GuidePedia

0

Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, της “χαλαρής” ψήφου των ευρωεκλογών του Μαΐου 2014 και της συνολικής διαφοράς των 3,85 μονάδων από τη ΝΔ, όχι μόνο επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά και με τη “σκληρή” ψήφο των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, μετά την αναγγελία του exit-poll και των πρώτων αποτελεσμάτων, αλλά όλα δείχνουν πως θα είναι μεγαλύτερη. Σε αυτές τις εκλογές η ΝΔ επέλεξε την πανσπερμία τρομοκρατικών διλημμάτων και προσπάθησε την απόλυτη πόλωση του εκλογικού Σώματος. Που εκ του αποτελέσματος διαπιστώνουμε πως έστρεψε δεξιούς ψηφοφόρους προς την ριζοσπαστική αριστερά, ως αντίδραση της οσφυοκαμπτικής πολιτικής της Κυβέρνησης που εφάρμοσε χωρίς ίχνος ουσιαστικής διαπραγμάτευσης την σκληρή πολιτική της σιδηράς κυρίας της Γερμανίας και των δανειστών – τοκογλύφων, κατ΄ ευφημισμό ισότιμους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετά λοιπόν, την πτώση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη το ’93 και την νεκρανάσταση του Ανδρέα Παπανδρέου, το έργο επαναλαμβάνεται από τον ίδιο άνθρωπο εν έτει 2015. Τον Αντώνη Σαμαρά που για πρώτη φορά στην Ελλάδα, “φέρνει” στην Εξουσία ένα κατ΄ εξοχήν αριστερό κόμμα.
  
