GuidePedia

0


Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου,Καστελόριζο, θερμό επεισόδιο.

Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν πρώτα στο Καστελόριζο και οτιδήποτε άλλο είναι απλός αντιπερισπασμός.Τα αίτια πολλά και υπέρ των Τούρκων.Το Καστελόριζο είναι ένα νησί του οποίου η υπεράσπιση δεν μπορεί να γίνει στο έδαφος του αλλά στην θάλασσα.Άμυνα νήσου μπορεί να διεξαχθεί μόνο σε μεγάλα νησιά όπως η Εύβοια, η Κρήτη άντε βαριά και η Ρόδος Ο λόγος είναι ότι σε μια λωρίδα γης με πλάτος 5 επί 2 χλμ δεν μπορεί να διεξαχθεί άμυνα διότι από την στιγμή που οι εχθρικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να αποβιβαστούν στην ακτή και σε βάθος 400 μέτρων έχει ήδη καταληφθεί σχεδόν το 10% της έκτασης, δηλαδή εάν κάνουμε την αναγωγή σε έδαφος του νομού Έβρου με πλάτος 30-35 χλμ θα είναι σαν έχουν ήδη καταληφθεί ο Δορίσκος, το Τυχερό, οι Φέρρες,η Ορεστιάδα,το Διδυμότειχο, δηλαδή μια ζώνη σε όλη την έκταση των συνόρων όπου υπάρχουν οι δύο μεραρχίες του Έβρου.

Άλλος λόγος για τον οποίο δεν μπορεί να γίνει άμυνα επάνω στο νησί είναι διότι απλά δεν υπάρχει χώρος για τις λιγοστές δυνάμεις άμυνας να ελιχθούν, να απαγκιστρωθούν (όπως λέγεται η υποχώρηση στην στρατιωτική διάλεκτο), να πάνε που; Εάν ο εχθρός δεν πεταχθεί στην θάλασσα από την πρώτη ώρα μετά είναι αργά.Το Καστελόριζο δεν είναι βόρεια Ελλάδα που έχει 500 χλμ βάθος να ελιχθείς αλλά και να πάρεις ενισχύσεις.Στο νησάκι αυτό οι ενισχύσεις εάν θα έρθουν απο την ηπειρωτική Ελλάδα, σχέδιο χρονοβόρο.

Γιαυτό εδώ και χρόνια οι Τούρκοι προσπαθούν να αχρηστεύσουν τα ZUBR, τα μόνα σκάφη που μπορούν να κουβαλήσουν μια ταξιαρχία πεαζοναυτών σε λίγες ώρες

Η άμυνα πρέπει να γίνει στην θάλασσα και στον αέρα.Το Καστελόριζο βρίσκεται περί τα 3,5 χλμ από τα μικρασιατικά παράλια και 800 από την Ελευσίνα. Ο ελληνικός στόλος πρέπει ή να βρίσκεται ήδη εκεί ή να έχει ικανό δίκτυο πληροφοριών και πάνω απ όλα να υπάρχει η πολιτική βούληση για να σπεύσει όταν οι πληροφορίες λένε για κινήσεις του τουρκικού στόλου προς το νησί. Περί πολιτκής βουλήσεως αν κρίνουμε από τα Ίμια ………….

Το Καστελόριζο δίνει στην Ελλάδα το δικαίωμα να επεκτείνει την υφαλοκρηπίδα της μέχρι την Κυπριακή και αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο στους ισχυρισμούς των Τούρκων ότι διαθέτουν την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην αν.Μεσόγειο και την μικρότερη θαλάσσια περιοχή γιαυτό και θα έπρεπε να τους δοθεί διέξοδος και κυριαρχία στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κύπρου όπου κατά την άποψη τους δεν επρόκειτο να ενοχλήσουν κανένα διότι δεν υπάρχει κάποιο ελληνικό νησί εκεί, εκτός βέβαια από το Καστελόριζο. Παρόλα αυτά οι Τούρκοι δύσκολα θα έκαναν απόπειρα κατάληψης του και πολύ περισσότερο κατοχής του εφόσον δεν έχουν κανένα νομικό έρεισμα ούτε αφορμή.Ακόμα και εάν μπορούν να ισχυριστούν καταπίεση μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη και σε Κω και Ρόδο , στο Καστελόριζο δεν υπάρχουν μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες.

