GuidePedia

0

Με τα σύννεφα να μαζεύονται απειλητικά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την Ελλάδα να καλείται να παράσχει ουσιαστική βοήθεια στη δοκιμαζόμενη από την τουρκική ανοησία και αρπακτική συμπεριφορά, η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε σε άσκηση έρευνας και διάσωσης υψηλού συμβολισμού…
Πραγματοποιήθηκε την ημέρα που ο… «Βάρβαρος» επισκέπτης της κυπριακής ΑΟΖ παραβίαζε επειδή έτσι του γούσταρε και ξεκινούσε έρευνες σε ξένα χωράφια, σε μια προσπάθεια να πειθαναγκάσει τον Ελληνισμό, δηλαδή χθες, Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014. Για να συμβεί αυτό (εγκατάλειψη ιπταμένου) θα μπορούσε η Πολεμική Αεροπορία να εμπλακεί στην Ανατολική Μεσόγειο.
Κι ας μη βιαστούν οι Τούρκοι να το θεωρήσουν αδύνατο λόγω απόστασης. Είναι πολλά όσα δεν ξέρουν και οι συνθήκες έχουν αλλάξει δραματικά, πολιτικά και επιχειρησιακά στην περιοχή, από την εποχή του «η Κύπρος είναι μακριά». Στην πραγματικότητα είναι πλέον… πολύ κοντύτερα.
Πρόκειται για την άσκηση Έρευνας – Διάσωσης «ΑΕΤΟΣ Β’ 14», σε περιοχή νότια της νήσου Μεγίστης. Πραγματοποιήθηκε σενάριο Έρευνας – Διάσωσης Ιπταμένων της Πολεμικής Αεροπορίας, μετά από εικονική εγκατάλειψη, σε απομακρυσμένη περιοχή του FIR Αθηνών.

Στην άσκηση συμμετείχαν δύο (2) αεροσκάφη F-16 Block 52+, ένα (1) ελικόπτερο Super Puma AS-332, ένα (1) αεροσκάφος C-130, προσωπικό της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης, καθώς και πλωτά μέσα του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top