«Νικητής» των εκλογών η Αποχή
Είναι υποχρέωση όλων μας να προσερχόμαστε στις κάλπες, όταν αυτές “στήνονται” και να ψηφίζουμε, γιατί στη Δημοκρατία αυτή είναι η δύναμη του πολίτη. Δυστυχώς όμως και σε αυτές τις εκλογές ο μεγάλος “νικητής” είναι η αποχή. Τα ποσοστά συμμετοχής των πολιτών παρουσίασαν φθίνουσα πορεία σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του Ιουνίου 2012, όπου το ποσοστό κυμάνθηκε στο 37,53%. Τελευταίο αρνητικό ρεκόρ του Μαίου του ίδιου έτους, όπου το ποσοστό ήταν 35%. Και πιστεύουμε πως οι κύριοι λόγοι είναι δυο: Πρώτον, μεγάλο μέρος του λαού μας έχει απαξιώσει συλλήβδην το πολιτικό προσωπικό της χώρας και δεν περιμένει τίποτε από το οποιοδήποτε κόμμα. Δεύτερον, η οικονομική ανέχεια του λαού μας που άφησε εκτός κάλπης πολλούς ετεροδημότες, από τη στιγμή που ήταν ολοσχερής η διάλυση του κρατικού μηχανισμού, που δεν τους έδωσε οικονομικές ελαφρύνσεις για να πάνε να ψηφίσουν στους τόπους που έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα. Ακόμη, το γεγονός πως 70 ετεροδημότες από το Καστελόριζο ήταν εγκλωβισμένοι στη Ρόδο και δεν υπήρχε πλοίο να τους πάει στο γειτονικό νησί, δείχνει τη διάλυση του κρατικού μηχανισμού. 
ΣΥΡΙΖΑ όπως ΠΑΣΟΚ του 1981;
Υπήρξαν στιγμές που όταν άκουγες τον Τσίπρα, ήταν σαν να άκουγες τον Ανδρέα Παπανδρέου του ΄81. Με όλα εκείνα τα συνθήματα που στην πορεία οδηγήθηκαν στις καλένδες της λήθης. Έπρεπε όμως, να φύγουν οι υποταγείς Μνημονιακοί. Από την επόμενη στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μας βρει απέναντί της, εάν δεν υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε. Θα μας βρει απέναντί της για τις θέσεις της στα Εθνικά θέματα, στα θέματα Εκκλησίας, στη διαχείριση του λαθρομεταναστευτικού. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτε άλλο, από τη στιγμή που όταν έκλεινε αυτό το άρθρο δε γνωρίζαμε εάν θα είναι αυτοδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ ή όχι.     
Κατατροπώθηκε η ΝΔ
Αυτή τη φορά τα τρομοκρατικά διλλήματα της ΝΔ δεν πέτυχαν την αναμενόμενη συσπείρωση των ψηφοφόρων, όπως ακριβώς έγινε μεταξύ των δυο εκλογών του 2012. Θα θυμίσουμε πως τον Μάιο η ΝΔ είχε λάβει ποσοστό 18,85% και τον Ιούνιο 29,66%. Δηλαδή, διαφορά μέσα σε ένα μήνα 10,81%. Όμως, άλλο 2012 και άλλο 2015. Αυτά τα τελευταία χρόνια η οικονομική φορομπηχτική πολιτική της ΝΔ οδήγησε τους ψηφοφόρους στην ενίσχυση μιας άλλης πολιτικής που προεκλογικά εξέφρασε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η κατακραυγή του κόσμου εκφράστηκε και κατά του αλαζονικού προσώπου του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της πολιτικής του καμαρίλας και οι οποίοι οδήγησαν δεξιές ψήφους στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αναμενόμενο λοιπόν, από την επομένη των εκλογών να αρχίσουν τα όργανα διαδοχής της προεδρίας της ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς θα καταγραφεί στην Ιστορία ως ο χειρότερος Πρωθυπουργός. Θα καταγραφεί ως ο πολιτικός που διάλυσε εκτός της χώρας, την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και τους “ανάγκασε” να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί, το πρώτο που βροντοφώναζαν μέσα τους, ήταν: «αέρα, αέρα να φύγει η χολέρα»!    
Η “Χρυσή Αυγή” ήττα του πολιτικού Συστήματος
Ο τρόμος και ο φόβος στην πολιτική είναι αρνητικός παράγοντας. Έτσι λειτούργησε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και έκλεισε στη φυλακή εκλεγμένους με δημοκρατικές διαδικασίες Βουλευτές της “Χρυσής Αυγής”, στήνοντας κατηγορητήριο “εγκληματικής οργάνωσης” χωρίς να υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που να στοιχειοθετούν τέτοιο βαρύ κατηγορητήριο. Αυτή η κυβέρνηση χώρισε το λαό μας σε πολίτες του δημοκρατικού – συνταγματικού τόξου και σε μη ανήκοντες σε αυτό. Ο λαός όμως, καταδίκασε αυτές τις φασιστικές πρακτικές και όλα δείχνουν πως το κόμμα της “Χρυσής Αυγής” θα καταγράψει υψηλότερα ποσοστά από αυτά του Ιουνίου 2012 (6,97%) και θα είναι πάλι τρίτο κόμμα. Παρ΄ ότι ο αρχηγός και οι μισοί Βουλευτές της είναι έγκλειστοι στις φυλακές και οι άλλοι μισοί βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό.
Οι Ποταμίσιοι σύντομα θα στερέψουν
Κι όμως, το “Ποτάμι” των Διεθνιστών τα κατάφερε. Το “Ποτάμι” της ολίγης Δεξιάς (Μάνος) και της ολίγης αριστεράς (Λυκούδης). Το “Ποτάμι” του πολιτικού αχταρμά, που δεν έχει ιδεολογία και που ενοχλείται από την έννοια του Έθνους, των ακραίων πολιτικών αντιθέσεων και του άφθονου χρήματος που “έσπρωξαν” οι μεγαλοκαρχαρίες της ζωή μας, είναι της μιας εκλογικής αναμέτρησης, γιατί μετεκλογικά δεν θα έχουν κάτι που να ενώνει όλους αυτούς τους πολιτικά τυχάρπαστους, και θα διαλυθούν. Δυστυχώς όμως, υφάρπαξαν την ψήφο των μπαχαλάκηδων και των καφενόβιων, που δήθεν ήθελαν μια άλλη πολιτική πρόταση. Σύντομα θα μετανιώσουν για τη στήριξή τους σε αυτά τα υπό κατεδάφιση πολιτικά υλικά!!            
 Αντίστοιχος του Σαμαρά ο Βενιζέλος
“Εάν δεν ταίριαζαν δε θα συμπεθέριαζαν”, λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Ο Βενιζέλος διάλυσε οριστικά το ΠΑΣΟΚ στις παρούσες εκλογές, καταγράφοντας απίστευτα φθίνουσα πορεία. Από το 12,28% του Ιουνίου 2012, παίζει πλέον στο 5 με 6%. Αλλά τι να περιμένει κανείς από ένα πάλαι ποτέ κόμμα Εξουσίας, όταν εκλιπαρεί το λαό μας για να το κατατάξει τρίτο κόμμα, προκειμένου να είναι ο ρυθμιστής των μετεκλογικών εξελίξεων;   
Θα αναγνώσουν το μήνυμα των εκλογών οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες”;
Τέλος καλό, όλα καλά! Οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” κατάφεραν όπως όλα δείχνουν να συμμετέχουν στην επόμενη Βουλή. Λίγο “σπρώξιμο” από άλλα Κόμματα και Κινήματα, λίγο η σωστή προεκλογική διαφημιστική καμπάνια, ξεπέρασε στρεβλώσεις και προβλήματα δυόμιση ετών και το εκλογικό Σώμα τους δίνει άλλη μια ευκαιρία. Θα λάβουν όμως το μήνυμα του λαού μας. Θα καταλάβουν πως είναι ηττημένοι και όχι νικητές από τη στιγμή που τον Ιούνιο του 2012 έλαβαν ποσοστό 7,51% και σήμερα χάνουν τη μισή δύναμή τους; Θα καταλάβουν ότι γλύτωσαν την κατηγορία την τελευταία στιγμή και δεν υποβιβάσθηκαν; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα;!!  
Από ηγέτες, αποδιοπομπαίοι τράγοι

Αυτές οι εκλογές σήμαναν τους τίτλους τέλους για το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη και της ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη. Εκείνων που έγιναν δεκανίκια στήριξης των Μνημονιακών κυβερνήσεων που διέλυσαν την Πατρίδα και εξαθλίωσαν το λαό της.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top