Η πιθανότερη κίνηση τους θα είναι ο ναυτικός αποκλεισμός του νησιού χωρίς την ανταλλαγή πυρών.Όλοι ξέρουμε ότι στην κρίση των Ιμίων η Ελλάδα δεν ήταν πρόθυμη να εξωθήσει τα πράγματα στα άκρα.

Ο ελληνικό στόλος θα σπεύσει αλλά θα περιοριστεί στον ρόλο του επιτηρητή και ενώ ο τουρκικός στόλος θα έχει αποκλείσει το νησί ο ελληνικός θα προσπαθεί να κάνει το ίδιο με τον τουρκικό.Στο μεταξύ η κυβέρνηση θα δραματοποιήσει περαιτέρω τα γεγονότα με κινητοποίηση του στρατού σε όλη την Ελλάδα, του τύπου της κρίσης του 87, με μερική επιστράτευση και θα αφήσει να καλλιεργηθεί ένα κλίμα ηττοπάθειας και τρόμου.Εφόσον οι στρατιωτικοί στην Ελλάδα θεωρούνται κρέατα για σφαγή και γενικά »κακοί αντιπαραγωγικοί καραβανάδες» δεν είναι απίθανο να πέσει και πάλι κάποιο ελληνικό ελικόπτερο »υπο αδιευκρίνιστες συνθήκες».

Παράλληλα θα ασκείται τρομοκρατία στους Έλληνες με μαύρη προπαγάνδα σχετικά με τις δυνατότητες των Τούρκων και την αδυναμία της χρεοκοπημένης Ελλάδας να διεξάγει πόλεμο.Οι μανάδες θα χαιρετάνε κλαίγοντας τα βλαστάρια τους τα οποία δικαίως θα φοβούνται εφόσον ξόδεψαν την θητεία τους είτε αρνούμενοι συστηματικά να μάθουν αυτά τα λίγα που τους δίνονται στην εκπαίδευση, είτε γιατί τελικά μόνο σκούπισμα και λάντζα έκαναν, είτε γιατί εκεί που τους στέλνουνε δεν θα έχει wifi παρά μόνο τουρκικό και το roaming κοστίζει και λόγω επιστράτευσης ο μπαμπάς τους δεν πληρώθηκε γιατί το κράτος θα κρατάει το χρήμα για τις ανάγκες του στρατού και έτσι δεν θα μπορεί να πάρει κάρτα για το iphone.Καταστροφή…..

H κατάσταση θα διαρκέσει όσες μέρες θα είναι αρκετές για να λυγίσει η κοινή γνώμη και να πεισθεί ότι καλύτερα να τα βρούμε με την Τουρκία, δεν είναι ώρα για πολέμους, παρ το μωρέ το παλιονήσι, κλείσανε και οι τράπεζες, τα παιδιά μας κινδυνεύουν κτλ κτλ. Αίφνης θα ανακοινωθεί ότι ο πόλεμος αποφεύχθηκε και Ελλάδα-Τουρκία θα κάτσουν στο τραπέζι των συνομιλιών για καθορίσουν την πορεία των σχέσεων του υπό την αιγίδα της Αμερικής και της Ε.Ε την στιγμή μάλιστα που οι Τούρκοι ήταν τόσο ευγενικοί που ούτε μια οβίδα δεν έριξαν σε όλη την διάρκεια της κρίσης.

Θα συζητηθεί το αίτημα της Τουρκίας για τον διαμοιρασμό του Αιγαίου το οποίο η κυβέρνηση θα δεχθεί λέγοντας ότι τελικά θα έχουμε μια θάλασσα ειρήνης από την οποία επιτέλους θα μπορέσουμε να βγάζουμε τα πετρέλαια και να ζούνε μπέικα και οι δύο πλευρές Ε, κοντά στο Αιγαίο θα συζητηθεί και το μέλλον της Θράκης, εντάξει μωρέ , οι Τούρκοι που τόσο ευγενικά μας φέρθηκαν και δεν μας έριξαν ούτε μια οβίδα θα ζητήσουν την ημιαυτονομία της Θράκης,ποιος θα πει όχι. Από κοντά και οι Αλβανοί που θα θελήσουν την ημιαυτονομία της Τσαμουριάς, ότι και να σημαίνει αυτό το τοπωνύμιο όπως και τα πετρέλαια του Ιονίου.

