GuidePedia

0


Εάν οποιοσδήποτε στην Ουάσιγκτον έχει ακόμα αμφιβολίες για την πολιτική που θα ακολουθήσει ο νέος πρόεδρος της Αιγύπτου, στρατάρχης Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, συνεπεία της εμπνευσμένης πολιτικής του State Department, καλά θα κάνει να τις εγκαταλείψει. Η πρώτη επίσκεψη επίσκεψή του στη Ρωσία, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών.

Ο Σίσι βρίσκεται ήδη στη Ρωσία και το θέρετρο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, όπου τον υποδέχτηκε ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν. Στο αεροδρόμιο είχαν μάλιστα παραταχθεί και οπλικά συστήματα της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας (τεθωρακισμένα οχήματα και πυραυλικά συστήματα), τα οποία θεωρητικά και πρακτικά ενδιαφέρουν την Αίγυπτο.
Ο Πούτιν προχώρησε και σε μία αποκάλυψη, ότι ξεκίνησαν οι παραδόσεις οπλικών συστημάτων στη χώρα του Νείλου τον περασμένο Μάρτιο, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία για τον τύπο των οπλικών συστημάτων.
Ακόμα μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον έχει η απόφαση επίσκεψης στην Κριμαία, μια ενέργεια που είναι βέβαιο πως θα ερεθίσει τα αντανακλαστικά πολλών στη Δύση, χωρίς βέβαια να δείχνει να ενδιαφέρεται ο Αιγύπτιος ηγέτης. Τ μόνο που λείπει είναι να βρίσκεται και εντός της αίθουσας όπου θα συνεδριάσει το ρωσικό Συμβούλιο Ασφάλειας, υπό την προεδρία του Πούτιν!

Η οικονομική συνεργασία των δυο χωρών πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, τα αιγυπτιακά προϊόντα στη ρωσική αγορά έχουν αυξηθεί κατά 30% και θα αυξηθούν περισσότερο, με την Αίγυπτο να συναγωνίζεται την Τουρκία στην εκμετάλλευση προς ίδιον όφελος της κρίσης στις σχέσεις Μόσχας – Δύσης και τις εκατέρωθεν κυρώσεις. 
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top