GuidePedia

0

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Η  FSB υπέκλεψε έγγραφο της ΜΙΤ που  αναφέρει λεπτομερώς την στρατολόγηση τρομοκρατών από την Τουρκία με δεξαμενές τους "πρόσφυγες" και την προώθηση τους σε διάφορες χώρες μεταξύ των οποίων και την Ρωσία όπου εντοπίστηκαν 42 πυρήνες με σκοπό τρομοκρατικές επιθέσεις.

Με βάση το έγγραφο αυτό ο πρέσβης της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Vitaly Churkin, είχε παραδώσει ενημερωτικό γράμμα ήδη από τις 18 Φεβρουαρίου για το πως η Τουρκία στρατολογεί και περιθάλπει τρομοκράτες.

Να σημειωθεί ότι το πρωί της Τρίτης η τουρκική εφημερίδα Star, εφημερίδα που υποστηρίζει τον Ρ.Τ.Ερντογάν, κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο της το Βέλγιο ότι στηρίζει την τρομοκρατία, (δείτε την φωτογραφία παρακάτω) ενώ όπως σας αποκαλύψαμε στις 18 Μαρτίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προαναγγείλει τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.



Στις 18 Φεβρουαρίου ο πρέσβης της Ρωσίας παρουσίασε ενημερωτικό γράμμα στους μόνιμους αντιπροσώπους του ΟΗΕ, το οποίο ανέφερε διεξοδικά πως η τουρκική μυστική Υπηρεσία, ΜΙΤ, στρατολογούσε άτομα από την Ρωσία και συγκεκριμένα από τον Καύκασο, τα έστελνε να πολεμήσουν εναντίον του συριακού Στρατού περνώντας τους στην Συρία και μετά τους βοηθούσε να περάσουν στην Ρωσία για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις!

Ιδού τι είπε ο πρέσβης της Ρωσίας, Β.Τσέρκιν:

"Επανειλλημένα, αντιπρόσωποι του ISIS με την βοήθεια της ΜΙΤ έχουν δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο στην Antalya για την στρατολόγηση ατόμων που έφτασαν στην Τουρκία από τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες για να πάρουν μέρος αρχικά στην συριακή σύγκρουση και έπειτα να τους μεταφέρει στην Ρωσία".

Ο πρέσβης της Ρωσίας παρουσίασε επίσης ονόματα των στρατολόγων και ανάμεσά τους κάποιους Ρώσους και Αζέρους.

"Καθοδηγούνται από τον Ruslan Rastyamovich Khaibullov γνωστό και ως Baris Abdul με το ψευδώνυμο "Ο Δάσκαλος" γεννημένος την 1 Απριλίου 1978 στο Ταταρστάν. Μένει με την οικογένεια του στην Antalya. Έχει μόνιμη κάρτα διαμονής στην Τουρκία".

"Στον πυρήνα συμμετέχουν επίσης ένας πολίτης του Κιργκιζιστάν ο Αbdoullah. Ένα άλλο άτομο ο Azmet. Ένας άλλος από τo Tatarstan, ο Elna. Ένας Ρώσος πολίτης ονόματι Ilyas, ένας πολίτης από το Αζερμπαινστάν, ο Adil Aliev και ένα άτομο με καταγωγή από Karatchaïevo-Tcherkessie, γνωστός ως Nizam".

"Η στρατολόγηση γίνεται ενώπιον των φυλακών της Antalya και η Διοίκηση γνωρίζει".

"Αν ένας κρατούμενος δεχτεί να προσηλυτιστεί στο Ισλάμ και να εμπλακεί σε τρομοκρατικές δραστηριότητες τότε οι στρατολόγοι του υπόσχονται να κλείσουν συμφωνία με τις τουρκικές Αρχές και να του προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες ενός Τούρκου δικηγόρου, του Tahir Tosolar"

"Στο μεταξύ ένας Τσέτσενος με τουρκική υπηκοότητα ονόματι Sultan Kekhursaev, πραγματοποιεί επισκέψεις στα κέντρα κράτησης"...

