GuidePedia

0

O Χουσεΐν Μουσταφά Περί, ένας Τούρκος που εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος τον περασμένο Σεπτέμβριο, συνελήφθη από τους Κούρδους, τραυματισμένος, στο Τελ Αρμίς, μετά τη νίκη τους κατά των τζιχαντιστών στο Τελ Αμπιγιάντ. Ο Τούρκος τζιχαντιστής εμφανίστηκε σε βίντεο να αποκαλύπτει τη διασύνδεση της Τουρκίας με το ΙΚ.
Της Amberin Zaman
ΠΗΓΗ: http://www.al-monitor.com/

Ο Περί είχε ενταχθεί σε μια τουρκική μονάδα του ΙΚ με την ονομασία «Σαϊφούλ Ισλάμ». Ο 25χρονος Περί κατάγεται από την επαρχία Αντιγιαμάν. Εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο και πήγε στην Κωνσταντινούπολή. Εκεί στρατολογήθηκε από τζιχαντιστές, σε ένα τζαμί. Κατόπιν πέρασε στην Συρία όπου εντάχθηκε και επίσημα στο ΙΚ.
«Πέρασα εύκολα τα σύνορα στην περιοχή του Γκαζιαντέπ. Πέρασα μαζί με τρεις Ινδονήσιους και τρεις Ουιγούρους. Δεν υπήρχαν στρατιώτες. Περάσαμε χωρίς πρόβλημα», αναφέρει. Ο Περί εντάχθηκε στην τουρκική μονάδα επικεφαλής της οποίας ήταν ένας εμίρης, ο Αμπού Οσαμά αλ Κουρντί, ένας Κούρδος από το Ικόνιο που είχε πολεμήσει και στο Αφγανιστάν.

Η μονάδα δρούσε κατά ομάδες των 10 ανδρών, αναφέρει ο Περί. Ο μέσος όρος ηλικίας ήταν μεταξύ 20 και 22. Οι περισσότεροι είχαν ελάχιστη ή καθόλου στρατιωτική εμπειρία και στέλνονταν στη μάχη μετά από σύντομη εκπαίδευση δύο εβδομάδων. «Πολλοί σαν και μένα είχαν στρατολογηθεί σε τζαμιά στο Ικόνιο από τζιχαντιστές ισλαμοδιδασκάλους», είπε.
Ο πρώην βουλευτής του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο Ατίλλας Καρτ, είχε αποδείξει πως η Τουρκία βοηθούσε τους τζιχαντιστές στην Συρία. «Έδωσα όλα τα στοιχεία στις αρχές. Δεν κινήθηκε κανείς», είπε ο βουλευτής, επιβεβαιώνοντας την κατάθεση του Περί, ο οποίος τα λέει όλα στο παρακάτω βίντεο.


πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top