GuidePedia

0
Image

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Το ΝΑΤΟ ''βάζει μπροστά'' η Άγκυρα στην Ανατολική  Μεσόγειο μέσω άσκησης  στην οποία συμμετέχουν και πλοία της Συμμαχίας,  με στόχο, όπως ομολογεί  σήμερα η Milliyet, την υπενθύμιση της '‘ύπαρξης της Τουρκίας’' στην περιοχή- δηλαδή για να δώσει ''νομιμοποίηση'' και άλλοθι στην απροκάλυπτη εισβολή της στην κυπριακή ΑΟΖ και την πολιτική κανονιοφόρων που εφαρμόζει.

«Γαλάζια Φάλαινα-2014»

Η άσκηση  με την κωδική ονομασία «Γαλάζια Φάλαινα-2014» αρχίζει από αύριο και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, κοντά στο οικόπεδο  «Αφροδίτη» ( ''οικοπεδο'' 12) στην κυπριακή ΑΟΖ, όπου έχουν γίνει οι έρευνες για πετρέλαιο από την αμερικανική Noble. Ωστόσο παρόλο που η άσκηση είναι διεθνής με συμμετοχή και του ΝΑΤΟ, η Άγκυρα, όπως προκύπτει από το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, έχει ''χειραγωγήσει'' το σενάριό της και το χρησιμοποιεί, μέσω της επικοινωνιακής πολιτικής, για άσκηση επιρροής και προπαγάνδας.

Πάντα κατά την Μιλιέτ, στην  άσκηση , παράλληλα με 9 τουρκικά πολεμικά πλοία της ''φιλοξενούσας''/οργανώτριας χώρας, θα λάβουν μέρος και στοιχεία των ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Βρετανίας και του Πακιστάν. Σκοπός, γράφει η  Milliyet, είναι η υπενθύμιση της ‘'ύπαρξης της Τουρκίας’' στην περιοχή - μάλιστα για ευρύτερη την περιοχή σημειώνει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία  και το Ισραήλ ''ξεκίνησαν άλμα ενέργειας''.

Χειραχωγούμενη άσκηση

 Στην διεθνή άσκηση η Τουρκία θα λάβει μέρος με 9 πολεμικά πλοία και - πάντα κατά την ''Μιλλιέτ'' - έγινε γνωστό ότι επέλεξε την περιοχή αυτή προς απάντηση στις έρευνες της «νοτίου Κύπρου» για υδρογονάνθρακες.
Τα πολεμικά πλοία, που υπάγονται στις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις, παρακολουθούν τις εργασίες που γίνονται από απόσταση 7 μιλίων και διαβιβάζουν τις εξελίξεις στην Άγκυρα.
Και συνεχίζει  η τουρκική προπαγάνδα για την ''χειραγωγούμενη'' άσκηση: Όταν η ιταλική εταιρεία Eni ενέτεινε τις έρευνές της στον τομέα νότια της Κύπρου, η Τουρκία αποφάσισε να πραγματοποιήσει την άσκηση «Γαλάζια Φάλαινα-2014» στην ίδια περιοχή με την υποστήριξη τριών χωρών (!) για να υπενθυμίσει την ύπαρξη της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Στην άσκηση σχεδιάζονται να γίνουν αμυντικοί υποβρύχιοι ελιγμοί και η δύναμη κρούσης θα είναι η Τουρκία.Στην άσκηση θα λάβουν μέρος τρεις φρεγάτες, δύο κορβέτες, τέσσερα υποβρύχια, τρία περιπολικά αεροσκάφη του ναυτικού, τρία ελικόπτερα του ναυτικού, ένα πλοίο εφοδιαστικής υποστήριξης  και δύο σκάφη της Ακτοφυλακής. Το Αρχηγείο των Αεροπορικών της Τουρκίας  Δυνάμεων θα λάβει μέρος με δύο πολεμικά αεροσκάφη.

Τι έχει κάνει η Ελλάδα;


Το ερώτημα είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες  στην  Ελλάδα έχουν ενημερώσει  καταλλήλως η μια την άλλη  και στην συνέχεια όλες μαζί  ( Μέγαρο Μαξίμου,Υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας) για το πως χρησιμοποιεί η Αγκυρα το ΝΑΤΟ ,τις ΗΠΑ και τη Βρετανία για να προβαλει και να ΄΄κατοχυρώσει'' τις πατανομίες της που θίγουν την διεθνή ένομη ταξη...
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top