GuidePedia

0


Γράφει ο Piper McGowin για το ειδησεογραφικό ιστολόγιο The Daily Sheeple
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!

Μπορεί τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης να τηρούν σιγή ιχθύος σχετικά με την απειλή ενός πιθανού πυρηνικού πολέμου με την Ρωσία, λόγω της επιμονής της Δύσης για αλλαγή καθεστώτος στη Συρία, αλλά δεν ισχύει κάτι ανάλογο για τα ρωσικά και τα υπόλοιπα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εφημερίδα Pravda, η οποία, ανάμεσα σε άλλα πρωτοσέλιδα άρθρα, δημοσίευσε και κάποια με τους εξής τίτλους:

“Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να μετατρέψουν τον κόσμο σε "ελεγχόμενο χάος", αλλά δεν το κατορθώνουν”

“Ενώ το Βέλγιο ψεύδεται, κατηγορεί την Ρωσία για ψεύδη, όπως κάνουν όλες οι μαριονέτες των ΗΠΑ”

“Ο Πούτιν επιφυλάσσει δυσάρεστη και απρόβλεπτη πυραυλική έκπληξη στους “Αμερικανούς εταίρους” του”

Το πρωτοσέλιδο της Pravda με τίτλο “Γεωπολιτικό σκάκι: Νίκη-περίπατος για την Ρωσία” αρχίζει με τις εξής δύο παραγράφους:

Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει κερδίσει την δεκαπενταετή παρτίδα γεωπολιτικού σκακιού με τη Δύση. Παρ’ όλα αυτά, η Μόσχα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας απρόθυμος νικητής, αφού ποτέ δεν φαντάστηκε ότι κάποτε θα ερχόταν μια στιγμή, κατά την οποία θα αναγκαζόταν να ξεγελάσει τους «εταίρους» της, απλά και μόνο για λόγους επιβίωσης. Στις αρχές του 21ου αιώνα ίσχυε μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα.

Η Δύση, συλλογικά, μοιάζει με μια αλεπού σ’ ένα κοτέτσι, με έναν άντρα που πυροβόλησε τον πιστότερο του φίλο στην πλάτη, με έναν κοινωνιοπαθή και ψυχοπαθή μαζί. Με ένα τέρας. Η πολιτική της διαμορφώνεται από τις μαριονέτες των λόμπυ που επιβάλλονται στις κυβερνήσεις της, ενώ τα μέσα ενημέρωσής της σκορπούν ψέματα, με σκοπό να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη, να συγκαλύψουν τα εγκλήματά της και να εφεύρουν ένα ομαδικό όργιο, προκειμένου να δικαιολογήσουν το “εμείς”, χειραγωγώντας τους πολίτες με το να τους ενσταλάζουν τον φόβο για “εκείνους τους άλλους”.

Το γεγονός ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για πόλεμο δεν αποτελεί μυστικό.

Οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει έναν στόλο που προορίζεται για την Συρία, ο οποίος, κατά μία ειρωνική σύμπτωση, έχει προγραμματιστεί να φθάσει εκεί λίγο πριν από τις εκλογές των ΗΠΑ.

Επίσης, πριν από δύο εβδομάδες η ρωσική κυβέρνηση οργάνωσε μια τεράστιας εμβέλειας άσκηση πολιτικής άμυνας, στην οποία συμμετείχαν 40 εκατομμύρια πολίτες, με στόχο την προετοιμασία τους για βιολογικές, χημικές, και πυρηνικές επιθέσεις.

Οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ήταν, σε γενικές γραμμές, συγκρατημένοι και φειδωλοί στους σχολιασμούς τους, αλλά ο αντιστράτηγος Evgeny Buzhinsky, πρώην επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Συνθηκών του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, δεν έκρυψε τις αληθινές σκέψεις του.
Δήλωσε ευθέως ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ βρίσκονται στα πρόθυρα ενός πλήρους κλίμακας πολέμου:

Αν θέλαμε να κάνουμε έναν παραλληλισμό με την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, σήμερα βρισκόμαστε κάπου ανάμεσα στην ανέγερση του Τείχους του Βερολίνου και την Κρίση των πυραύλων της Κούβας. Με άλλα λόγια, είμαστε στα πρόθυρα  πολέμου, αλλά δίχως να υπάρχουν οι μηχανισμοί για τη διαχείριση μιας τέτοιας σύρραξης”, προειδοποίησε ο Ρώσος αντιστράτηγος.

Η Ρωσία φέρεται να έχει παύσει τις διπλωματικές της σχέσεις με τις ΗΠΑ σε αυτή τη φάση, μετά την άρνηση των Αμερικανών να συμμετέχουν σε οποιονδήποτε ουσιαστικό διάλογο μαζί της. Επίσης, μία πολύ σημαντική είδηση, την οποία ελάχιστα μέσα μετέδωσαν, είναι ότι οι Ρώσοι κρατικοί αξιωματούχοι, και κυβερνητικοί υπάλληλοι διατάχθηκαν να φέρουν αμέσως πίσω στην πατρίδα τους όλα τα παιδιά τους που σπουδάζουν στο εξωτερικό, ανεξάρτητα από το αν ή όχι αυτό σήμαινε την διακοπή των σπουδών τους.

Εάν λάβουμε υπ’ όψιν όλα όσα συμβαίνουν τριγύρω μας αυτό το διάστημα, οι παραπάνω ειδήσεις δεν θα έπρεπε κανονικά να εκπλήσσουν κανέναν.

Αυτό που θα έπρεπε να μας εκπλήσσει είναι το γεγονός ότι τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης εξακολουθούν να τα αγνοούν, αλλά και το γεγονός ότι ο κόσμος ίσως να βρίσκεται πολύ κοντά στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top