GuidePedia

0

Έφθανε η οργισμένη αντίδραση του Κρεμλίνου στις δηλώσεις Ερντογάν για την αποστολή των τουρκικών δυνάμεων στη Συρία και η απαίτηση να δοθούν εξηγήσεις, για να σηκώσει το τηλέφωνο ο Τούρκος «σουλτάνος» και σε λίγο όλα να επανέρχονται… στην κανονικότητα.

Σε χθεσινή του ομιλία, ο Ερντογάν είχε το θράσος να αναφέρει ότι στόχος των τουρκικών δυνάμεων που επιχειρούν στη Συρία είναι η ανατροπή του Μπασάρ Αλ Άσαντ, ενώ κατηγόρησε τα Ηνωμένα Έθνη ότι απέτυχαν στη Συρία (προφανώς να φέρουν σε πέρας το έργο που αυτός ξεκίνησε που έχει ως αποτέλεσμα απερίγραπτο χάος και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς), υποστηρίζοντας ότι η εισβολή των τουρκικών δυνάμεων ήταν… πράξη οργής!

Το κακό για τον υπερφίαλο ισλαμοφασίστα ήταν ότι η οργή που προκάλεσε βορειότερα, στη Μόσχα και το Κρεμλίνο ήταν μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα να βάλει την ουρά στα σκέλια και να σπεύσει να δώσει την εξηγήσεις που απαίτησε η ρωσική πλευρά, καθώς όπως το συνηθίζει, άλλα είχε πει στη συνομιλία του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος κατά βάθος αποτελεί ίνδαλμά του, αλλά μη βρίσκοντας την αποδοχή που κατά βάθος θα επιθυμούσε, «βολεύτηκε» με τον ανομολόγητο θαυμασμό του Λευκορώσου ηγέτη, Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Με τη γνωστή «θεατρικότητα» της ρωσικής διπλωματίας, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Πούτιν, ανέφερε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, ότι τα λόγια του Ερντογάν ήταν εντελώς καινούργια, σε σχέση με όσα είχαν συζητηθεί και συμφωνηθεί και εξέφρασε την ελπίδα, «οι Τούρκοι εταίροι να δώσουν κάποια εξήγηση». Που να πείσουν ότι δεν τον ήξεραν… ποιος ενδιαφέρεται όμως; Η ουσία μετρά στις διεθνείς σχέσεις.

Μετά τη συνομιλία του Πούτιν με τον Ερντογάν, η οποία θα μπορούσε να είναι από ρωσικής πλευράς από «μπλαζέ» έως ανοικτά ψυχρή και εμμέσως απειλητική, ανακοινώθηκε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εντείνουν τις προσπάθειες για την παύση των εχθροπραξιών και τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι, όπως ενημέρωσε το αζερικό πρακτορείο ειδήσεων, υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, «πηγή», η οποία δεν διευκρινίζεται – σκοπίμως; – εάν είναι ρωσική ή τουρκική… μόνο που στον λογαριασμό τπυ στο Twitter ο Ρώσος πρόεδρος διευκρίνισε, ότι η συνομιλία έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας της τουρκικής πλευράς. «Μα να σου εξηγήσω Βλαδίμηρέ μου, μα τον Αλλάχ λάθος κατάλαβες»…

Ενδιαφέρον έχει η πληροφορία του πρακτορείου, ότι η τηλεφωνική συνδιάλεξη των δυο ηγετών ήταν η τρίτη από την περασμένη Παρασκευή… υπενθυμίζεται ότι πυρά έπληξαν Τούρκους στρατιώτες, με διάφορες πηγές να αναφέρουν ότι θα μπορούσαν να είναι και ρωσικά. Η σχέση πάντως Μόσχας και Άγκυρας, ήταν, είναι και θα παραμείνει ιδιαιτέρως δύσκολη.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top