GuidePedia

0
Η Χαμάς, η εξτρεμιστική παλαιστινιακή οργάνωση που έχει ήδη προκαλέσει τρεις πολέμους στη Λωρίδα της Γάζας, ιδρύθηκε στα τέλη του 1987. Το 1988 έδωσε στη δημοσιότητα το καταστατικό της, με 36 θέσεις, στις οποίες έχει αντιγράψει ακόμα και αντισημιτικά συνθήματα του αλήστου μνήμης συνεργάτη του Χίτλερ μουφτή της Ιερουσαλήμ, αλ Χουσεϊνί.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Παντελής Καρύκας

Από το 2007, όταν με τη βία κατέλαβε την αρχή στη Γάζα, εκδιώκοντας και δολοφονώντας τα στελέχη της Φατάχ, ήταν σε θέση να ασκήσει τη δική της πολιτική, με γνώμονα το καταστατικό της, που προέβλεπε την καταστροφή του Ισραήλ. Το καταστατικό της Χαμάς όμως, δεν φαίνεται να έχει τύχει της προσοχής των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ που καλύπτουν τη νέα σύγκρουσή της με το Ισραήλ. Και όμως θα ήταν πολύ εύκολο να ενημερωθούν, αν ήθελαν, καθώς η Χαμάς δεν έχει μεταβάλει, ούτε κατά κεραία τις θέσεις της έναντι του Ισραήλ, από το 1988.
Βασική ιδέα στο καταστατικό της Χαμάς είναι ο ισλαμισμός, ως ιδεολόγημα, όπως ακριβώς τον περιέγραψε ο αλ Χουσεϊνί, αλλά και ο ιδρυτής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Χασάν αλ Μπανά. Σύμφωνα με το ισλαμιστικό ιδεολόγημα της Χαμάς και όλων των ανωτέρω, το Ισλάμ είναι μια θρησκεία αντιεβραϊκή. Στηριζόμενοι σε χωρία του κορανίου, υποστηρίζουν ότι το ίδιο το ιερό τους βιβλίο τους επιβάλει τις ρατσιστικές, αντισημιτικές τους θέσεις, αφού μάχονται κατά του «Σιωνισμού».
Ο θέσεις της Χαμάς ταυτίζονται απόλυτα με τις αντίστοιχες του αλ Χουσεϊνί, ο οποίος πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε ξεκινήσει αντι-σιωνιστική εκστρατεία, την οποία κορύφωσε, κατά τη διάρκεια του πολέμου, με την συνεργασία του Αδόλφου Χίτλερ. Τότε πιστοί στον Χουσεϊνί Άραβες είχαν συγκροτήσει και ένα σύνταγμα πεζικού, το οποίο πολέμησε υπέρ των Γερμανών. Το ένα τάγμα του δε, έδρασε και στην Ελλάδα.
Η ιδεολογία της Χαμάς συνοψίζεται στη φράση του ιδρυτή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας αλ Μπανά: «Το Ισραήλ θα υπάρχει μέχρι το Ισλάμ να το εξαφανίσει, όπως εξαφάνισε και άλλους πριν». Η καταστροφή λοιπόν του Ισραήλ είναι για τη Χαμάς θρησκευτική υποχρέωση. Άλλωστε η Χαμάς, στο ιδρυτικό της κείμενο υπόσχεται να συνεχίζει τον ιερό πόλεμο, τη Τζιχάντ, μέχρι να κάνει τον κόσμο ολόκληρο ισλαμικό.

