GuidePedia

0
 Πάρτι για τους «γύπες» του πολέμου

Ο εμφύλιος στην Ουκρανία, οι «τσαμπουκάδες» Πούτιν και η υστερία περί Ψυχρού Πολέμου ν.2 που εξαπλώνεται στις Η.Π.Α, ανοίγουν διάπλατα την πόρτα στο «τρελοκομείο» των εξοπλισμών στο οποίο εμπλέκεται και η Ελλάδα, ως μέλος του ΝΑΤΟ.
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
«Τρίβουν τα χέρια τους» οι αμυντικές βιομηχανίες και όσοι «συνεργάζονται» με αυτές, καθώς βλέπουν ότι η κρίση στην Ουκρανία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέα εξοπλιστικά προγράμματα του ΝΑΤΟ. Τα αμερικανικά ΜΜΕ καλλιεργούν ήδη «ψυχροπολεμικό κλίμα» προετοιμάζοντας το έδαφος για την προσεχή σύνοδο των κρατών μελών της Συμμαχίας στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου, όπου αναμένεται να τεθεί το θέμα «εκσυγχρονισμού του ΝΑΤΟ» προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ρωσική απειλή.
Τη συζήτηση περί «νέου ψυχρού πολέμου» που φέρνουν οι χειρισμοί Πούτιν, άνοιξε στις 4 Αυγούστου το περιοδικό TIME με ένα κατακόκκινο (λόγω Ρωσίας) εξώφυλλο με βασικό τίτλο «Ψυχρός Πόλεμος ΙΙ» και υπότιτλο «Η Δύση χάνει στο επικίνδυνο παιχνίδι του Πούτιν». Σύμφωνα με το άρθρο του αμερικανού ανταποκριτή Σάιμον Σούστερ, «στόχος του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι να διασπάσει την Ευρώπη και να καταστρέψει την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, επιβάλλοντας τη ρωσική επιρροή σε όλο τον κόσμο... Αυτό που επιδιώκει είναι η συρρίκνωση της αμερικανικής επιρροής ενώ επιθυμεί μια Ευρώπη από την Πορτογαλία έως τις ρωσικές ακτές του Ειρηνικού, με τη Μόσχα στο επίκεντρο».
Τη σκυτάλη από το TIME, πήρε η Wall Street Journal που σε χθεσινό άρθρο της με τίτλο «Η Ρωσική απειλή στο ΝΑΤΟ» αναφέρεται χωρίς περιστροφές στην ανάγκη προετοιμασίας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ώστε να αντιμετωπίσει μία ενδεχόμενη επίθεση στα κράτη της Βαλτικής.
Η εφημερίδα επικαλείται την Έκθεση της Επιτροπής Άμυνας της Βρετανικής Βουλής στην οποία μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για διαρκώς αυξανόμενο χάσμα των συμβατικών στρατιωτικών δυνάμεων μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας καθώς όπως αναφέρεται το Κρεμλίνο σχεδιάζει την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των ρωσικών συμβατικών όπλων κατά 70% έως το 2020 (από 10% που ήταν το 2012). «Μια νέα έκθεση αναφέρει ότι η Συμμαχία δεν είναι έτοιμη για μια επίθεση στις χώρες της Βαλτικής» γράφει η WSJ, δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη του νέου πάρτι εξοπλισμών!

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top