GuidePedia

0

Μεγάλος αριθμός όπλων κατεβαίνουν δύο μέρες τώρα από το αμερικανικό πλοίο Resolve, στο λιμάνι Λιμάκ της Αλεξανδρέτας.

Την ώρα που αρμόδιοι μιλάνε για ¨Πάτριοτ¨, ο βουλευτής του CHP Εντίμπογλου, ισχυρίζεται πως μεταφέρεται στρατιωτικό υλικό για την εκπαίδευση των αντιπολιτευόμενων της Συρίας.
Χτες το πρωί το αμερικανικό πλοίο Resolve, που προσέγγισε  το λιμάνι Λιμάκ της Αλεξανδρέτας, άρχισε να κατεβάζει τον δηλωμένο ως ¨αυτοκίνητα¨ φόρτο του.  Όταν όμως άρχισε να κατεβαίνει το φορτίο, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι πολλές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι πινακίδες και τα ονόματα των εταιριών των οχημάτων που μετέφεραν τον φόρτο ήταν καλυμένα. Μετά από αυτή την έκτακτη κατάσταση έγινε αντιληπτό πως δεν επρόκειτο για αυτοκίνητα αλλά για αμερικανικό στρατιωτικό υλικό, ενώ δεν έγινε κάποια ξεκάθαρη ανακοίνωση για το θέμα.
¨ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ¨
Στην δήλωση που έκανε στην εφημερίδα Sol ο βουλευτής Χατάι του CHP Μεχμέτ Αλή Εντίμπογλου που παρακολουθεί το θέμα είπε πως ¨Από χτες η είσοδος και έξοδος στο λιμάνι γίνονται υπό σφιχτό έλεγχο¨. Ο Εντίμπογλου περιέγραψε πως ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει το λιμάνι και ότι από το πλοίο αντί για αυτοκίνητα, κατεβαίνουν πύραυλοι, ράμπες πυραύλων, βαριά όπλα και ξένοι στρατιωτικοί. Ο Εντίμπογλου ανέφερε πως παρά το ότι από χθες καταβάλλει προσπάθειες να μάθει την κατεύθυνση του φόρτου αυτού, δεν  μπόρεσε να αποσπάσει μια καθαρή απάντηση.


ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ;
Ο Εντίμπογλου περιγράφει πως σήμερα επικοινώνησαν μαζί του αρμόδιοι που του είπαν πως επρόκειτο για ¨Πάτριοτ¨ και είπε :  ¨Μπορεί αυτό εν μέρει να είναι αληθές, δεν μπορώ να ξέρω. Αλλά είναι εντυπωσιακά αυτά τα έκτακτα μέτρα όπως η κάλυψη των πινακίδων και των εταιριών που μεταφέρουν τον φόρτο. Επίσης το γεγονός πως τα οχήματα πήραν τον δρόμο προς Οσμανίγιε οδηγεί στην σκέψη πως τμήμα αυτών των υλικών προορίζεται για εκπαίδευση-εξοπλισμό των ¨μετριοπαθών της αντιπολίτευσης¨. Θα συνεχίσω να παρακολουθώ το θέμα για να πάρω μια καθαρή απάντηση¨.

Αλή Ουφούκ Αρικάν
Haber.sol.org 20/11/2014
Σχ : Η τρίτη φωτογραφία λέει ¨στρατιωτικά οχήματα¨και η τέταρτη δείχνει σκάφος του τουρκικού λιμενικού που είναι δίπλα στο αμερικανικό σκάφος. 
Και έχουν το θράσος μετά οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι – δούλοι τους να επιβάλλουν κυρώσεις στην Ρωσία για την ενίσχυση των Ρώσων στην Ουκρανία…
ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top