GuidePedia

0

Το παραμύθι με το «Ένα Καράβι για τη Γάζα» πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Οι στολίσκοι που πλέουν προς τη Γάζα στο όνομα δήθεν του ανθρωπισμού, ενώ στην πραγματικότητα εξυπηρετούν τα γεωπολιτικά συμφέροντα της ισλαμιστικής Τουρκίας στη Μέση Ανατολή, συμφέροντα ενάντια στη συμμαχία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, ήρθε η ώρα να αποκαλυφθούν.
Τις τελευταίες ημέρες η πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» το ελληνικό παράρτημα του λεγόμενου «Στολίσκου της Ελευθερίας ΙΙΙ» έχει ανακοινώσει ότι προετοιμάζεται νέα διεθνή αποστολή προς την Λωρίδα της Γάζας μέσα στις επόμενες ημέρες προφασιζόμενη ότι πρόκειται για ανθρωπιστική βοήθεια προς τον παλαιστινιακό πληθυσμό της Γάζας.
Στην πραγματικότητα το όλο εγχείρημα είναι μια αποστολή υποστήριξης προς την τρομοκρατική ισλαμιστική οργάνωση της Χαμάς που κυβερνά τη Γάζα, της Χαμάς που είναι παράρτημα των Αδελφών Μουσουλμάνων και σύμμαχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Στο παρελθόν οι Έλληνες ακτιβιστές του στολίσκου έχουν δηλώσει την υποστήριξη τους για τη Χαμάς, έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην ανάπτυξη των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ και έχουν συμμαχήσει με ακραία τουρκική οργάνωση.
Επιπλέον, η ανθρωπιστική βοήθεια που μεταφέρουν οι στολίσκοι είναι ελάχιστη σε σχέση αυτήν που περνά από επίσημα Ισραηλινά κανάλια ενώ οι ισχυρισμοί τους περί «παράνομου ναυτικού αποκλεισμού της Γάζας» είναι πέρα για πέρα αναληθείς.

Η Υποστήριξη προς τη Χαμάς

Οι Έλληνες ακτιβιστές του στολίσκου έχουν υποστηρίξει τη Χαμάς με ποικίλους τρόπους.
Κατά την διάρκεια της πρώτης αποστολής στη Γάζα το 2008, Έλληνες και διεθνείς ακτιβιστές συναντήθηκαν και τιμήθηκαν από υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς, μεταξύ των οποίων και ο Ισμαήλ Χανίγια, ο Πρωθυπουργός της Χαμάς, και ο Υπουργός Εξωτερικών της οργάνωσης, Μαχμούντ Αλ Ζάχαρ.
Επιπλέον, συναντήθηκαν με μέλη της Ισλαμικής Τζιχάντ. Προσέξτε καλά εδώ τι γίνεται. Οι Έλληνες «ανθρωπιστές» και «αριστεριστές» ακτιβιστές έχουν πάρε – δώσε με την Τζιχάντ!
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ισμαήλ Χανίγια και η διοίκηση της Χαμάς προετοιμάζουν πανηγυρική υποδοχή των ακτιβιστών από τη νέα αποστολή.
Σημαντικό ρόλο στον συντονισμό του τελευταίου στολίσκου φαίνεται να παίζουν και ξένοι Ισλαμιστές.
Κάποιοι βρίσκονται στην Ελλάδα ενώ άλλοι την επισκέφθηκαν πρόσφατα.
Ο Mazen Kaheel, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας για τον Τερματισμό της Πολιορκίας της Γάζας (ECESG) βρέθηκε πρόσφατα στην Αθήνα για τον συντονισμό του στολίσκου.
Η ECSEG αποτελεί οργάνωση βιτρίνα της Χαμάς, Ο Kaheel είναι από την Γάζα και ήταν μέλος της Ένωσης του Θεού (UOG), ένα δίκτυο «φιλανθρωπικών ιδρυμάτων» επικεφαλής της οποίας είναι ο Youssef Karadawi, ηγέτης της Παγκόσμιας Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Η UOG χαρακτηρίστηκε ως τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ το 2008 για την υποστήριξη που παρέχει στη Χαμάς.
Επίσης σημαντικό συντονιστικό ρόλο στον στολίσκο φαίνεται να παίζει ο Zaher Birawi, εκπρόσωπος της ECESG ο οποίος είναι και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Παλαιστινιακού Φορούμ της Βρετανίας (PFB), η οποία αποτελεί μέρος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη Μεγάλη Βρετανία που υποστηρίζει τη Χαμάς.

