GuidePedia

0


Έλεγα χθες ότι αυτόν τον καιρό δύο ειδών τρομοκρατικές επιθέσεις λαμβάνουν χώρα στην Τουρκία. Αυτές που γίνονται από Ισλαμιστές εναντίον τουριστών, και αυτές που γίνονται από Κούρδους εναντίον των Τούρκων. Έλεγα επίσης ότι λόγω των προβληματικών σχέσεων Γερμανίας-Τουρκίας, δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι 9 από τους 10 νεκρούς της τρομοκρατικής του Ιανουαρίου 2016 στην Κωνσταντινούπολη ήταν Γερμανοί τουρίστες. Βλέπε Guardian “Istanbul blast: nine of the 10 killed were German, reports claim - as it happened”, Ιανουαρίου 2016.

Έλεγα επίσης ότι λόγω των κακών σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ, δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης του Σαββάτου (19.3.2016) στην Κωνσταντινούπολη ήταν Ισραηλινοί. Τρεις νεκροί και 11 τραυματίες από τα θύματα ήταν Ισραηλινοί. Βλέπε “Amid the Suicide Bombs, Turkey's Desperate Need to Reconcile With Israel”, Μάρτιος 2016.

Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα φυσικά ότι η Τουρκική κυβέρνηση σχεδίασε τις επιθέσεις. Αντιθέτως μάλιστα έλεγα ότι το κόμμα του Ερντογάν σκέφτεται να διαγράψει το στέλεχος του κόμματος που έγραψε στο Twitter ότι εύχεται να πεθάνουν οι τραυματισμένοι Ισραηλινοί, και αυτό δείχνει μία στροφή της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, αφού στο παρελθόν τέτοιες δηλώσεις επιβραβεύονταν. Βλέπε “Τουρκία VS Ισραήλ - Η Τρομοκρατική Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Έλεγα επίσης ότι οι Ισραηλινοί έβγαλαν ταξιδιωτική οδηγία που προτείνει στους Ισραηλινούς πολίτες να αποφεύγουν την Τουρκία ως τουριστικό προορισμό. Βλέπε Jerusalem Post “After Istanbul bombing, Israel recommends citizens to avoid visiting Turkey”, Μάρτιος 2016.

Και οι Γερμανοί φυσικά έβγαλαν ταξιδιωτική οδηγία που προτείνει στους Γερμανούς να αποφεύγουν την Τουρκία. Βλέπε Sputnik “Germany Issues Travel Warning After Istanbul Explosion”, Ιανουάριος 2016.

Όπως μάλιστα θα διαβάσετε στο Newsweek, από τις κάμερες ασφαλείας αποδείχθηκε ότι ο βομβιστής του Σαββάτου ακολουθούσε τους Ισραηλινούς τουρίστες από το ξενοδοχείο τους. Βλέπε Newsweek “Istanbul suicide bomber followed Israeli tourists from hotel”, Μάρτιος 2016.

Ποιο είναι το θέμα τώρα. Ακούμε τα τουρκάκια της αριστεράς να μας λένε γιατί να κάνουμε θέμα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της Γαλλίας πχ, και όχι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας. Δεν λένε όμως ότι οι περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία είναι επιθέσεις Ισλαμιστών εναντίον τουριστών. Τι νόημα έχει να κλαψουρίζεις για την Τουρκία, όταν οι νεκροί είναι τουρίστες Ισλαμιστών?

Υπάρχουν όντως και οι τρομοκρατικές επιθέσεις των Κούρδων του PKK εναντίον των Τούρκων. Αλλά ακούτε τα τουρκάκια της αριστεράς να κάνουν διάκριση? Όχι βέβαια. Ο λόγος είναι ότι οι φανατικοί Σουνίτες της Συρίας και του Ιράκ (ISIS), υποστηρίζονται από τον θείο τους τον Ερντογάν, και από τον σπόνσορα τους τον Εμίρη του Κατάρ.

Να πω ακόμη μία φορά ότι τις επιθέσεις των Ισλαμιστών εναντίον των τουριστών προφανώς και δεν τις οργάνωσε η Τουρκική κυβέρνηση, αλλά οι κακές σχέσεις της Τουρκίας με την Γερμανία και το Ισραήλ σίγουρα έχουν παίξει ρόλο.

Να θυμίσω ότι η Μέρκελ είχε δηλώσει ότι η Τουρκία δεν ικανοποιεί τις προυποθέσεις για να ενταχθεί στην ΕΕ. Βλέπε Bloomberg “Turkey Unfit to Join EU Says Merkel Europe Parliament Candidate”, του Απριλίου 2014.