Ποιος θα πει όχι.Ούτε οι πολιτικοί αλλά ούτε και ο λαός.Θα έπρεπε να δείτε τι μηνύματα μου στέλνουν, δεν τα δημοσιεύω όλα, από τα εκατό μηνύματα δημοσιεύω τα δέκα. Ο λαός κοιμάται και πέρδεται .Άλλοι ελπίζουν σε αποκατάσταση των μισθών τους, άλλοι ως άνεργοι απλά περιμένουν να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία και μάλιστα θα χαρούν να δούνε την Ελλάδα να καταποντίζεται.Άλλοι κηρύττουν ότι ο τουρκικός κίνδυνος είναι μαι προπαγάνδα των καραβανάδων.

Η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη και η αντίδραση του καθένα είναι διαφορετική, ωστόσο σε γενικές γραμμές απαντάει σε ορισμένες συγκεκριμένες συμπεριφορές.Άλλοι παραιτούνται, άλλοι φωνασκούνε πανικόβλητοι, άλλοι οχυρώνονται πίσω απο μια πολιτική ιδεολογία ,άλλοι κατηγορούν τους ΄΄καραβανάδες΄΄, άλλοι το κεφάλαιο.

Άλλοι καταφεύγουν στις προφητείες, άλλοι στην μοιρολατρία, άλλοι είναι έτοιμοι να πουλήσουν και την μανα τους για να κάνουν μια νέα αρχή επι τουρκοκρατίας.Άλλοι φεύγουν στο εξωτερικό. Οι σημερινοί τριαντάρηδες αδυνατούν να διαβάσουν ένα κείμενο σε μια εφημερίδα ή σ ένα ιστολόγιο, δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν αλλά ούτε έχουν υπομονή να διαβάσουν πάνω από εκατό λέξεις. Προτιμούν να ρωτάνε τον καφετζή τους, τον κουρέα τους και τον μπατζανάκη τους για ενημέρωση παρα να κάτσουν να συγκεντρωθούν για δύο, όχι παραπάνω, δύο λεπτά της ώρας και να διαβάσουν.

Αρνούνται επίσης να σκεφτούν, να διαλογισθούν, προτιμάνε να κάνουν φασαρία, να φάνε σε ταβέρνες ή αν δεν εχουν λεφτά να κάθονται σε παγκάκια και καφενεία και να καπνίζουν σαν αράπηδες βρίζοντας την εκκλησία, τον στρατό την αστυνομία την δικαιοσύνη, την Ελλάδα.

Ο σημερινοί τριαντάρηδες στην πλειοψηφία τους δεν έχουν παιδιά, δεν έχουν αναλάβει ευθύνες οικογενειακές διότι φταίει η ανεργία. Μένουν με τους γονείς τους και ζούνε από την σύνταξη τους.Μπορεί να μην φταίνε, αλλά 30άρης χωρίς παιδιά και οικογένεια δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει ως ώριμος πολίτης.;Όσοι πάλι έχουν λεφτά εκμεταλλεύονται τους φτωχούς, εκπαιδεύουν τα παιδιά τους στην αρπαχτή,στην εκμετάλλευση του διπλανού, στα μπουζούκια.Αυτό το συρφετό η Τουρκία εύκολα θα ποδηγετήσει με όπλο τις επενδύσεις που θα κάνει στις αυτονομημένες Θράκη και στο Αιγαίο με καταριανά κεφάλαια .