Η Αντίθεση προς τις Ελληνο-Ισραηλινές Στρατηγικές Σχέσεις

Σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση (ET-3) στην Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο του 2011, ο Βαγγέλης Πισσίας, επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος «Ένα Καράβι για την Γάζα», εξέφρασε την έντονη αντίθεση του στην ανάπτυξη των Ελληνο-Ισραηλινών στρατηγικών σχέσεων κάνοντας έκκληση για επιστροφή στις «παραδοσιακές σχέσεις της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο».
Εξέφρασε τις ίδιες απόψεις σε συνέντευξή του πρόσφατα στην εφημερίδα «Το Χωνί.» (21.6.2015)

Η συμμαχία με ακραίες τουρκικές οργανώσεις

Οι Έλληνες ακτιβιστές του στολίσκου έχουν συμμαχήσει ανοικτά στο παρελθόν με την «ΙΗΗ», μια ακραία ισλαμική τουρκική οργάνωση με φιλανθρωπικό μανδύα , η οποία ήταν ο κύριος χρηματοδότης και διοργανωτής του στολίσκου το 2010.
Τον Μάιο του 2010, ένοπλοι ακτιβιστές της ΙΗΗ που συμμετείχαν στον στολίσκο για την Γάζα πάνω στο τουρκικό πλοίο «Μάβι Μάρμαρα», ενεπλάκησαν σε βίαιες συγκρούσεις με τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις. Η σύγκρουση οδήγησε στον θάνατο 9 ακτιβιστών και στον σοβαρό τραυματισμό πέντε καταδρομέων του Ισραηλινού Ναυτικού.
Σύμφωνα με έκθεση του Δανικού Ινστιτούτου Διεθνών Ερευνών το 2006, η ΙΗΗ είχε διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα και παγκόσμια ισλαμικά δίκτυα στην δεκαετία το ’90.
Το 2003, μιλώντας ενώπιον δικαστηρίου των ΗΠΑ, ο Γάλλος Δικαστής Ζαν Λουί Μπριγκιέρ, δήλωσε ότι η ΙΗΗ έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αποτυχημένη προσπάθεια του ισλαμιστή τρομοκράτη Αχμέντ Ρεσάμ να ανατινάξει το αεροδρόμιο στο Λος Άντζελες. Επιπλέον, είναι γνωστές οι στενές σχέσεις της ΙΗΗ με την Χαμάς και την ηγεσία της.
Παρά τις αποδείξεις ότι η ΙΗΗ μπορεί να υποστηρίζει διεθνείς τρομοκρατικές δραστηριότητες, οι Έλληνες ακτιβιστές του στολίσκου συνεργάστηκαν στενά μαζί της στο παρελθόν.
Στις 30 Μαΐου του 2011, ο επικεφαλής του παραρτήματος «Ένα Καράβι για την Γάζα», Βαγγέλης Πισσίας συμμετείχε σε συνέντευξη τύπου στην Κωνσταντινούπολη ώστε να τιμήσει τους Τούρκους Ισλαμιστές «Σαχίντ» (Μάρτυρες) που έχασαν την ζωή τους στις συγκρούσεις με τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις το 2010.

