GuidePedia

0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που ισχυρίστηκαν μετά το 2001 ότι “προωθούν την δημοκρατία” σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι ουσιαστικά μόνες τους απέναντι σε όλη την υπόλοιπη ανθρωπότητα, που αγωνιά για έναν ασφαλέστερο, καλύτερο κόσμο. Ακόμα και ο γνωστός πολυεκατομμυριούχος Τζωρτζ Σόρος γράφει στο Open Society: Reforming Global Capitalism: “Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει το μεγαλύτερο εμπόδιο στην εφαρμογή του Κανόνα Δικαίου στις διεθνείς υποθέσεις”.
Τα γεγονότα είναι αδιαμφισβήτητα:
Το Διεθνές Σύμφωνο για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα (1966) εγκρίθηκε ομοφώνως από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αλλά δεν επικυρώθηκε από τις ΗΠΑ.
Η Συνθήκη Αντιβαλλιστικών Πυραύλων (1972) υπογράφηκε και επικυρώθηκε από τις ΗΠΑ και την ΕΣΣΔ, αλλά καταργήθηκε από τον πρόεδρο Μπους.
Η Σύμβαση για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών (1979) επικυρώθηκε από περισσότερες από 150 κυβερνήσεις, αλλά όχι από τις ΗΠΑ.
H Συνθήκη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982) υποστηρίχθηκε από 130 κυβερνήσεις αλλάδεν επικυρώθηκε ποτέ από τις ΗΠΑ.
Το Σύμφωνο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (1989) επικυρώθηκε από 187 κυβερνήσεις αλλά όχι από τις ΗΠΑ.
Η Διεθνής Συνθήκη Απαγόρευσης των Δοκιμών (1996) υπογράφηκε από τον Αμερικανό Πρόεδρο Κλίντον, επικυρώθηκε από όλους τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και την Ρωσσία, καταψηφίστηκε από την Γερουσία των ΗΠΑ και βρήκε αντίθετο τον πρόεδρο Μπους.
Το Πρωτόκολλο του Κυότο (1997), που θέτει στόχους για τα επίπεδα εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα οι οποίες προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη, περιμένει επικύρωση από τις ΗΠΑ.
Η Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα (1998) αχρηστεύθηκε ουσιαστικά από αμερικανική παρέμβασηαφού μπήκαν περιορισμοί ως προς το δικαίωμα επιθεωρήσεων εντός των ΗΠΑ.
Η Σύμβαση για τα Βιολογικά Όπλα (2001) υπογράφηκε από 144 χώρες, αλλάοι ΗΠΑ απέρριψαν το “πρωτόκολλο πιστοποίησης”.
Οι Συνθήκες Μη Διάδοσης Πυρηνικών Όπλων και Απαγόρευσης των Δοκιμών(2002) υπονομεύθηκαναπό τις ΗΠΑ όταν ανακοίνωσαν την κατασκευή και χρήση μικρών, τακτικών, πυρηνικών όπλων.
Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (1 Ιουλίου 2002) υποστηρίχθηκε από 74 χώρες, αλλά αντιτάχθηκαν έντονα οι ΗΠΑ ζητώντας οι Αμερικανοί πολίτες να έχουν ασυλία από προσαγωγές για εγκλήματα πολέμου.
Σύμφωνα με τον Guardian, οι ΗΠΑ υπονομεύουν έτσι ολόκληρο το σύστημα του διεθνούς δικαίου. 
Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αναπτύσσουν νέα πυρηνικά όπλα, μικρόβια ικανά να εξαλείψουν ολόκληρες πόλεις, γενετικά μεταλλαγμένους μύκητες και οργανισμούς που καταστρέφουν βακτήρια, και δοκιμάζουν πολεμικές κεφαλές πυραύλων γεμάτες ζωντανά μικρόβια.
Η αμερικανική κυβέρνηση “προγραμματίζει την δοκιμή πολεμικών κεφαλών, που θα περιέχουν ζωντανά μικρόβια, μέσα σε μεγάλους θαλάμους με αεροζόλ στο Βιολογικό και Χημικό Κέντρο Edgewood του αμερικανικού στρατού στο Μαίρυλαντ”, έγραφε, εδώ και καιρό, πάλι ο Guardian(19/03/2002). 
Στο Φορτ Μπένινγκ της Τζώρτζια, οι ΗΠΑ λειτουργούν εγκαταστάσεις τηςSchool of Americas, κάτι σαν την καλύτερη ακαδημία εκπαίδευσης τρομοκρατών στον κόσμο. “Για να το θέσουμε απλά, εκεί έχουν εκπαιδευθεί μερικοί από τους πιο κτηνώδεις δολοφόνους, μερικοί από τους πιο σκληρούς δικτάτορες και ορισμένοι από τους χειρότερους παραβιαστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουμε δει ποτέ”, είχε πει ο Joe Moakely,Αμερικανός πολιτικός της παλιάς σχολής.
Στην Μέση Ανατολή, οι ΗΠΑ συνεχίζουν την άκριτη υποστήριξή τους στο απαρτχάϊντ κράτος του Ισραήλ και στην παράνομη κατοχή της Παλαιστίνης από αυτό. Το Ισραήλ έχει κοστίσει στις ΗΠΑ, από το 1973 μέχρι το 2015, περίπου 2 τρισεκατομ. δολλάρια, όπως εκτιμάται, με βάση όσα στοιχεία γίνονται γνωστά. Μόνο για φέτος (2016), η αμερικανική βοήθεια-μαμούθ των ΗΠΑ για το Ισραήλ φθάνει τα 34 δισεκατομ. δολλάρια.
Οι αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ και τα καλολαδωμένα μισθοφορικά στρατεύματα άφησαν πίσω τους ερείπια, καταστρέφοντας όχι μόνο το αρχαίο παρελθόν του Ιράκ, αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά ολόκληρου του κόσμου ουσιαστικά, όπως φωνάζουν πολλοί αρχαιολόγοι.
Προκάλεσαν, επίσης, την ισοπέδωση πολλών σημαντικών πόλεων της χώρας αυτής. Και τώρα, σ’ αυτή την καταστροφή προστίθεται η μοναδική κληρονομιά της Συρίας.
Και, αφού οι ΗΠΑ αρνούνται να υπογράψουν το Πρωτόκολλο του Κυότο, καταστρέφουν και την κληρονομιά της βιόσφαιρας του πλανήτη.
Αυτή είναι η πραγματικότητα, αλλά οι κυβερνώντες, οι αναλυτές” και οι “presstitutes”(“δημοσιογραφικές πόρνες”) έχουν συνασπιστεί απέναντι στους πολίτες, έτσι ώστε αυτοί να αγνοούν αυτό τον ακήρυκτο πόλεμο.
Αυτή είναι η μοίρα των ανθρώπων στις αυτοαποκαλούμενες δυτικές δημοκρατίες.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top