GuidePedia

0

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της κυριακάτικης εφημερίδας «‘Εθνος» και πηγές της εντός της κυβερνήσεως και του Πενταγώνου , η Τουρκία προετοιμάζει «πολεμική δραστηριότητα» στο Αιγαίο μέσα στο καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η ανώτατη τουρκική στρατιωτική ηγεσία εμπνευσμένη από τις νέο-οθωμανικές θεωρίες περί αναβίωσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας , ειδικά στο Αιγαίο και στο νησιωτικό σύμπλεγμα, συμπεριλαμβανομένων των Οινουσσών και του Φαρμακονησίου, απαιτεί απίθανα πράγματα .

Ανώτατος Τούρκος στρατηγός ( εικάζεται ότι πρόκειται για τον Τούρκο ΑΓΕΕΔ Στρατηγό Χουλουσί Ακάρ) μέσω «ειδικού αγγελιοφόρου» , προφανώς από την τουρκική Πρεσβεία εν Αθήναι, έστειλε τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση.

Σε αυτό αναφέρεται ότι «αξιώνεται από την Ελλάδα να «χαμηλώσει» τους τόνους για τα άκρως προκλητικά περιστατικά στο Αιγαίο , τα οποία θυμίζουν τις ιταμές ιταλικές προκλήσεις πριν το ελληνο-ιταλικό πόλεμο, να τεθεί σε καραντίνα ο Υπουργός Άμυνας κ.Πάνος Καμένος, να ελεγχθούν τα ΜΜΕ ώστε να μην μεταδίδουν «πολεμικά ρεπορτάζ», και στην συνέχεια εκπρόσωποι από τις δύο χώρες να προσέλθουν σε «συνομιλίες». !!

Οι Τούρκοι Πασάδες δεν ζητούν απλά , αλλά απαιτούν την διακοπή κάθε ελληνικής πτήσης μαχητικού αεροσκάφους και πολεμικού πλοίου στην περιοχή πέριξ των Οινουσσών και του Φαρμακονησίου.

Η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε το «μήνυμα» αμέσως αλλά οι προθέσεις της “Αγκυρας είναι κάτι παραπάνω από προφανείς.

Ελληνικές δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν περί προσπάθειας εκφοβισμού της χώρας μας , εκτιμώντας ότι πρόκειται για λεκτικές προκλήσεις της Άγκυρας , την οποία θεωρούν ότι προσπαθεί να «βολιδοσκοπήσει» τις ελληνικές προθέσεις. Πρόκειται όμως για μια ουτοπική, καθαρά δημοσιογραφική «αντιμετώπιση» της τουρκικής απειλής.

Έλληνες ανώτατοι πρώην αξιωματικοί, έχουν μιλήσει πριν από κάποιο διάστημα, για Τούρκους Στρατηγούς , οι οποίοι έχουν γαλουχηθεί, εκπαιδευτεί και σπουδάσει με τα διδάγματα και τις παραινέσεις του Κεμάλ Ατατούρκ από την νεαρή ηλικία τους.

Το δόγμα με το οποίο έχει εκπαιδευτεί ο τουρκικός στρατός έχει ως κύριο στόχο του το Αιγαίο πέλαγος και το σύμπλεγμα των νήσων που ευρίσκονται κοντά στα τουρκικά παράλια.

Όπως πάντα έπρατταν οι «γείτονες» στην μακραίωνη ιστορία τους σε σχέση με την χώρα μας , όπως έπραξαν στην Κύπρο, στα Δεκεμβριανά στην Κωνσταντινούπολη το 1955 , στα Ίμια, και αλλού θα επιτεθούν στο Αιγαίο χρησιμοποιώντας ένα «σενάριο» που θα ζήλευε ακόμη και ο καλύτερος κινηματογραφικός παραγωγός.

Κλιμακώνει σταθερά η Άγκυρα το τελευταίο διάστημα εκτιμώντας ότι η χώρα μας ευρίσκεται σε λίαν δεινή θέση λόγω των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα , θέλοντας όμως να φέρει τον αμερικανικό παράγοντα προ τετελεσμένων γεγονότων.

Ο Πρόεδρος Μ.Ομπάμα διανύει το τελευταίο διάστημα στην Προεδρία της χώρας του , και δεν «ασχολείται» ενεργά πλέον με τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας.

Από την άλλη πλευρά τα μεγάλα αδιέξοδα του Σουλτάνου Ερντογάν μέσα στην χώρα με τον πόλεμο στο ΡΚΚ και την αποπομπή Νταβούτογλου, αλλά και έξω από αυτήν , βρίσκουν «διέξοδο» μόνο στο Αιγαίο και στον συνήθη ύποπτο που είναι η Ελλάδα.

Όμως, η αποτελεσματικότητα της ελληνικής αεροπορίας που διαθέτει σοβαρή αποτρεπτική ισχύ, και η ισχυρή δύναμη του ελληνικού στρατού, αποτελεί το κύριο εμπόδιο για τις επιδιώξεις της Τουρκίας. Η τουρκική «Ντερίμ Ντοβλέτ» ( Μαύρη κυβέρνηση) βασίζονταν πάντα στις στρατιωτικές νίκες για να εδραιώσει την εξουσία της ανά του αιώνες.

Σε περίπτωση που οι Τούρκοι χάσουν μία «μάχη», οπουδήποτε και εάν αυτή πραγματοποιηθεί, τότε το σύστημα τους θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος , ας το έχουν υπόψιν τους αυτό, οι Έλληνες επιτελείς .

Ο καταλύτης όμως αυτού του ενδεχόμενου είναι η τεράστια αλαζονεία που διακατέχει τον νυν Πρόεδρο της Τουρκίας Ρ.Ερντογάν , τον αποκαλούμενο και «Σουλτάνο», που θα μείνει όμως στα όνειρα. Η διεθνής γεωπολιτική κατάσταση, η κάθοδο της Ρωσίας και τα οικονομικά συμφέροντα της δύσης αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στις Οθωμανικές ¨ονειρώξεις».
πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top