Το Ισλάμ θα επικρατήσει και θα το ασπασθούν και πολλοί απο τους αδΊκως κοινωνικά αποκλεισμένους Έλληνες οι οποίοι θα θελήσουν κάνουν καριέρα στα εργοστάσια και τις επενδύσεις των τουρκοαράβων Έτσι ακριβώς προσηλυτήσθηκαν οι μικρασιάτες χριστιανοί και έγιναν οθωμανοί τος τελευταίους αιώνες της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, ακριβώς για να ξεφύγουν απο το διεφθαρμένο βυζαντινό και φορομπηχτικό κράτος. Έτσι οι τουρκοι από μια ορδή κατέληξαν σε φυλή που κα΄τελυσε το Βυζάντιο, με Ελληνικό αίμα. Η Ορθόδοξη Εκκλησία επιμένει σε μια προσέγγιση με τους πιστούς αλλά και τους άπιστους Έλληνες η οποία χαρακτηρίζεται απο διδασκαλία περι ΄΄ταπέινωσης»,΄΄αγάπης» και γενικότερα απαντάει στην σημερινή συγκυρία με διδαχές περί μετάνοιας και προσευχής αλλά και ελπίδας στην βοήθεια του Θεού Όλα αυτά βέβαια είναι σωστά αλλά φανταστείτε τον Παπαφλέσσα ο οποίος εκβίασε καταστάσεις-προύχοντες και ιεράρχες της Εκκλησίας για να αρχίσουν την επανάσταση, φανταστείτε τον Παπαφλέσσα να μην εξέγειρε τους Μανιάτες και να επέμενε στην προσευχή και μετάνοια μόνο.Λένε στον σημερινό άνεργο με τρία παιδια΄να προσεύχεται και να ταπεινώνεται, ναι, πόσο ακόμα να ταπεινωθεί; Δεν βλέπουν οι ιεράρχες ότι θα έρθουν οι Τούρκοάραβες, που αγοράζουν τον Αστέρα Βουλιαγμένης, το Χίλτον, τις μαρίνες στο Αιγαίο,που ετοιμάζονται να αναστήσουν την βιομηχανία στην Ελλάδα πατώντας πάνω στην παρατημένη υποδομή αλλά για δικό τους όφελος, δεν βλέπουν ότι ο απελπισμένος άνεργος θα προσηλυτιστεί στο ισλάμ για μια θεσούλα εργάτη;Υπάρχουν και ΄άλλοι , θεολόγοι και ιερωμένοι οι οποίοι λένε στους απελπισμένους Έλληνες του σήμερα να πιστεύσουν μεν, να μετανοήσουν, αλλά απο την άλλη δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη να πούνε ότι ο Θεός θα βοηθήσει αλλά διδάσκουν ότι μπορεί να ζήσουν, μπορεί και να πεθάνουν, η άλλη ζωή έχει σημασία.

Που θα βρεθεί ένας απο αυτούς να πιστεύει πραγματικά και να αναλάβει την ευθύνη της διδασκαλίας του, ότι δηλαδή εάν οι Έλληνες επιστρέψουν στον Θεό και στις εκκλησίες όλα θα πάνε καλά.Τέτοια απιστία ακόμα και απο τους κατηχητές είναι πρωτοφανής Είναι άπιστοι διότι οι ίδιοι δεν πιστεύουν αυτά που λένε και έτσι δεν μπορούν να πείσουν και τους απελπισμένους παρά μόνο αναλίσκονται σε δικανικές πνευματικές φιοριτούρες <<πίστευσε μωρέ αλλά αν πεθάνεις από πέινα ή απο τουρκικο μαχαίρι πάλι να ξέρεις ότι θα πας στον παράδεισο.Εάν ζήσεις και ευτυχίσεις τότε οκ ‘>>

Ή θα βρέξει ή θα λιάσει…. Που είναι ένας νέος Παπαφλέσσας να μας οδηγήσει σε νέα επανάσταση; Έτσι θα χαθούμε, από τα δάνεια του Σόιμπλε ο οποίος επειδή έμεινε ανάπηρος αποφάσισε να συμπαρασύρει τον κόσμο μαζί του; Βέβαια η αλήθεια είναι ότι τελευταία έχουν αναδειχθεί πολλοί νέοι ιερωμένοι, έγγαμοι και ιερομόναχοι, οι οποίοι με τις ευλογίες του κκ Ιερώνυμο προσπαθούν να κερδίσουν το έδαφος που χάθηκε με πρωτοποριακές διδασκαλίες, με αληθινή καινοτομία στις ομιλίες τους, αλλά παρόλο που οι προσπάθειες είναι ειλικρινείς και φωτισμένες συναντάνε την αντίσταση από το παλαιό κατεστημένο αλλά και σε κάθε περίπτωση ενώ δίνουν λύσεις στα δογματικά προβλήματά του σύγχρονου ανθρώπου δεν έχουν καμία χρησιμότητα στο να συνεγείρουν την κοινωνία εναντίον των φυσικών εχθρών της Έτσι θα τελειώσει η ιστορία μας;απο τα μνημόνια;

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top