Η Χαμάς και η Γάζα

Το Ισραήλ αποχώρησε πλήρως από την Λωρίδα της Γάζας τον Αύγουστο του 2005 διαλύοντας όλους τους οικισμούς και απομακρύνοντας ακόμα και δια της βίας όλους τους Ισραηλινούς εποίκους με σκοπό να προωθήσει την ειρήνη. Η Ισραηλινή κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με την Χαμάς η οποία κατέλαβε την Λωρίδα της Γάζας το 2007 και αύξησε τις επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον Ισραηλινών πολιτών.
Η Χαμάς, είναι μια ακραία Ισλαμική οργάνωση που έχει ως δεδηλωμένο στόχο της την εξόντωση του Κράτους του Ισραήλ. Παίρνει εντολές από την Τεχεράνη, ενώ απορρίπτει την ύπαρξη του Ισραήλ.
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση που εξέδωσε η Ισραηλινή Κυβέρνηση για την επιχείρηση Παρυφή Προστασίας εναντίον της Χαμάς το περασμένο καλοκαίρι, η Χαμάς ευθύνεται για τον θάνατο τουλάχιστον 1,265 Ισραηλινών πολιτών σε τρομοκρατικές ενέργειες και ρίψεις ρουκετών. Έχει εξαπολύσει περισσότερες από 15.200 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ θέτοντας σε κίνδυνοι περί το 70% του Ισραηλινού πληθυσμού.
Επιπρόσθετα, η Χαμάς κατασκεύασε τουλάχιστον 32 σήραγγες στα σύνορα Ισραήλ-Γάζας με σκοπό την πραγματοποίηση τρομοκρατικών ενεργειών εντός Ισραηλινού εδάφους.
Το καλοκαίρι του 2014, το Ισραήλ αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας που διήρκησε ενάμιση μήνα με στόχο να σταματήσει τις εντεινόμενες ρίψεις ρουκετών εναντίον Ισραηλινών πολιτών και να καταστρέψει τις σήραγγες που χρησιμοποιούνταν για την τρομοκρατία. Κατά την διάρκεια των εχθροπραξιών η Χαμάς εξαπέλυσε 4,500 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.
Ενθάρρυνε τους μαχητές της να δραστηριοποιηθούν σε περιοχές αμάχων και να τους μετατρέψουν σε ανθρώπινες ασπίδες. Πολλά κέντρα διοίκησής της βρίσκονταν ανάμεσα σε αμάχους ενώ εξαπολύθηκαν επιθέσεις από τζαμιά, σχολεία, κ.α. Επιπρόσθετα, χρησιμοποιήθηκαν οι ίδιοι χώροι ως αποθήκες όπλων και πυρομαχικών.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ισραηλινή ειδησεογραφική ιστοσελίδα Yediot Ahronot (17.6.2015) o επικεφαλής της UNRWA (Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστινίους πρόσφυγες), Pierre Krahenbul, ανάφερε ότι κατά την διάρκεια του πολέμου η Χαμάς χρησιμοποίησε σχολεία του ΟΗΕ ως αποθήκες όπλων.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις από το περασμένο καλοκαίρι η Χαμάς ασχολείται με την ανανέωση του οπλοστασίου της και την ανακατασκευή επιθετικών σηράγγων παρά με την ανοικοδόμηση της Λωρίδας. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ξαναρχίσει οι επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.

Ο Ναυτικός Αποκλεισμός της Γάζας

Δεδομένου ότι βρίσκεται σε μια εμπόλεμη κατάσταση με τη Χαμάς, το Ισραήλ έχει επιβάλει ναυτικό αποκλεισμό στην Λωρίδα της Γάζας με στόχο να εμποδίσει την παράνομη μετακίνηση όπλων προς το καθεστώς. Ο αποκλεισμός έχει ανακοινωθεί, προσδιοριστεί και είναι σύννομος με το Διεθνές Δίκαιο.
Μάλιστα, ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων που διορίστηκε από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Ban Ki Moon, με Πρόεδρο τον Sir Geoffrey Palmer, πρώην Πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, για να διερευνήσει τόσο τον ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ όσο και τα γεγονότα που οδήγησαν στο επεισόδιο με το τουρκικό πλοίο «Mavi Marmara» εξέδωσε έκθεση στις 2 Σεπτεμβρίου 2011 αναφέροντας ότι ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας από το Ισραήλ είναι νόμιμος και ότι οι ακτιβιστές χρησιμοποίησαν βία εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών, εγείροντας σοβαρά ερωτηματικά για τις πραγματικές προθέσεις τους.
Επομένως οι ισχυρισμοί των ακτιβιστών του στολίσκου ότι ο αποκλεισμός είναι παράνομος είναι στην πραγματικότητα αβάσιμοι.
Η απειλή της παράνομης διακίνησης όπλων προς την Λωρίδα της Γάζας μέσω θαλάσσης δεν είναι θεωρητική. Παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση το 2011, όταν το Ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό σταμάτησε το πλοίο Victoria στη Μεσόγειο πάνω στο οποίο βρέθηκαν 50 τόνοι όπλων ιρανικής προέλευσης που προορίζονταν για τη Χαμάς, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες όλμοι.

