GuidePedia

0

Επειδή στις ενημερώσεις του State Department και ιδίως όσον αφορά τα καυτά θέματα επικαιρότητας τα οποία είναι προβλέψιμο ότι θα απασχολήσουν τους δημοσιογράφους, άρα υπάρχει χρόνος για προσεκτική προετοιμασία της απάντησης που θα απηχεί την επίσημη θέση, όσα ειπώθηκαν από τον Μαρκ Τόνερ για τις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν με τις οποίες αμφισβήτησε την Συνθήκη της Λωζάννης, έχουν ενδιαφέρον, εάν προσεχθεί κάθε τους λεπτομέρεια…

Ο Τόνερ, απαντώντας είπε ότι ως θέμα αρχής οι ΗΠΑ υποστηρίζουν με ισχυρό τρόπο την κυριαρχία και της Ελλάδας και της Τουρκίας. Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά, παρότι εκ πρώτης όψεως η δήλωση εμφανίζεται «ίσων αποστάσεων» και «ισορροπημένη», είναι το ότι η ισχυρή υποστήριξη της κυριαρχίας των δυο χωρών.

Όμως, ποια είναι η χώρα της οποίας η κυριαρχία αμφισβητείται με τις επίμαχες δηλώσεις που προκάλεσαν τη συζήτηση; Η Ελλάδα. Οπότε, οι Αμερικανοί έστειλαν σαφές διπλωματικά μήνυμα αποδοκιμασίας στον Ερντογάν προσωπικά, το οποίο σημαίνει ότι «δεν ευνοούν» το άνοιγμα περισσοτέρων μετώπων στην ήδη εξαιρετικά επιβαρυμένη περιοχή, οπότε η δήλωση μάλλον θα πρέπει να εκληφθεί ως μήνυμα δυσαρέσκειας προς την Άγκυρα για την εμμονή της.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top