GuidePedia

0


Μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά πυρά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, μία δεύτερη είδηση έρχεται να εντείνει το κλίμα ανησυχίας.

Το Reuters μετέδωσε ότι ρωσικό ελικόπτερο επλήγη από εδάφους με αμερικανικής κατασκευής κατευθυνόμενο πύραυλο TOW που εκτόξευσαν Σύροι αντικαθεστωτικοί αντάρτες, κοντά στην ελεγχόμενη από την κυβέρνηση της Συρίας πόλη Λαττάκεια.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου, το ρωσικό ελικόπτερο έκανε αναγκαστική προσγείωση σε περιοχή που ελέγχεται από τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

Ο ανταποκριτής του τουρκικού πρακτορείου Dogan μετέδωσε από την περιοχή ότι είδε στον ουρανό να πέφτουν δύο φλεγόμενα αντικείμενα, τα οποία κατέγραψε στο σχετικό βίντεο:



Σύριοι μαχητές άνοιξαν σήμερα πυρ εναντίον ενός ρωσικού ελικοπτέρου, υποχρεώνοντάς το σε αναγκαστική προσγείωση σε κοντινή περιοχή, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων του Άσαντ. Το ελικόπτερο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην Λαττάκεια, διευκρινίζει το δημοσίευμα του πρακτορείου, επικαλούμενο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση που πλήττει σήμερα τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Το πρωί, ένα πολεμικό αεροσκάφος τύπου SU-24 κατερρίφθη στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, καθώς όπως υποστηρίζουν αξιωματούχοι της Άγκυρας παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας και δεν υπάκουσε στις προειδοποιήσεις να απομακρυνθεί. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνει πως το μαχητικό ήταν ρωσικό και διακινεί την εκδοχή ότι το αεροσκάφος SU-24 δεν καταρρίφθηκε από άλλα μαχητικά σε αερομαχία, αλλά εβλήθη από αντιαεροπορικά πυρά, πιθανότατα από πύραυλο εδάφους - αέρος. Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι το ρωσικό αεροσκάφος αναχαιτίστηκε από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top