«Ο Αλλάχ είναι ο στόχος μας, ο προφήτης το πρότυπό μας και το κοράνι η παρακαταθήκη μας», αναφέρει το καταστατικό της οργάνωσης. «Ο ιερός πόλεμος είναι το μονοπάτι και ο θάνατος για το όνομα του Αλλάχ είναι η μεγαλύτερη επιθυμία μου», είναι το σύνθημά της. Στόχος της Χαμάς είναι «…να υψωθεί το λάβαρο του Αλλάχ, απ’ άκρου σε άκρο στην Παλαιστίνη.
»Η γη της Παλαιστίνης είναι ένα ισλαμικό βακούφιο, δοσμένο στις νέες γενιές των μουσουλμάνων μέχρι την ημέρα της κρίσης. Ούτε ένα τμήμα του δεν μπορεί να δοθεί». Για τη Χαμάς λοιπόν, όπως και τους Άραβες του 1947, η λύση των δύο κρατών απλώς δεν υπάρχει, αφού όποιος μουσουλμάνος την αποδεχτεί χαρακτηρίζεται αποστάτης.
Στο άρθρο 13 του καταστατικού της ξεκαθαρίζει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. «Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει άλλη λύση στο Παλαιστινιακό ζήτημα πέρα από τη Τζιχάντ. Διεθνείς πρωτοβουλίες, συζητήσεις και διαπραγματεύσεις είναι απλά χάσιμο χρόνου», αναφέρει. Ενώ στο άρθρο 15 γράφει: «Η Τζιχάντ για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης είναι καθήκον όλων. Ενώπιον του εβραϊκού σφετερισμού της Παλαιστίνης, είναι υποχρέωση να υψωθεί το λάβαρο του ιερού πολέμου».
Φυσικά ξεχνούν να αναφέρουν ότι η Παλαιστίνη δεν ήταν αραβική, έγινε αραβική, τον 7ο αιώνα μ.Χ. με το σπαθί, όταν κατακτήθηκε από τους Βυζαντινούς. Οι δε Εβραίοι προϋπήρχαν εκεί των Αράβων. Και οι Παλαιστίνιοι είναι Άραβες στην καταγωγή, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, όπως και οι ίδιοι με υπερηφάνεια παραδέχονται.
Η Χαμάς επίσης ταυτίζει το Ισραήλ με τον Ναζισμό, παραλείποντας να αναφέρει ότι οι Άραβες υποστήριξαν τον Χίτλερ, ενώ εκφράζει την άποψη της παγκόσμιας συνομωσίας κατά των Αράβων, οι οποίοι βέβαια είναι οι ίδιοι οι χειρότεροι εχθροί της φυλής τους. Στην πραγματικότητα ήταν οι Άραβες και συγκεκριμένα η Ιορδανία, που δεν επιθυμούσε τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους και ήρθε σε συνεννόηση με τους Ισραηλινούς, ήδη από το 1948. Η Χαμάς, επίσης αναπαράγει επακριβώς τη γερμανική αντιεβραϊκή προπαγάνδα, σχεδόν λέξη προς λέξη, όπως την κατέγραψε ο Χίτλερ στο βιβλίο του «Ο Αγών μου».
Επίσης, κατηγορούν τους Εβραίους ότι ξεκίνησαν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να καταστρέψουν το ισλαμικό χαλιφάτο. Μόνο που τότε χαλίφης ήταν ο Τούρκος σουλτάνος και η Τουρκία, επιτέθηκε απρόκλητα στη Ρωσία και έτσι εισήλθε στη σύρραξη. Φυσικά οι Εβραίοι ξεκίνησαν για τη Χαμάς – και όχι μόνο δυστυχώς – και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, άσχετα αν ο φίλος τους, ο Χίτλερ τον ξεκίνησε, παρά τις άθλιες υποχωρήσεις των δυτικών δυνάμεων στις απαιτήσεις του.
Διαβάζοντας το καταστατικό της Χαμάς είναι σαν να βλέπει κανείς την προπαγανδιστική ταινία το Γκέμπελς «Ο αιώνιος Εβραίος». Πρόκειται για την απόλυτη ταύτιση. Με λίγα λόγια οι Εβραίοι, για τη Χαμάς, και αρκετούς άλλους, εξίσου ανόητους, φταίνε για ότι κακό έχει συμβεί στην ανθρωπότητα από την εποχή των Σπηλαίων και έπειτα.

Ίσως λοιπόν πριν χαρακτηρίσουν κάποιοι τη Χαμάς ως ένα είδος «Φιλικής Εταιρείας» που αγωνίζεται για ελευθερία, να μελετήσουν λίγο καλύτερα την ιστορία της και να ανατρέξουν στα ίδια τα γραφόμενα της εξτρεμιστικής οργάνωσης.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top