GuidePedia

0

Το Ανώτατο Συμβούλιο Ελληνοτουρκικής συνεργασίας έγινε για να γίνει. Ήταν το τελευταίο που είχε να κάνει η κυβέρνηση στην προσπάθεια “κατευνασμού” της “ζωηρής” Τουρκίας. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε με την συνάντηση Αβραμόπουλου-Ερντογάν, συνεχίστηκε με το ταξίδι Βενιζέλου στην Τουρκία και ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη Νταβούτογλου και υπουργών του στην Αθήνα.

Το συμπέρασμα που προέκυψε είναι ένα: η Τουρκία δεν δείχνει καμία διάθεση να κάνει πίσω σ΄ όσα παράλογα ζητά και σ΄ όσα παράνομα πράττει . Στην Κύπρο και στο Αιγαίο. Ο κ.Νταβούτογλου το έκανε σαφές με τις συνεντεύξεις του σε ελληνικά ΜΜΕ.

Τα “πυρομαχικά” …κατευνασμού λοιπόν τελείωσαν . Και καλό θα είναι να καταλάβουν στην Αθήνα ότι στα ελληνοτουρκικά δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα άλλο εκτός από ένταση και πίεση.
Δυστυχώς η πολιτική πραγματικότητα που ζούμε θυμίζει όλο και περισσότερο …1996. Για να μην πούμε ότι τα δεδομένα σήμερα είναι πολύ χειρότερα. Η πολιτική αστάθεια τότε και τώρα είναι το κοινό σημείο που προβληματίζει . Σήμερα υπάρχουν επιπλέον οι επιπτώσεις της 5ετούς οικονομικής κρίσης που έχουν επηρεάσει σ΄ ένα βαθμό και τις Ένοπλες Δυνάμεις .

Το σημαντικότερο πρόβλημα όμως είναι ότι οι πολιτικές δυνάμεις που πρωταγωνιστούν στο “πολιτικό παιχνίδι” δεν δείχνουν να έχουν κατανοήσει πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει όπως πολλοί ίσως να σπεύσουν να υποστηρίξουν ότι “πρέπει η κυβέρνηση να στηριχθεί και να μην έχουμε εκλογές και αστάθεια” ή από την άλλη να “πάμε τώρα σε εκλογές για να προκύψει μια νέα κυβέρνηση”. Η πολιτική αντιπαράθεση όποια εξέλιξη κι αν έχει , δεν πρέπει να αποτρέψει την προσπάθεια δημιουργίας ενός “εθνικού μετώπου” το οποίο θα μεταδίδει σιγουριά και αποφασιστικότητα στα εθνικά θέματα και ειδικά στα ελληνοτουρκικά που σίγουρα μπαίνουν σε “σκληρή φάση”. Δεν υπάρχει αυτή η αίσθηση και γι΄ αυτό λέμε ότι αν όχι όλα ,πάντως πολλά απ΄ όσα συμβαίνουν σήμερα μας θυμίζουν το 1996.

Κι επειδή πάθαμε τότε πολλά που ακόμη και σήμερα πληρώνουμε ας δείξουμε ότι τουλάχιστον μάθαμε.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις δηλώνουν μέσω των δημόσιων δηλώσεων των πολιτικών τους προϊσταμένων, έτοιμες για όλα. Ελπίζουμε το ίδιο να ισχύει και για το πολιτικό μας σύστημα το οποίο θα κληθεί να διαχειριστεί την όποια δυσκολία προκύψει με τον επιθετικό γειτονά μας.

Η φωτογραφία του Νίκου Παναγιωτόπουλου από την εορτή του Αγίου Νικολάου στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων είναι επίκαιρη. Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας ανάβει ένα κερί στην χάρη του. Ας ελπίσουμε ότι θα “πιασει τόπο”…


πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top