"Από τον Σεπτέβριο του 2014 η Τουρκία "τροφοδοτεί" με τρομοκράτες τις οργανώσεις στην Συρία. Τότε είχε στείλει 1.000 ισλαμιστές από χώρες της ΕΕ και Κεντρικής Ασίας. Τους πέρασε στην Συρία από εγκαταστάσεις στην Alikaila (Gaziantep). Οι δρόμοι μέσω των οποίων τους περνούσε ήταν οι εξής: Antakya, Reyhanli, Topaz, Sanliurfa, και Hatay".

"Από τον περασμένο Δεκέμβρη η ΜΙΤ έχει δημιουργήσει έναν αεροδιάδρομο μετακίνησης των ισλαμιστών του ISIS από την Συρία μέσω Τουρκίας στην Υεμένη χρησιμοποιώντας τουρκικά στρατιωτικά μέσα".

"Ένας εναλλακτικός δρόμος είναι η μεταφορά ισλαμιστών μέσω θαλάσσης στο λιμάνι του Άντεν" είπε ο Β.Τσέρκιν.

"Υπάρχουν κέντρα εκπαίδευσης στο Hatay, η ΜΙΤ συγκεντρώνει παράνομους μετανάστες και τους παρέχει εκπαίδευση και προετοιμασία για την μετακίνησή τους σε Συρία"... (ή αλλού).

"Προμήθειες όπλων, στρατιωτικού υλικού, πυρομαχικών γίνονταν μέσω του τουρκικού λιμανιού του Iskenderun".

"Έπειτα ο στρατιωτικός εξοπλισμός μεταφέρεται μέσω του Hatay (πέρασμα Oncupinar) στις συριακές πόλεις Χαλέπι και Ιντλίμπ μέσω φορτηγών που ανήκουν σε ανθρωπιστικές ΜΚΟ ή τουρκικών ιδρυμάτων όπως το IHH που έχει στενούς δεσμούς με τον Ρ.Τ.Ερντογάν και οι ενώσεις Insan Hak Ve Hurriyetleri Ve Insani Yardim Vakfi (IHH), Imkander and Oncu Nesil Insani Yardim Dernegi".

"Οι τραυματισμένοι ισλαμιστές στην Συρία δέχονται περιποίηση και νοσοκομειακή περίθαλψη στην Τουρκία σε νοσοκομεία κοντά στα συροτουρκικά σύνορα πχ στο Gaziantep τουλάχιστον 700 ισλαμιστές δέχονται φροντίδα".

"Στις 15 Σεπτεμβρίου όπλα και φάρμακα μεταφέρθηκαν μέσα του Ceylanp στην περιοχή Reyhanl στα σύνορα ενώ το φορτίο συνοδευόταν από οχήματα της ΜΙΤ".

"Το Μάρτιο του 2014, ο αρχηγός της MIT, ο H.Fidan, συντόνισε την μετακίνηση ισλαμιστών του ISIS που διηύθυνε ένας λίβυος ο Mahdi al-Kharati Η μεταφορά τους από τη Λιβύη στη Συρία έγινε δια της θαλάσσιας οδού περνώντας από το συνοριακό πέρασμα Barsai που βρίσκεται μεταξύ Τουρκίας και Συρίας".

"Από το 2015, οι ειδικές τουρκικές υπηρεσίες βοήθησαν να διακινηθεί από την Antalya προς Eskişehir μια κοινότητα ονόματι «ταταρικό χωριό», που διέθετε μαχητές και συνεργούς της al-Nusra που προέρχονταν από πληθυσμούς ταταρικής καταγωγής από τις ρωσικές δημοκρατίες Tatarstan, Bachkortostanκαι από τη Μολδαβία.Μερικοί από αυτούς είχαν διπλή υπηκοότητα ρώσικη και τούρκικη".


Ο V.Churkin παρουσίασε επίσης τις λίστες με τα καταγεγραμμένα ονόματα, όπλα και πυρομαχικά.

