GuidePedia

0

Καταπίεση, στρατόπεδα εργασίας, κακομεταχείριση, βασανιστήρια, εκτελέσεις: Οι Χριστιανοί διώκονται σε πάνω από 50 χώρες στον κόσμο. Το μίσος αυξάνεται. Ο ισλαμικός εξτρεμισμός αποτελεί την κύρια πηγή δίωξης των Χριστιανών στις περισσότερες από τις χώρες που απαριθμούνται διώξεις.

Θλιβερό ρεκόρ: Παγκοσμίως, περίπου 100 εκατομμύρια Χριστιανοί διώκονται εξαιτίας της πίστης τους. Οι Χριστιανοί είναι έτσι η περισσότερο διωκόμενη θρησκευτική ομάδα σε όλο τον κόσμο.

Η ετήσια επισκόπηση από το Open Doors είναι μια κατάταξη των 50 χωρών, όπου οι Χριστιανοί πλέον διώκονται και υφίστανται διακρίσεις λόγω της πίστης τους. Αυτός ο κατάλογος των διώξεων και της καταπίεσης των Χριστιανών δημιουργήθηκε από μια διεθνή ομάδα εμπειρογνωμόνων σε συνεργασία με τους Χριστιανούς των ενδιαφερόμενων χωρών.

Στην Βόρεια Κορέα περίπου 70.000 Χριστιανοί βρίσκονται σε φυλακές ή στρατόπεδα συγκέντρωσης. Στην αιματηρή κατάταξη ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Σομαλία. Στο Ιράκ, (3) και τη Συρία (4) οι Χριστιανοί υποφέρουν ιδιαίτερα από τη βασιλεία του τρόμου των τζιχαντιστών. Έτσι, η πλειοψηφία των διωγμών καταγράφεται σε μουσουλμανικές χώρες - και θα μπορούσε να είναι μια εκρηκτική ύλη στην τρέχουσα συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή ισλαμοφοβία που έχει ανάψει σε όλη την Ευρώπη. Η Τουρκία έχει επιστρέψει μετά από τρία χρόνια στην κατηγορία των 50 πρώτων χωρών.

Ο Παγκόσμιος Δείκτης Δίωξης δείχνει το μέγεθος των διωγμών στις αντίστοιχες χώρες. Ωστόσο, προκειμένου να δείτε τους ανθρώπους πίσω από αυτούς τους αριθμούς, είναι απαραίτητο να μοιραστείτε περισσότερα για τις προσωπικές ιστορίες αυτών των ανθρώπων που πληρώνουν υψηλό τίμημα για την πίστη τους.

Η προτεσταντική διαθρησκειακή οργάνωση OpenDoors, παράλληλα με την δημοσίευση του καταλόγου Παγκόσμιος Δείκτης Δίωξης 2015, παρουσιάζει έναν συνολικό φάκελο, συμπεριλαμβανομένου ενός διαδραστικού χάρτη του κόσμου των διωγμών, βίντεο και φωτογραφίες, προσωπικές μαρτυρίες.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top