GuidePedia

0

Όλοι αυτοί, οι οποίοι σήμερα πρωταγωνιστούν στη μεγαλύτερη τραγωδία που έπληξε ποτέ την Ευρώπη, ανήκουν στην ίδια γενιά. Ο Γιούγκερ γεννήθηκε το 1954. Ο Σουλτς το 1955. Η Μέρκελ το 1954. Ο Σαρκοζί το 1955. Ο Μπαρόζο το 1956. Ο Ολάντ το 1954. Ο Μπλερ το 1953. Ο Αθνάρ το 1953. Ο Ραχόι το 1955. Ο Τόμσεν το 1956. Η Λαγκάρντ το 1956. Ο Μοσκοβισί το 1957. Όλοι αυτοί, δηλαδή, οι οποίοι οδήγησαν την Ευρώπη στα χρέη και είναι της άποψης ότι θα σωθεί ο κόσμος μόνον εάν σωθούν οι τράπεζες, είναι κατά σύμπτωση της ίδιας γενιάς ...Της γενιάς των δικών μας "ηρώων"!
Ίδια γενιά είναι όλοι αυτοί ...Η γενιά του Καραμανλή (1956), της Ντόρας (1954), του Παπανδρέου (1952), της Δαμανάκη (1952), του Σαμαρά (1951), του Βενιζέλου (1957), του Αλογοσκούφη (1955), του Παπαθανασίου (1954), του Λοβέρδου (1956), του Σκανδαλίδη (1953) και του Στουρνάρα (1956) ...Κυβερνώντες και συγκυβερνώντες ...Ρεπούση (1954), Ψαριανός (1954) ...Επιφανή μέλη της γενιάς που "σώζει" τους πάντες ...Της γενιάς, που φτωχοποιεί τις κοινωνίες και ως εκ θαύματος η ίδια όχι μόνον δεν φτωχαίνει, αλλά πλουτίζει ...Της γενιάς, που έκανε όλα τα σφάλματα της διαφθοράς και η οποία ως δια μαγείας δεν θα υποστεί καμία συνέπεια για τα λάθη της ...Της γενιάς, που θα πάρει και προμήθεια από τους δανειστές μας για τη φτώχεια που θα προκαλέσει ...Της γενιάς, που —δια στόματος Ψαριανού— μάθαμε ότι στα μέλη της "αρέσει" περισσότερο να είναι πλούσιοι "επαναστάτες", παρά φτωχοί και "μαλάκες".

Σε αυτήν τη γενιά ανήκουν οι διαφθορείς, οι οποίοι παρίσταναν τους επιτυχημένους επιχειρηματίες, "λαδώνοντας" τους πάντες. Σαν τον άχρηστο τον Χριστοφοράκο (1953), που, μόλις τα εγκλήματά του έγιναν αντιληπτά από τη Δικαιοσύνη, την κοπάνησε, για να τον προστατεύσουν τα "αφεντικά" του.... Σ' αυτήν τη γενιά ανήκουν "αποτυχημένοι", οι οποίοι, ακόμα κι όταν ρίχνουν τις επιχειρήσεις στα "βράχια", θέλουν να αποχωρήσουν με άπειρα κέρδη. Σαν τον άχρηστο Σταν Ο' Νίλ (1951), ο οποίος έφυγε κλοτσηδόν από τη διοίκηση της Merrill Lynch & Co. Inc. ως αποτυχημένος και απαίτησε και πήρε πάνω από 161.000.000 $ ως αποζημίωση. Ένας από τους κύριους υπεύθυνους της παγκόσμιας κρίσης του 2008 όχι μόνον δεν τιμωρήθηκε για την ηλιθιότητά του, αλλά ανταμείφθηκε με χρήματα του αμερικανικού λαού, προκειμένου να απομακρυνθεί από τη θέση του. ....

Ποιοι βρίσκονταν πίσω από τον Λαλιώτη (1951) ή τη γνωστή Μαρία (1952); Ακόμα πρέπει να γελάνε με αυτούς τους Έλληνες "ήρωες" στην αμερικανική πρεσβεία ...Τους "ήρωες", που ανέτρεψαν τους "παλιούς". Οι προηγούμενοι γι' αυτούς ήταν οι "πρωτόγονοι" ..Ήταν τα "κορόιδα", που εκτιμούσαν τα εργοστάσια, τα χωράφια και την εργασία ...Δεν ήταν "έξυπνοι" με "ευελιξία" ..."Έξυπνοι" που αρχικά λάτρευαν τον κρατισμό και τις επιδοτήσεις και στο τέλος μεταλλάχθηκαν σε λάτρεις των "ανοικτών" αγορών, του εμπορίου και των τραπεζών.

Κύριος "εκφραστής" αυτής της άποψης περί σοσιαλισμού, ο πατριάρχης του βλαχοκυριλέ ...Ο "γκουρού" του high-life της Μεταπολίτευσης πασοκάνθρωπος Κωστόπουλος (1954) ...Ο νηστικός, που έφαγε απότομα και πολύ, με αποτέλεσμα να ξεράσει και να απειλείται τώρα να πεθάνει νηστικός.....Ποιος μπορεί να ξεχάσει το γύναιο με το όνομα Λιάννη (1955); ...Την πρώτη επώνυμη "πατσαβούρα", που βγήκε από τις ιδιωτικές γκαρσονιέρες και μπήκε στα δημόσια σαλόνια. Μόλις "τελείωσαν" τα "ψωμιά" της, κρεμάστηκε από τον άρρωστο παλιόγερο.

Έντυσαν τη γεροντοκαψούρα ενός ετοιμοθάνατου με "ερωτικό" μανδύα και ιδεολογική "χρυσόσκονη". Έντυσαν τον συμφεροντολογισμό μιας "τελειωμένης" με τη "λατρεία" προς το πρόσωπο του "μεγάλου τιμονιέρη" ...Νέα "Εβίτα". Την έβαλαν το 1993 να παριστάνει τη διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού ...Απλά πράγματα ...Χρήσιμη ήταν η Λιάννη ..."Κατασκευασμένο" πρότυπο της εποχής που "έχτιζαν".......Τότε ήταν η εποχή του "πρωινού καφέ" και της Ρούλας Κορομηλά (1957). Όλες εκείνες οι "Κατίνες", που οι νοικοκύρηδες μέχρι τότε δεν τις άφηναν να μπουν στα σπίτια τους από τις πόρτες, "έμπαιναν" από την τηλεόραση...


πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top