GuidePedia

0

Χείρα βοηθείας δίνει η Ρωσία στην Ελλάδα εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων με τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα να σφυροκοπούνται από Αλβανία-Τουρκία-Σκόπια. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, έρχεται εκτάκτως Αθήνα όπως ενημέρωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αλεξέι Μεσκόφ.

Η Ρωσία θα προτείνει στην Ελλάδα συγκεκριμένες λύσεις ώστε να αρθεί το αδιέξοδο στα εθνικά μας ζητήματα.

Η προσωρινή συμμαχία Ρωσίας-Τουρκίας αφορά μόνο την Συρία. Αυτό δείχνει και οι δηλώσεις του Ρώσου ΑΓΕΣ .

Ήδη από την πλευρά της Ρωσίας έχουν γίνει θερμές δηλώσεις οι οποίες είναι έτοιμες να μετουσιωθούν σε πράξεις.

«Ρωσία και Ελλάδα συνδέονται με στενούς δεσμούς φιλίας, σεβασμού και εμπιστοσύνης αιώνων», αναφέρει το μήνυμα του υπουργού εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, το οποίο διαβάστηκε κατά την έναρξη του κοινωνικο-πολιτικό φόρουμ της κοινωνίας των πολιτών ανάμεσα σε Ρώσους και Έλληνες.

«Οι χώρες μας συνδέονται με στενούς δεσμούς ειλικρινούς φιλίας, σεβασμού και εμπιστοσύνης. Η αμοιβαία συμπάθεια των δύο λαών ανάγεται στην αρχαιότητα, με βάση την πολιτιστική εγγύτητα και την κοινή πνευματικότητα του Ορθόδοξου πολιτισμού. Χαίρομαι που στην Αθήνα υπενθυμίζει μια ελληνο-ρωσική επιτροπή την σημαντική συμβολή στην απόκτηση της ανεξαρτησίας στην Ελλάδα», αναφέρει η επιστολή, το κείμενο της οποίας διαβάστηκε σήμερα Τετάρτη από τον Ρώσο υφυπουργό εξωτερικών, Alexei Meshkov.

Ο Λαβρόφ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «οι ένδοξες σελίδες της ιστορίας και το κοινό μας παρελθόν είναι μια ισχυρή βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη των ρωσο-ελληνικών συνεργασία προς όφελος των πολιτών μας και με σκοπό να ενισχυθεί η διεθνής και η ευρωπαϊκή ασφάλεια και σταθερότητα».

«Ένα λεπτομερές πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του κοινού ελληνορωσικού φόρουμ, με τους συμμετέχοντες να ασχολούνται επισταμένα με την δημόσια διπλωματία στην αναζήτηση των βέλτιστων τρόπων της προοδευτικής ανάπτυξης των διμερών σχέσεων», δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

«Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδος δεν υπόκεινται σε συγκυριακές επιδράσεις, είναι σε άνοδο και είναι ένας από τους παράγοντες σταθερότητας στην Ευρώπη», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Σεργκέι Πρικχόντκο και αυτό το επαναλαμβάνουν συχνά όλοι οι Ρώσοι αξιωματούχοι.

Ελλάδα και Ρωσία έχουν κοινό εχθρό την γειτονική Τουρκία , και είμαστε και δύο χώρες που είμαστε κάθετα ενάντια στο σχέδιο του Ερντογάν για την προσπάθεια αναβίωσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Οι Ρώσοι για τους δικούς τους λόγους και εμείς για τους δικούς μας λόγους, για αυτό οφείλουμε να συνεργαστούμε με σκοπό να αποτρέψουμε την εισβολή του Ισλάμ στην πατρίδα μας και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μαζί συνεργαστήκαμε άλλωστε στα δύσκολα χρόνια τους εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821 και διώξαμε την Τουρκιά από την περιοχή μας , το ίδιο θα πράξουμε και τώρα. Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν ο κίνδυνος όμως παρέμεινε και μάλιστα μεγάλωσε επικίνδυνα και για τους δυο μας .

Για αυτό ως ορθόδοξοι Χριστιανοί οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα δικό μας άξονα ο οποίος θα αποκρούσει τον ισλαμικό άξονα .

πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top