GuidePedia

0

Ευάγγελος Βενιζέλος: Γιατί έστειλα τη ρηματική διακοίνωση στη Λευκωσία – Επανήλθε με πυρά κατά Θεοχάρους.

Ο Κ. Βενιζέλος κατηγόρησε ουσιαστικά την ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ ότι προσπάθησε να διαταράξει τις σχέσεις Κύπρου-Ελλάδας. Απαντώντας σε ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης αναφορικά με την κίνηση του Έλληνα ΥΠΕΞ να στείλει ρηματική διακοίνωση στη Λευκωσία, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι προέβη στην πιο πάνω ενέργεια ώστε να αποσαφηνιστεί ότι οι απόψεις της κ. Θεοχάρους ήταν προσωπικές και δεν εξέφρασαν τον ΔΗΣΥ ή την κυπριακή Κυβέρνηση.

«Τις αρμονικές και αδελφικές σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου επιχείρησε να διαταράξει Κύπρια ευρωβουλευτής που έλαβε τον λόγο στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά την παρουσίαση του απολογισμού της ελληνικής Προεδρίας από τον Έλληνα πρωθυπουργό», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος προσθέτοντας:

«Η άσκηση κριτικής από την Κύπρια ευρωβουλευτή στην ελληνική Προεδρία για δήθεν ελλιπή αντίδραση στις τουρκικές έγγραφες θέσεις που υποβλήθηκαν μετά το Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας στις 23/6/2014, δεν συνιστά στην ουσία της κριτική κατά του προσώπου του Έλληνα ΥΠΕΞ και προεδρεύοντος του Συμβουλίου, αλλά άδικη και αβασάνιστη κριτική κατά της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως «η κ. Ευρωβουλευτής –που ανήκει σημειωτέον στο κυβερνών κόμμα του ΔΗΣΥ και ήταν ανθυποψήφια του κ. Αναστασιάδη στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του υποψηφίου που θα στήριζε ο ΔΗΣΥ για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας– προσπάθησε να δημιουργήσει τη νοσηρή εικόνα της δήθεν αντίθεσης μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Έλληνα Αντιπροέδρου και ΥΠΕΞ σε σχέση με το Κυπριακό».

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι αυτή η εικόνα έπρεπε να αποσαφηνιστεί ότι ήταν ατομική άποψη της κ. Ευρωβουλευτού, απολύτως αντίθετη από τη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησής της.

«Αυτό ζήτησε και επισήμως το ελληνικό ΥΠΕΞ από το αντίστοιχο κυπριακό διά της διπλωματικής οδού, μετά από σχετική τηλεφωνική επικοινωνία των δύο Υπουργών», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top