύ καιρό και οι σκέψεις αυτές σε Ουάσιγκτον και Λονδίνο έρχονται μετά τις αυστηρές προειδοποιήσεις από την Άγκυρα ότι η Δύση δεν έχει κάνει αρκετά για να υποστηρίξει τη θέση της Τουρκίας κατά των Κούρδων.

Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν ένας πραγματικός σεισμός στην Ανατολική Μεσόγειο για το ΝΑΤΟ και θα πυροδοτούσε εντάσεις που θα έφταναν μέχρι την Ελλάδα.

Οι Τούρκοι όμως παράλληλα εξοπλίζονται πυρετωδώς παρά τα οικονομικά προβλήματα διότι γνωρίζουν ότι μόνο με ισχυρές ένοπλες δυνάμεις θα επιβάλουν σε «αδύναμες» χώρες την θέληση τους.

Η περίοδο διακυβέρνησης του νέου Αμερικανού προέδρου έστειλε «μήνυμα» ότι «πρώτα η Αμερική και μετά τα υπόλοιπα», υπογράφοντας την στρατηγική απόσυρση των ΗΠΑ από την περιοχή.

Αυτό το κενό θα επιδιώξει να καλύψει λίαν συντόμως ο Ερντογάν στρεφόμενος κατά της Ελλάδος και στην συνέχεια της Βουλγαρίας η κατοχή της οποίας είναι το «κλειδί» των Βαλκανίων.

Με λίγα λόγια ο Τραμπ θα αφήσει ….ένα κενό στον Τούρκο Σουλτάνο για να κινηθεί κάνοντας όμως ο Τούρκος ηγέτης το μεγάλο και μοιραίο λάθος που θα σφραγίσει την μοίρα της χώρας αυτής μετά το 1071 όταν εισέβαλαν οι Σελτζούκοι Τούρκοι για πρώτη φορά στην Μικρά Ασία.

πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top