Η ανθρωπιστική βοήθεια

Η ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθεια που περνά μέσα στην Λωρίδα της Γάζα από επίσημα χερσαία Ισραηλινά περάσματα είναι μεγάλη ενώ αυτή που μεταφέρουν οι στολίσκοι είναι σχεδόν μηδαμινή.
Τα τελευταία επτά χρόνια και στις εννέα προηγούμενες αποστολές τους από το 2008, οι στολίσκοι έχουν μεταφέρει ελάχιστη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.
Σύμφωνα με την COGAT (Συντονιστική Αρχή της Ισραηλινής Κυβέρνησης στις Παλαιστινιακές Περιοχές), μόνο στις 14 Ιουνίου 2015 μεταφέρθηκαν στη Γάζα σε 544 φορτηγά, 16.982 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας όπως τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα , ιατρικός εξοπλισμός και δομικά υλικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η COGAT συντονίζει τις δραστηριότητές της με όλες τις διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις και την Παλαιστινιακή Αρχή.
Οι ακτιβιστές του στολίσκου θα μπορούσαν εύκολα να μεταφέρουν την βοήθεια τους στη Γάζα μέσω των επίσημων περασμάτων. Αντ’ αυτού επιλέγουν τον δρόμο της πρόκλησης εναντίον του Ισραήλ.
Οι ισχυρισμοί ότι το Ισραήλ εμποδίζει τα έργο ανοικοδόμησης της Γάζας είναι αβάσιμοι.
Στην πραγματικότητα, το Ισραήλ είναι αυτό που παρέχει με συνέπεια ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.
Πάνω από 1,2 εκατομμύρια τόνοι δομικών υλικών έχουν μεταφερθεί στη Γάζα από το περασμένο καλοκαίρι.
Αυτό οφείλεται εν μέρει στην επέκταση των συνοριακών περασμάτων του Ισραήλ με τη Γάζα όπου πλέον έχουν την δυνατότητα να περνούν 800 φορτηγά την ημέρα.
Το Ισραήλ έχει επενδύσει 10 εκατομμύρια δολάρια για την περαιτέρω επέκτασή τους ώστε να έχουν την δυνατότητα 1000 φορτηγά να περνούν την ημέρα.
Τα υλικά που έχουν περάσει στη Γάζα χρησιμοποιούνται για την ανοικοδόμηση κατοικιών, σχολείων και υποδομών.
Επιπρόσθετα, το Ισραήλ έχει διπλασιάσει την ποσότητα νερού που παρέχει στη Γάζα από 5 εκατομμύρια σε 10 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως. Επιπλέον, το Ισραήλ παρέχει 125 Μεγκαβάτ ηλεκτρικού ρεύματος στη Λωρίδα.
Στο παρελθόν αντί να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της Γάζας, η Χαμάς έχει χρησιμοποιήσει δομικά υλικά αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων για να χτίσει σήραγγες για τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον του Ισραήλ και για να αυξήσει το οπλοστάσιό της σε ρουκέτες.
Οι ακτιβιστές του στολίσκου συχνά αναφέρονται στη Γάζα ως αποκλεισμένη περιοχή 1,8 εκατομμυρίων κατοίκων με μεγάλες ζημιές στην υποδομή της.
Όμως οι ζημιές αυτές οφείλονται στο γεγονός ότι κυβερνάται από μια εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση που προκαλεί συνεχώς πολέμους με το Ισραήλ και χρησιμοποιεί την διεθνή αρωγή στην περιοχή για να αυξήσει το οπλοστάσιο της, αντί για την ανάπτυξη της περιοχής.
Πολλά από τα έργα που έχουν προβλήματα οφείλονται στην έλλειψη συντονισμού μεταξύ της Παλαιστινιακής Αρχής και της Γάζας καθώς και στην εχθρότητα ανάμεσα στη Φάταχ που κυβερνά την Δυτική Όχθη και τη Χαμάς που κυβερνά τη Γάζα.

Συμπεράσματα

Οι ισχυρισμοί των ακτιβιστών για δήθεν «παράνομο ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας», που έχει επιβληθεί για την προστασία του Ισραήλ από την εισροή παράνομων όπλων στη Λωρίδα της Γάζας είναι τελείως αβάσιμοι.
Η ανθρωπιστική βοήθεια που μεταφέρουν είναι μηδαμινή σε σχέση με αυτήν που περνά από επίσημα Ισραηλινά χερσαία περάσματα.
Είναι σαφές ότι όπως και στο παρελθόν, η τελευταία αποστολή των ακτιβιστών του στολίσκου έχει μοναδικό σκοπό να προχωρήσει σε μια νέα προβοκάτσια εναντίον του κράτους του Ισραήλ και ταυτόχρονα να δώσει υποστήριξη προς το καθεστώς της Χαμάς που κυβερνά τη Γάζα. Το καθεστώς αυτό επιδιώκει με λόγια και με πράξεις την καταστροφή του συμμάχου μας Ισραήλ.

Στη φωτογραφία ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα, Βαγγέλης Πισσίας (αριστερά) σε θερμό εναγκαλισμό με τον ηγέτη της Χαμάς, Ισμαίλ Χανίγια (δεξιά), σε παλαιότερη αποστολή του στολίσκου.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top