GuidePedia

0


Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Eίμαι σίγουρος ότι αυτό πολλοί θα ήθελαν να το μάθουν.
Ως γνωστό, η κ. Μέρκελ συγκαλεί ειδική Σύνοδο κορυφής στις 28 Αυγούστου στη Γερμανική πρωτεύουσα για το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων., με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών και των υπουργών εξωτερικών και οικονομικών των χωρών της Δυτικών Βαλκανίων, σε μία κίνηση ουσίας και συμβολισμού που καθιστά το Βερολίνο επίκεντρο των εξελίξεων. Σημειώστε ότι Ελλάδα και Ιταλία θα είναι απούσες στη Σύνοδο αυτή.
Στη Γερμανία έχει γίνει αντιληπτό ότι σκοπός της Ελλάδας είναι να της τραβάει το ποδάρι  στη πολιτική της βούληση χάριν των ΗΠΑ. Στην Ελλάδα πάλι νομίζουν ότι στο εξωτερικό ακούν αυτά που λένε τα παπαγαλάκια στα Ελληνικά ΜΜΕ. Φοβάμαι ότι ο Ελληνικός λαός θα εκπλαγεί απο τις μεγάλες εξελίξεις που θα υπάρξουν στη περιοχή των Βαλκανίων.
  1. απο τη Σερβία θα περάσει ο αγωγός South Stream
  2. το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να αποκτήσει περισσότερη ταυτότητα
  3. η FYROM είναι τίγκα στους υδρογονάνθρακες
  4. η Βουλγαρία έχει μπροστά της εκλογές (South Stream και εδώ)
  5. η Κροατία έχει πολλούς υδρογονάνθρακες στην ΑΟΖ της
  6. η Σλοβενία έχει και αυτή αρκετούς υδρογονάνθρακες
  7. η Αλβανία έχει υδρογονάνθρακες στην ΑΟΖ της αλλά και στη γή της
  8. η Ελλάδα δεν φαίνεται ικανή να ακολουθήσει πλέον την ΕΕ, το μεταναστευτικό της πρόβλημα την έχει βάλει ήδη σε άλλη σφαίρα επιρροής και για πάντα.
  9. η Τουρκία, η Ελλάδα και η Κύπρος κινούνται περισσότερο προς τις ΗΠΑ και λιγότερο προς την ΕΕ
  10. η Τουρκία αντιμετωπίζει την Ελλάδα σαν αντίβαρο των κινήσεων του Ισραήλ πρός τους Παλαιστινίους στη Γάζα.
Η Μέρκελ φαίνεται ότι θα προσπαθήσει να εκδιώξει τα φαντάσματα απο τη περιοχή των Βαλκανίων αλλά και να παγιώσει βορειότερα απο την Ελλάδα τα σύνορα της ΕΕ, γιατί διακρίνει ότι δεν μπορεί πλέον και δεν θέλει να τα ελέγξει.
Χαμένη υπόθεση είναι για τη Γερμανία η Ελλάδα όσο στο τιμόνι της χώρας-κλειδί σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο είναι οι γατζο-σφενδόνες τελευταίας διαλογής είτε είναι αυτοί που είναι τώρα στις πολυθρόνες για να ξεκουράζονται είτε είναι οι νέοι που είναι στη πόρτα και ετοιμάζονται για να μπούν στο Μαξίμου. Η Μέρκελ το ξέρει αυτό.
Η Ελλάδα είναι καζάνι που βράζει.
Όσο το παρόν χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα ανανεώνεται με οδηγίες απο τα “κεντρικά” της Αθήνας με εναλλαγές ασήμαντων προσώπων περιορισμένης διανοητικής ικανότητας και γνώσεων, δεν θα αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο. Κανείς δεν πίστευσε ποτέ τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών στην Ελλάδα πλήν κάποιων αφελών στη Γερμανία.
Η παράταση της αποπληρωμής του χρέους δεν θα αλλάξει τίποτα στη χώρα. Το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι. Το κεφάλι θέλει σπάσιμο και πέταμα στους χοίρους.
Ο διαχειριστής της χώρας, όλο το πολιιτικό σύστημα και οι πανίβλακες που τους επιλέγουν είναι το πρόβλημα.
Η ψεύτικη ανάπτυξη μέσα απο τiς ΕΟΖ που στήνονται με διάφορα ονόματα και το ξεπούλημα της ΑΟΖ θα φέρει κοινωνική έκρηξη, αφού στο μέλλον θα καλυτερεύσουν οι δείκτες ανάπτυξης αλλά όχι η ποιότητα ζωής,
Οι επενδυτές στο τέλος θα χάσουν τα λεφτά τους.
Ο τρόπος μεταφοράς της ενέργειας μέσω της Τουρκίας μπορεί να αντικατασταθεί με τον νέο τρόπο που υπέδειξα (βλέπετε εδώ) ενώ η Ρωσία αναγκαστικά θα απομακρυνθεί απο την ΕΕ, γιατι έχει φτηνό φυσικό αέριο! Αυτά τα δύο δεδομένα και μόνο έχουν αλλάξει το γεωστρατηγικό παιγνίδι στη περιοχή Ευρώπης και Ασίας. Η τεχνολογία θα επιβληθεί της πολιτικής.
Την κίνηση της κ.Μέρκελ για τα Δυτικά Βαλκάνια την περίμενα απο τη στιγμή που φόρεσε το …κιμονό.
Ενδιαφέρον είναι ότι ο κ.Σόιμπλε έχει πάψει να ασχολείται με τη φορολόγηση των Ελλήνων εφοπλιστών, που θα έπρεπε να πληρώνουν 10 δις ευρώ το χρόνο και που αντί για αυτό κάνουν δωρεές και τρίχες.
Τί να σημαίνει η σιωπή Σόιμπλε;
Σημαίνει πολιτικό λάθος του ή κάτι που θυμίζει τις παλαιότερες συμφωνίες μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών πολιτικών για τα υποβρύχια U214.
Η ένοχη σιωπή Σόιμπλε είναι υπέρ των Ελλήνων εφοπλιστών, είναι κατά των συμφερόντων της Γερμανίας αλλά και των Ελλήνων πολιτών. Να είναι ξεκάθαρο αυτό.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top