GuidePedia

0

Την εντυπωσιακή είδηση ότι λίγες ώρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στην Συρία από τους Τουρκομάνους, που διέθεταν πυραύλους εδάφους αέρος που είχαν προμηθευτεί από την Τουρκία, ρωσικό πολεμικό πλοίο πέρασε τα Στενά με επιδεικτικό τρόπο μετέδωσε η τουρκική εφημερίδα, Radikal!

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, μετά της 12 ώρα Τουρκίας το ρωσικό πολεμικό πλοίο με την ονομασία «Yamal», διεβηκε με επιδκτικο τροπ οτον Βοσπορο για να φτάσει στον Ελλήσποντο με κατεύθυνση την Συρία όπου θα ενωθεί με τις ρώσικες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι η πρώτη σοβαρή επίπτωση από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους θα είναι τώρα η ολοκληρωτική εξόντωση των Τουρκομάνων της Συρίας, σαν πρώτη κίνηση των Ρώσων στην περιοχή χωρίς ουσιαστικά να μπορεί να αντιδράσει η Τουρκία. Η διαγραφόμενη αυτή απειλή, όπως τονίζει η τουρκική εφημερίδα, θα έχει σαν συνέπεια ένα ογκώδες νέο κύμα προσφύγων προς την τουρκική πλευρά ενώ θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Εκείνο όμως που «καίει» αυτή την στιγμή την Άγκυρα, (τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι NTV), είναι το ενεργειακό, καθώς η Τουρκία εξαρτάται απόλυτα από το ρωσικό και λιγότερο από το ιρανικό φυσικό αέριο και ήδη υπάρχουν σοβαρά ενεργειακά προβλήματα καθώς πολλές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης συχνά μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Στην περίπτωση που η Ρωσία προβεί σε κάποιες περικοπές σαν αντίποινα, η χώρα θα βυθιστεί στο σκοτάδι, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top