GuidePedia

0


Ντοκουμέντο με τις οδηγίες ενός δουλέμπορου προς τους μετανάστες.
Πρόκειται για ένα ντοκουμέντο της ντροπής και στην ουσία αποτελεί το «δασκάλεμα» έναντι της αμοιβής που πήρε το κύκλωμα!

«Όταν φτάσεις στο σκάφος να καταστρέψεις και να ρίξεις στο νερό κάθε είδους χαρτί-έγγραφο που αποδεικνύει την ταυτότητα σου. Ύστερα από 15 λεπτά θα βρίσκεσαι στην Ελλάδα. Όταν εμφανιστεί το σκάφος της ελληνικής περιπόλου, άσε να σε προσεγγίσουν και στη συνέχεια κάνε μια…
τρύπα με ένα μαχαίρι σε έναν από τους αερόσακους του φουσκωτού τους, μόνο από την πίσω πλευρά του φουσκωτού.
Μην φοβηθείς οι Έλληνες θα σε σώσουν.
Δεν μπορούν να σε απελάσουν επιστρέφοντας σε στην τούρκικη παραλία απ` όπου και σε παρέλαβαν. Μην μιλήσεις καθόλου Αγγλικά.
Προσποιήσου ότι δεν καταλαβαίνεις τίποτα απολύτως από την Αγγλική γλώσσα.
Επαναλάμβανε συνεχώς τη λέξη «ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ,ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ» (σήμερα: ΣΥΡΙΑ… ΣΥΡΙΑ… Αλήθεια από πότε οι Σύριοι είναι ακόμη και νέγροι???) και δώσε το όνομα ALI MOHAMED. Φρόντισε να καταστρέψεις αυτό το μήνυμα όσο το δυνατόν πιο σύντομα».

Οποιος ασχολείται με το ρεπορτάζ της παράνομης διακίνησης μεταναστών, γνωρίζει πολύ καλά, ότι αυτό το «παραμύθι» είναι εδώ και χρόνια στα χείλη κάθε λαθρομετανάστη ενώ η «εντολή» τους για να σχίσουν τη βάρκα, στην ουσία, τους λένε το «μυστικό» πως θα αποφύγουν την αποτροπή εισόδου κάνοντας τους «ναυαγούς» με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένο το Ελληνικό Λιμενικό, να τους «διασώσει» και να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο, σύμφωνα πάντα … με τους διεθνείς κανόνες!
Ο μετανάστης ξεκινώντας από τη χώρα του επισκέπτεται τα παράνομα στέκια των λαθρεμπόρων και έρχεται σε επαφή με τους συνεργούς τους . Στο κάθε λαθρομετανάστη δίνεται ένας «κωδικός « τον οποίο γνωρίζει μόνο ο ίδιος και όταν φτάσει στο τελικό προορισμό του πηγαίνει στο αντίστοιχο «παράρτημα» στην Ελλάδα και δηλώνει τον κωδικό που του δόθηκε. Αυτή είναι η απόδειξη ότι το «πακέτο» -όπως τους αποκαλούν οι δουλέμποροι- έφτασε με επιτυχία στον προορισμό του.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top