GuidePedia

0

Ο πόλεμος στην Συρία είναι φυσικά ένας πόλεμος που γίνεται για την κατάκτηση συγκεκριμένων περιοχών. Είναι όμως και ένα πόλεμος για τον έλεγχο των συνοριακών περασμάτων, ο έλεγχος των οποίων μπορεί να προσφέρει στους κατέχοντες τεράστια στρατιωτικά, στρατηγικά και οικονομικά πλεονεκτήματα.
Τον περασμένο μόνο μήνα σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις για τον έλεγχο ορισμένων από τα 21 συνοριακά περάσματα. Στις 17 Οκτωβρίου ο «Ελεύθερος Συριακός Στρατός» εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των συριακών δυνάμεων για την κατάληψη του μόνου συνοριακού περάσματος υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Άσαντ προς την Ιορδανία, του Νασέεμπ.

Την ίδια ώρα η σύγκρουση για τον έλεγχο του συνοριακού περάσματος στο Κομπάνι μαίνεται, άγρια. Δυτικότερα, στην επαρχία Ιντλίμπ, τα περάσματα ελέγχονται από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, αλλά σύντομα, αναμένεται να περάσουν υπό τον έλεγχο του Μετώπου αλ Νούσρα, που επιχειρεί εναντίον τους, με σκοπό, ακριβώς, την κατάληψη των περασμάτων αυτών.

Η σημασία των περασμάτων φαίνεται ξεκάθαρα στον χάρτη. Η προσπάθεια των αντιπάλων του Άσαντ, αντικαθεστωτικών και ισλαμιστών, είναι να καταλάβουν όλα τα περάσματα, ώστε να επιτευχθεί η απομόνωση της Συρίας και η διακοπή του ανεφοδιασμού των δυνάμεων του Άσαντ.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top