Οι αποκαλύψεις αυτές έγιναν γιατί οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας ανακάλυψαν 42 τρομοκρατικούς πυρήνες διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής Yury Chikhanchin μετά από συνάντησή του με τον πρόεδρο Β.Πούτιν.

Η διαδρομή «Γεωργία-Συρία: Η Τουρκία διαμετακόμιση» παρέχεται από τις δομές εξουσίας της Τουρκίας (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, το Υπουργείο Εσωτερικών), τις τοπικές αρχές (επαρχία Χατάι) και το Υπουργείο Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας.

Nameless

Το έγγραφο σε μετάφραση

SECRET
TURKISH REPUBLIC
MINISTRY OF INTERNAL AFFAIRS

Hatay
Number: 21714546-47201 (81340) 224-5826 / 42438 15/03/2013

Θέμα: Ολοκληρωμένη σύναψη των περιφερειακών συμφερόντων της Τουρκικής Δημοκρατίας για υποστήριξη των μουτζαχεντίν της Dzhebhat al-Nusra, που πολεμούν στην Συρία εναντίον της ενίσχυσης του συριακού κουρδικού κόμματος PYD και εμποδίζουν την επέκταση της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK.

Τοποθέτηση των Μουτζαχεντίν στις εγκαταστάσεις πρόνοιας που ανήκουν σε δημόσια ιδρύματα της επαρχίας σας (Χατάι).

Εγκύκλιος αριθμός 2013/12

Υπό την αιγίδα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών να εξασφαλιστεί η μετάβαση Μουτζαχεντίν μέσω επαρχίας σας προς Συρία για την καταπολέμηση της οργάνωσης «PKK», με σκοπό την μη επέκταση του συριακού εκπροσώπου του, το PYD.

Μεταξύ αυτών των Μουτζαχεντίν, ως επί το πλείστον, είναι άτομα από την Τσετσενία και Τυνησία που σχετίζονται με την οργάνωση Jabhat al-Nusra και έρχονται στη χώρα μας από διάφορες χώρες. Την ίδια στιγμή, να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα ζητήματα της υπηρεσίας πληροφοριών να τους παραχθεί η απαραίτητη στήριξη και βοήθεια, πλήρη παροχή επαρκούς επιπέδου ασφαλείας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Στο πλαίσιο αυτό:

Η επαρχία Hatay αποκτά στρατηγική σημασία στο πλαίσιο της μεταφοράς των Μουτζαχεντίν από το έδαφος της χώρας μας στη Συρία.

Η μετακίνηση μέσα από την περιοχή, η εκπαίδευση και η παροχή ιατρικής βοήθειας στους τραυματίες μουτζαχεντίν και η μετέπειτα μεταφορά τους πέρα ​​από τα σύνορα θα πραγματοποιείται κυρίως μέσω επαρχία σας (Χατάι).

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και οι εμπλεκόμενες αρχές έχουν ενισχυθεί με επιπλέον εξουσίες. Με βάση το παρόν έγγραφο θα συντονίζονται με την ηγεσία της επαρχίας Χατάι.

Αν τους μεταφέρετε στο Χατάι από αέρα ή στεριά να ενεργοποιείτε διάφορους πολιτικούς θεσμούς και οργανισμούς για να διαφαλίσετε και να αυξήσετε τα ιδιωτικά μέτρα ασφαλείας.

Κρίνεται σκόπιμο να τοποθετήσετε τους Μουτζαχεντίν σε ξενώνες υπό την δικαιοδοσία του Υπουργείου Θρησκευμάτων, καθώς και σε δημόσια επαρχιακά ξενοδοχεία υπό τις άμεσες διαταγές του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών.

Κατά την υλοποίηση των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την εφαρμογή της παρούσας εγκυκλίου, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία των προσωπικών δεδομένων..

Είναι ιδιαίτερης σημασίας.

Μουαμέρ Γκουλέρ
Ο υπουργός Εσωτερικών
Muammer Guler

Interior Minister TR
signature


πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top