GuidePedia

0

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Tην επιστροφή της στην παγκόσμια σκηνή με επέκταση εκ νέου της προβολής ισχύος της ετοιμάζει η Ρωσία η οποία θα ξανανοίξει τις δύο βάσεις της σε Κούβα και Βιετνάμ, βάσεις οι οποίες θα της προσφέρουν τον έλεγχο της αμερικανικής υπερδύναμης ακριβώς έξω από την «πόρτα» της λίγο νοτιότερα από την Φλόριντα αλλά και των αμερικανικών Στόλων που ελέγοχουν τις θαλάσσιες οδούς στην νότια Κινεζική Θάλασσα.

"Ασχολούμαστε με το ζήτημα αυτό", δήλωσε ο αναπληρωτής Ρώσος ΥΠΑΜ Πανκόφ Nikolai Pankov σήμερα στην ρωσική Δούμα, την κάτω Βουλή δηλαδή του ρωσικού κοινοβουλίου η οποία άνοιξε σήμερα τις εργασίες της μετά τις νικηφόρες βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου για το κόμμα οτου Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν «Ενωμένη Ρωσία».

Η δήλωση ήρθε αμέσως μετά τις πολεμικές δηλώσεις περι «καταστροφής Ρωσίας και Κίνας» από τους Αμερικανούς τις οποίες έκανε ο αρχηγός του αμερικανικού Στρατού στρατηγός Mark Milley προκαλώντας εύλογες απορίες σε όσους τον άκουσαν εάν γνωρίζει ακριβώς το μέγεθος του ρωσικού πυρηνικού οπλοστασίου το οποίο είναι σε θέση να «εξαερώσει» την αμερικανική επικράτεια σε έναν πυρηνικό πόλεμο «αμοιβαίας καταστροφής» mutual destruction.

«Αναθεωρούμε τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί στο παρελθόν για το κλείσιμο των βάσεων αυτών αλλά δεν θα μπω σε λεπτμέρειες»

Η Ρωσία έκλεισε τη βάση των υπηρεσιών πληροφοριών στις Λούρδες της Κούβας και τη ναυτική βάση Καμ Ραν στο Βιετνάμ το 2002, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για τη μείωση της στρατιωτικής παρουσίας της Ρωσίας στον κόσμο μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Τότε η Ρωσία αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά ζητήματα και δεν ήταν σε θέση να διατηρήσει την σοβιετική ισχύ του παρελθόντος.

Σημειώνετα ότι ο Ρώσος ΥΠΑΜ Σεργκέι Σόιγκου είχε αναφέρει τον Φεβρουάριο του 2014 πως η Ρωσία θα δημιουργήσει ένα δίκτυο βάσεων στο εξωτερικό, σε χώρες όπως το Βιετνάμ, η Κούβα, η Βενεζουέλα, η Νικαράγουα, οι Σεϊχέλλες και η Σιγκαπούρη.

Η αμερικανική προκλητικότητα οδηγεί πλέον στην άμεση λήψη αποφάσεων για ανάπτυξη δυνάμεων

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top