Να θυμίσω επίσης ότι τα Γερμανο-Ρωσικά δίκτυα (Nord Stream) απειλούν την μεγαλύτερη απειλή για την βιωσιμότητα του Southern Energy Corridor, που είναι η ενεργειακή σύνδεση της Ευρώπης με την Κασπία Θάλασσα και την Μέση Ανατολή μέσω Τουρκίας, είτε με τον αγωγό Nabucco, είτε με τους αγωγούς South Caucasus-TANAP-TAP, είτε κάποιων άλλων αγωγών.

Χάρτης Southern Energy Corridor ή South Gas Corridor (South Caucasus-TANAP-TAP)




Η ΕΕ είναι διατεθειμένη να χρηματοδοτήσει μέρος του Southern Energy Corridor, αλλά όπως θα διαβάστε στην τουρκική Χουριέτ, η Γερμανία δεν θέλει να χρηματοδοτηθεί ο αγωγός με χρήματα της ΕΕ, αφού το μεγαλύτερο μέρος αυτών των επιδοτήσεων θα προέρχεται από την Γερμανία. Βλέπε Χουριέτ “EU funding for Nabucco hits German opposition”, Μάρτιος 2009.

Από την μία πλευρά οι Γερμανοί δεν θέλουν να πληρώσουν τον Southern Energy Corridor, δυσαρεστώντας την Τουρκία, και από την άλλη κάνουν συμφωνίες για Γερμανο-Ρωσικούς αγωγούς. Οι Τούρκοι απειλούν τους Γερμανούς με εξισλαμισμό και ξεσηκωμό των 3 εκατομμυρίων Γερμανών Τουρκικής καταγωγής, οι μισοί από τους οποίους έχουν και διπλή υπηκοότητα. Κατά την διάρκεια μίας ομιλίας του σε Γερμανούς Τουρκικής καταγωγής στην Γερμανία, ο Ερντογάν κάλεσε τους Γερμανούς Τουρκικής καταγωγής να μην αφομοιωθούν από την Γερμανία, κάνοντας τους Γερμανούς να ριγήσουν από φόβο, λόγω της ανόδου του Ισλαμισμού στην Γερμανία. Βλέπε Spiegel “Erdogan Urges Turks Not to Assimilate”, του Φεβρουαρίου 2011.

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας απάντησε στις δηλώσεις του Ερντογάν λέγοντας ότι τα παιδιά των Γερμανών θα πρέπει να δίνουν έμφαση στην Γερμανική και όχι την Τουρκική γλώσσα αν θέλουν να προοδεύσουν στην Γερμανία.

Κατά την επίσκεψη μάλιστα του Ερντογάν στην Γερμανία το 2014, η Γερμανική Bild, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, κυκλοφόρησε με διπλό τίτλο στο πρωτοσέλιδο, και στα Γερμανικά και στα Τουρκικά, το οποίο έλεγε “Ερντογάν δεν είσαι ευπρόσδεκτος στην Γερμανία”.

Ο Ερντογάν δεν συγκινήθηκε από τις επιθέσεις των Γερμανικών ΜΜΕ, και από τις πιο ήπιες παροτρύνσεις των Γερμανών πολιτικών, και δήλωσε σε μία μεγαλειώδη ομιλία που έδωσε σε Γερμανούς Τουρκικής καταγωγής, ότι καμία χώρα δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία, και επανέλαβε ότι οι Γερμανοί Τουρκικής καταγωγής δεν θα πρέπει να αφομοιωθούν από την Γερμανία, και δεν θα πρέπει να ξεχάσουν την γλώσσα τους και την θρησκεία τους.

Οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί τρέμουν την άνοδο του Ισλαμισμού στις χώρες τους, και με τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που έστειλαν στην Ευρώπη ο Τσίπρας και ο Ερντογάν αυτό το πρόβλημα έγινε εντονότερο. Βλέπε Reuters “German spy agency says ISIS sending fighters disguised as refugees”, Φεβρουάριος 2016.

Και τι μας λένε εδώ? Ότι ο Τσίπρας στέλνει μετανάστες στην Γερμανία για να κάνει χάρη στην Γερμανία. Ενώ στην πραγματικότητα η Μέρκελ δεν αντέδρασε στην επίθεση Τσίπρα-Ερντογάν για να ξεπλύνει το ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας, και έκανε υπομονή μέχρι να πάρει κάποια άλλη χώρα πρωτοβουλίες. Στο μεταξύ είδε την δημοτικότητα της να γκρεμίζεται. Από εκεί που ήταν μία από τις δημοφιλέστερες πολιτικούς στην ιστορία της Γερμανίας, είδε την δημοτικότητα της να γκρεμίζεται μέσα σε μία μόλις χρονιά λόγω του μεταναστευτικού. Βλέπε Bloomberg “Merkel's Popularity Drops to Four-Year Low After Cologne Attacks”, Ιανουάριος 2016.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top