GuidePedia

0
Η Ευρώπη της δημοκρατίας και του ουμανισμού ξεκινά επίσημα τον πόλεμο εναντίον της Συρίας-Ο ISIS ως αφορμή
Ξενοφώντας Ερμείδης

Άμεσα και χωρίς ενδοιασμούς για το πλήγμα που θα φέρει στον άμαχο πληθυσμό της Συρίας, η Γαλλία ξεκίνησε τις αεροπορικές επιδρομές στην Συρία με αφορμή τον ISIS. Ο πρόεδρος Ολάντ είχε ανακοινώσει το απόγευμα της Δευτέρας την συμμετοχή της Γαλλίας στην Συμμαχία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Συμμαχία η οποία βομβαρδίζει επιλεκτικά μέχρι στιγμής γεωγραφικά σημεία της Συρίας εδώ και ένα χρόνο και είχε καλυμμένες τις ευρωπαϊκές χώρες στους μέχρι σήμερα βομβαρισμούς.

Όμως μετά το αλληλέγγυο πρόσωπο που έδειξαν οι ισχυρές χώρες της Ε.Ε δεν υπάρχει πρόβλημα να δείξουν ότι αυτοί και κανείς άλλος θα "τιμωρήσει" τους υπαίτιους του προσφυγικού κύμματος.

Έγιναν κιόλας οι πρώτες αναγνωριστικές πτήσεις γαλλικών αεροπλάνων πάνω από την Συρία κι αν πιστέψουμε το Γαλλικό υπουργείο Άμυνας, οι πτήσεις ήταν αποκλειστικά πάνω από στόχους του ISIS.

Παράλληλα η Γαλλία συνεχίζει να εφοδιάζει με πολεμικό υλικό την "αντιστασιακή" κίνηση εναντίον του Άσαντ. Με αυτό τον τρόπο αν και δεν παίρνει μέρος σε χερσαίες επιχειρήσεις, έχει έναν μισθοφορικό στρατό που κάνει την δουλειά που θα έκαναν Γάλλοι πεζικάριοι. 'Ετσι, το κοινό αίσθημα των Γάλλων πολιτών δεν θα κλονιστεί εφόσον φέρετρα Γάλλων στρατιωτών δεν θα φθάσουν για τιμές στα Ηλύσια Πεδία.

Οι αναγνωριστικές πτήσεις αυτές, σύμφωνα με το υπουργείο, έχουν ως πρώτο στόχο την καλύτερη εκτίμηση της κατάστασης, αλλά και τον εγκλιματισμό των γαλλικών πληρωμάτων στο επιχειρησιακό πλάνο των συμμαχικών δυνάμεων, που τελούν κάτω από τις εντολές των ΗΠΑ.

Η Γαλλία μέχρι στιγμής συμμετείχε στις επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους μόνο στο Ιράκ, επειδή -σύμφωνα με την επίσημη δικαιολογία- η δράση της στην Συρία πιθανόν να ενίσχυε την δύναμη του "καθεστώτος" του Άσαντ στην χώρα. Με την απόφαση της κήρυξης πολέμου εναντίον της Συρίας, η Δύση θα καταφέρει επιτέλους να αποδυναμώσει τη κυβέρνηση Άσαντ και η "Αραβική Άνοιξη" να φθάσει και στη Δαμασκό!

Εν αναμονή της απόφασης Γερμανίας και Μ. Βρετανίας

Η Μ. Βρετανία είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πάρει και αυτή μέρος με την δική της αεροπορία στους βομβαρδισμούς της Συρίας αν περάσει η πρόταση του Κάμερον από την Βουλή στην οποία η μόνοι που αντιδρούν στην συμμετοχή στην εισβολή είναι το κόμμα των Εργατικών. Όμως μετά το άνοιγμα των συνόρων για 15,000 Σύριους πρόσφυγες και η Μ. Βρετανία έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο, έτσι οι βομβαρδισμοί στους οποίους θα συμμετάσχει θα είναι καλυμμένοι επιτυχημένα με αφορμή τους τζιχαντιστές που τρέπουν σε φυγή εκτός των συνόρων, Σύριους πολίτες.

Μένει η απόφαση της Γερμανίας, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κάνει επίσημη την παρουσία της αφού ένα μήνα πριν είχε μπει το θέμα στο τραπέζι των συζητήσεων για αποστολή γερμανικού στρατού στην μάχη εναντίον των τζιχαντιστών.

Απομένει να δούμε το μέγεθος των παράπλευρων απωλειών, δηλαδή την σφαγή των αμάχων, αφού σύμφωνα με Γάλλο ειδήμονα (πηγή της Monde), είναι αδύνατον να αποφευχθούν.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top