GuidePedia

0

Την στιγμή που όλος ο πλανήτης παρακολουθεί τις αμερικανικές εκλογές, εκεί που πλέον φαίνεται να κερδίζει ο Ντόναλντ Τράμπ και να υφίσταται μια συντριπτική ήττα η Νέα Τάξη Πραγμάτων, οι Τούρκοι επέλεξαν να κάνουν μία ακόμη πρόκληση στη νήσο Παναγιά στέλνοντας ελικόπτερο τους να πετάξει μόλις 300 μέτρα πάνω από το νησί.

Συγκεκριμένα στις 05:55 ένα τουρκικό ελικόπτερο εισήλθε στο FIR Αθηνών και ένα λεπτό αργότερα πέταξε πάνω από τη νήσο Παναγιά σε ύψος 100ο ποδών. Αμέσως μετά, στις 05:58 το τουρκικό ελικόπτερο εξήλθε του FIR Αθηνών.

Πρόκειται για στρατιωτικό ελικόπτερο το οποίο ωστόσο δεν έγινε γνωστό αν είχε και μέσα κομάντος και αν πρόκειται για μία πτήση απλά πρόκλησης ή για κάτι πιο σοβαρό δεδομένου ότι οι ημέρες αυτές είναι περίεργες, ενώ στο παρελθόν οι Τούρκοι επιχείρησαν να κάνουν απόβαση στη νήσο Παναγιά.

Οι άνδρες του στρατιωτικού φυλακίου πάντως τέθηκαν σε επιφυλακή, όπως και οι αντιαεροπρικές και λοιπές δυνάμεις των Οινουσσών και της Χίου.

Να θυμίσουμε πώς πρόσφατα η Τουρκία αξίωσε να σταματήσει η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, κάτι που δεν δέχθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την οποία η Άγκυρα έχει ανοίξει μέτωπο.

Η εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ στις ΗΠΑ αλλάζει τα δεδομένα και για την Τουρκία και είναι πολύ πιθανό να θελήσει το κατεστημένο της Άγκυρας και ο Ρ.Τ. Ερντογάν να δείξει τις προθέσεις του και στο Αιγαίο και όχι μόνο στη Μέση Ανατολή.


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top