GuidePedia

0

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εδώ και μεγάλο διάστημα ευρίσκεται υπό εξέλιξη ένα σχέδιο το οποίο επεξεργάζονται από κοινού Τούρκοι και Ουκρανοί , με «νονό» του σχεδίου τις ΗΠΑ.

Πρόκειται για την δημιουργία κλίματος εξέγερσης των χιλιάδων Τατάρων που διαβιούν στην περιοχή ,  οι οποίοι αισθάνονται λίαν άβολα από την προσάρτηση της Χερσονήσου από την Μόσχα το 2013.
Η Ουκρανία με ειδικές «συμβουλές» από την άλλη μεριά του Ατλαντικού δηλώνει ότι το ζήτημα της Κριμαίας δεν έχει τελειώσει.

Ο νυν Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο  , «έριξε και άλλο λάδι στην φωτιά», δηλώνοντας ότι η Κριμαία  θα επιστρέψει στην Ουκρανία,  προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, σύμφωνα με το πρακτορείο ru.tsn.ua/politika .

images

Την ανακοίνωση αυτήν την έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο  Twitter, γράφοντας επί λέξη ότι «η Ουκρανία θα ανακτήσει τον έλεγχο της κατεχόμενης Κριμαίας», τονίζοντας ότι  «αυτό είναι  εντελώς αναπόφευκτο».

«Η Ουκρανία δεν θα εγκαταλείψει τα κυριαρχικά δικαιώματα της. Θα προστατεύσει τα δικαιώματα του λαού της με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Μαζί θα οικοδομήσουμε μια νέα Κριμαία» έγραψε ο Ποροσένκο .
Μέσα σε αυτό το σκηνικό ο Β.Πούτιν περνά νομοσχέδιο για την ίδρυση ρωσικής Εθνικής Φρουράς  , με απώτερο στόχο τον έλεγχο κυρίως της Κριμαίας και του Καυκάσου, όπου αναμένει λίαν συντόμως «εξελίξεις».

« Οι Ουκρανικές αρχές επιδιώκουν να μεγιστοποιήσουν τις   αναταραχές , οι οποίες  έχουν στόχο να επιδεινώσουν  την κατάσταση,  πυροδοτώντας  έναν εμφύλιο πόλεμο στην Κριμαία», τόνισε σήμερα ο φιλορώσος επικεφαλής της μεγαλύτερης ένωσης των Τατάρων στην χερσόνησο της Κριμαίας Τατάρων Remzi Ilyasov, σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο.

«Οι Τάταροι της Κριμαίας απειλούνται  μόνο από τον  κίνδυνο που προέρχεται από τις ουκρανικές αρχές», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου της  Κριμαίας  και επικεφαλής του συνδέσμου «Qırım» ( «Κριμαίας») Remzi Ilyasov.

λήψη

Το Σάββατο στην πρωτεύουσα της Χερσονήσου  Συμφερούπολη, το Κογκρέσο συζητά το ζήτημα της  οργάνωσης «Qırım», η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη ένωση των Τατάρων της Κριμαίας στην χερσόνησο.

Το φόρουμ παρακολουθούν  περίπου 350 σύνεδροι από διάφορες περιοχές της χερσονήσου, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι του επιστημονικού κόσμου , του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Τατάρων , το  Κίεβο επέλεξε ως κύριο  αντικείμενο του τις δολοπλοκίες με  Τατάρους  της Κριμαίας για την επίτευξη των δικών του στόχων.

Απόδειξη αυτού  του πλάνου είναι οι ενέργειες από συγκεκριμένες ομάδες Τατάρων που ελέγχονται από την Ουκρανία  , καθώς και οι  συνεχιζόμενες προκλητικές ενέργειες του πολιτικού καθεστώτος στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ilyasov.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top