GuidePedia

0

Όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς μία σοβαρή ελληνοτουρκική κρίση.Γίνονται στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο προσπάθειες για την αποφυγή της , οι οποίες τις τελευταίες ώρες εντείνονται!

Χθες ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έκανε μυστικό ταξίδι-αστραπή στις Βρυξέλλες,όπου όπως λένε οι πληροφορίες είχε συνάντηση με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ.Στόλντεμπεργκ. Ο Καμμένος που έχει καλή σχέση και με τη Γερμανίδα υπουργό Άμυνας, Ούρσουλα Ντερ Λάϊεν, επιδιώκει όχι μόνο τη παραμονή του νατοϊκού στόλου στο Αιγαίο,αλλά και την αύξησή του.

Το Βερολίνο δείχνει να το σκέφτεται.

«Eάν το θέλουν όλοι οι εταίροι του ΝΑΤΟ θα το ξανασκεφτούμε», δήλωσε στη γερμανική υπηρεσία του Reuters ο Γερμανός αντιστράτηγος Μάρκους Κνάιπ αναφερόμενος στην συνέχιση της συμμετοχής της Γερμανίας στο Αιγαίο και το νέο έτος ώστε να παρεμποδίζεται η μεταφορά προσφύγων από την Τουρκία στην Ελλάδα από τους λαθροδιακινητές.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η υπουργός Αμυνας της Γερμανίας, έχει ήδη ταχθεί υπέρ της συνέχισης της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η Τουρκία όμως η οποία θα αναλάμβανε στις αρχές του 2017 την εκ περιτροπής διοίκηση της νατοϊκής αποστολής -σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΝΑΤΟ- την έχει θέσει υπό αμφισβήτηση με το επιχείρημα της μείωσης του αριθμού των προσφύγων οι οποίοι επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα.

•Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας υπό το πρίσμα των εξελίξεων στο Κυπριακό, της εφαρμογής της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το Προσφυγικό αλλά και της κλιμακούμενης επιθετικής ρητορικής εκ μέρους της γείτονος.

Συμφώνησαν, εξάλλου, να παραμείνουν σε στενή επικοινωνία.

•Από την απέναντι πλευρά η κλιμάκωση των προκλήσεων δεν έχει τέλος με τελευταίο δείγμα τις απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου που επανέλαβε ότι τα Ίμια είναι τουρικό έδαφος!

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top